Nalezeno 10 výsledků hledání

Zpět

od Savarka
03 dub 2021 20:36
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: uchování a zrání sýrů

Narazila jsem na tuto starší diskuzi o vinotékách na zrání sýrů. Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale třeba se ještě někomu bude hodit moje zkušenost. Dost dlouho jsem toto studovala a nakonec jsem narazila na nějakých zahraničních stránkách na názor, že lepší než vinotéka, která má opravdu probl...
od Savarka
09 dub 2021 14:48
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Krmení pšenicí

Něcp takového by se mě líbilo. :vytlem:

od Savarka
14 dub 2021 18:12
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Krmení pšenicí

Děkuji, děvčata, za sdílení vašich zkušeností. Ono to v podstatě podobně funguje i u nás. Mají svoje pořadí podle hierarchie ve stádě, ale přesto se to občas nějaká snaží narušit, vlezou mi tam dvě na jednou, některá přijde dvakrát... Ale sebekriticky musím přiznat, že problém je spíš v mém tlačení ...
od Savarka
21 dub 2021 13:43
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: vejce

Jinak problém zařadit do hejna nové slepice je taky normální. Přijde mi, že čím menší hejno, tím se nováčci zařazují hůře. A je to kolikrát o nervy. :vytlem:
od Savarka
03 kvě 2021 13:23
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí šunka ze skopového

Kdyby mě to dal někdo ochutnat, tak bych nepoznal, že je to skopové. Těžko to k něčemu přirovnat, ale je to fakt moc dobrý :souhlas: Můžu se zeptat, z jak starého kusu a z jaké části jste vyráběli? Shodou okolností jsem před cca týdnem poprvé vyráběla šunku z jehněčí kýty a přemýšlím, jestli by se ...
od Savarka
04 kvě 2021 13:10
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí šunka ze skopového

Tak to je super. Díky za odpověď. :souhlas: Jinak dělala jsem v šunkovaru od Tescomy a vařila jsem v elektrickém zavařovacím hrnci. Dělala jsem přesně podle receptu v návodu k šunkovaru. Pragandy tam píší jen 4 g na kilo masa, 18 g normální soli (dala jsem bez jódu, ale asi je to jedno), 4 g cukru m...
od Savarka
04 kvě 2021 14:14
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí šunka ze skopového

Co se týče trvanlivosti, v návodu píší, že čerstvá a svěží vydrží 2 dny. Ta Tescoma má redukci na 1/2 kg, dělala jsem jen z 1/2 kg a snědlo se to do druhého dne, takže zatím zkušenost s delším skladováním nemám. Myslím, že jedlé to bude i po delší době, ale začne to oslizávat. Pokud bych dělala z ki...
od Savarka
25 kvě 2021 15:57
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Krmná směs pro nosnice

Naše slepice mají asi dost podobné podmínky jako u Hhippie a taky spotřebují velmi málo z toho, co jim nasypeme. Takže jen potvrzuji již výše napsané. Něco jiného je to v zimě, ale teď se obslouží z velké části samy. Kromě tedy masa a drcených kostí, jak už tu někdo psal, po tom se vrhají celoročně....
od Savarka
14 čer 2021 20:05
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Česnek

Já je pokrájené mrazím a v zimě přidávám k masu při pečení. Jen se nesmí nechat přerůst, pak jsou konce dřevnaté.
od Savarka
14 čer 2021 21:03
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Rajčata

Díky. Kupovala jsem je s tím, že se zbavím vyvazování. Jestli to takhle funguje, je to super. :souhlas: