Nalezeno 108 výsledků hledání
- 15 lis 2018 00:06
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Česnek
Javorko, chyba není ve vás, ale v koupené sadbě. Také je nutno česnek sázet na záhon, kde léta nebyl, do studené půdy. Mořit Sulkou,no, Rovral je možný. Sázet hluboko. Po výsadbě zasypat jehličím nebo pilinami. Zde k prostudování. https://www.cesnek.cz/choroby-skudci Určitě se zadaří. Věřím vám. :ky...
- 07 pro 2018 19:22
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Vlci, medvědi a jiné šelmy.
Zdroj dole. Citace zde. V říjnu jsme se společně s kolegy z České zemědělské univerzity, Ministerstva životního prostředí a s rodinou Hegerových, kteří hospodaří na Šluknovsku, vydali na exkurzi do Saska-Anhaltska za místním farmářem Swenem Kellerem. Ten má letité zkušenosti jak s chovem hospodářský...
- 22 pro 2018 23:47
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Celer
Napadlo mne, že na jaře, až začnu sít a vysazovat, tak budu fotit, co a jak jsem udělala. A pak i průběžně, ať vidíme i výsledky zvolených postupů.
Už mohu začít nyní, s česnekem.
Napíšu i jaký druh celeru jsem vysadila. Vloni jsem měla Albín, ze semínek, pěstování se vydařilo.
Už mohu začít nyní, s česnekem.
Napíšu i jaký druh celeru jsem vysadila. Vloni jsem měla Albín, ze semínek, pěstování se vydařilo.
- 06 led 2019 18:33
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Rohlíky
Došly rohlíky! Pan Bosorka má na nich závislost. Tak napečeme. 500 g hladké mouky 270 g vlažná voda 70 g rozpuštěné sádlo 20 g droždí lžička cukru dvě lžičky soli Zaděláme těsto, necháme vykynout, stočíme rohlíky, necháme vykynout, pomašlujeme teplým mlékem, posypeme rozličně. Pečeme 12 minut na 180...
- 09 úno 2019 22:03
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Jehněčí maso
Porazili jsme ročního berana plemene Zwartbles. Byl zdravý, pěkně stavěný, proti beranům Suffolk lehčí, dle mne. Při porážce vážil 60 kg.
Maso visí v teplotě 2 stupně, od středy.
Dnes jsme vykostili kýtu. Váha 4,2 kg. Luxusní masíčko.
Maso visí v teplotě 2 stupně, od středy.
Dnes jsme vykostili kýtu. Váha 4,2 kg. Luxusní masíčko.
- 04 bře 2019 15:23
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Bahnění-ovčácké žně.
Nejstarším jehnátkům je už více než měsíc.
- 04 bře 2019 19:00
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Bahnění-ovčácké žně.
Tak jsem Flíčka nachytala, jak krade Prvotelce, šikulník to je. Ale ona za chvilku pozná, že to není její krev.
- 04 bře 2019 19:39
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Bahnění-ovčácké žně.
Dnes podvečer jsem si opravdu u jehnátek užila. Vyblejskla jsem trochu toho kojení, a mazlíčka, co mne ožužlává furt, a taky na jedné je všech osm čertíků.
- 16 bře 2019 21:26
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Bahnění-ovčácké žně.
Čoveče Jíro tys mi dal, to jsem ráda, že jsi se ozval. Už jsem se párkrát zamýšlela, co je s tebou . Měla jsem strach, že se u vás něco ošklivého stalo. Tak chápu, že průběh letošního bahnění tě netěší, ale mohlo by bejt hůř, že jo. Takže ti gratuluju k pěti jehňátkům, tenhle poslední je teda velike...
- 18 bře 2019 07:57
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Stříhání ručníma nůžkama
Ovce stříhám zřídkakdy, a spíše kolem vemene. Ale jako kadeřnice, holička, vím, jak důležité je naučit se pořadí tahů břitvou (holítkem) při oholení mužské tváře. Je na to stanovený technologický postup, který se vyplatí přesně se naučit a dodržet. Pro komfort holiče i holeného. A toto mi to připomí...
- 09 dub 2019 07:42
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Péče o pastviny a louky
S dotacemi se nezabývám, ale co jsem zaslechla kolem a kolem, úředníci nemusí vytáhnout z kanclu ani patičku. Prohlížejí a srovnávají satelitní snímky, tam je asi vidět i stromy, které bývaly a nejsou. Taky každej kus dobytka atd.
- 05 kvě 2019 20:59
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Česnek
Tu je to dobře napsáno
http://osada-veselka.bluefile.cz/compon ... article/54

- 15 čer 2019 14:15
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Zimolez kamčatský
Mám dvě odrůdy zimolezu. Jeden má listy jako olše a plody velikosti mezi borůvkou a angreštem. Opravdu pěkně velké. Kulaté.
Druhý je protáhlý a drobný.
Druhý je protáhlý a drobný.
- 21 črc 2019 19:19
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Marmeládujeme, džemujeme.
Dnes jsem se pustila do Linecké marmelády( marmeláda je pro mne, když odštavím ovoce a vzniklou štávu vařím, nejprve bez cukru a pak s cukrem) Vařím ji vždy z červeného rybízu, je do lineckého cukroví pěkně pikantní. Používám na kilo štávy 0,8 kg cukru, na závěr přisypu vanilkový cukr. Vzrostlý keř ...
- 21 črc 2019 19:26
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Marmeládujeme, džemujeme.
Očesala jsem i většinu keříků černého rybízu. Letos se mi urodilo málo. I tak jsem vděčná. Černý rybíz vařím takto. Načesané ovoce operu, odkapu, odtrhám zelené stopečky. Vařím kilo ovoce asi deset min, míchám, rozmačkám štouchačkou na brambory, přisypu cca 0,7 kg cukru, vařím cca pět minut. Na závě...
- 23 črc 2019 13:32
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Marmeládujeme, džemujeme.
Vloni jsme odjížděli na oslavu synových třicetin a nestihla jsem udělal džem ze všech broskví. Vypeckovala jsem je, rozmačkala a po kile zamrazila. Včera a dnes jsem zpracovala prvních pět kilo, ještě pár mne v mrazáku čeká. Džem je tak výborný jako bych broskve načesala nyní. Letos jich bude méně, ...
- 26 črc 2019 17:44
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Marmeládujeme, džemujeme.
Letos se nám urodilo dostatek krásných velkých meruněk, na našem jediném stromě. Poprvé v životě jsem dnes dělala džem z vlastních meruněk.
Meruňkový džem je u mne top.
Pak višňová, černý rybíz, jahody.... Bez meruňkové marmelády by nebyl Sacher.
Meruňkový džem je u mne top.

- 02 říj 2019 16:14
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Koupě a péče.
Nitraner to bude tim, že tyhle kozenky maj krásný vlnitý "vlasy" všude a já jsem kadeřnice. 

- 15 říj 2019 14:51
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Skladování mrkve
V novostavbách se zelenina uskladnuje v hypersupermarketu, Hhippie.
- 04 lis 2019 20:02
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Chovné stádo 19/20
Když jdou slepice spát, tak otevřeme ovenám do sadu, mohou odpočívat v ovčíně, začly se krmit senem, ve vedlejších zahradách ještě lecos uždíbnou, ale přeci jen, je to tak pro chuť. A já mohu, když se setmí, se stádem pobývat v ovčíně, je to relax. Vůdkyně. Vůdkyně.jpg Zakladatelka. Je pěkně vyžraná...