Nalezeno 234 výsledků hledání

Zpět

od Janina
22 úno 2020 13:50
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Sběr bylinek

Plicník. :usmev: Pár cajíků asi uvařim.
A taky už nám teče březová voda.
od Marion108
25 úno 2020 13:17
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Amarylis-hvězdník

Dnes radost a zarmutek...koupila jsem cibuli amarylisu ve vyprodeji za par kacek, dnes jsem konecne dockala plneho otevreni kvetu. No byly ty kvety ctyri, na vsechny strany, jenze puberta to rano musel fotit a protoze to proti oknu moc neslo, mobil si s presvetlenym pozadim neporadi, tak zatahoval z...
od Profesor1
29 bře 2020 00:28
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Amarylis-hvězdník

Málem bych zapomněl. Cibule vykvetla poprvé, tak že jen jeden květ, ale kvetl měsíc.
od Javorka
29 bře 2020 20:49
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Amarylis-hvězdník

Škoda, že není líp vidět. Ale musel být krásný.

Můj letošní.
DSC05434.JPG
od Berrynator
13 čer 2020 12:08
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Sušení sena

tak hlásím, že jsem vyměkl a sušení sena zatím odkládám, když vidím to počasí, navíc včera u nás drobná bouřka a 1 mm, zítra hlásí divočinu na celém území, pak hezky v pondělí a od úterý samé přeháňky, takže letos to asi jistí ta pranostika a počkám na toho Aloise, raději posekám starší trávu, než a...
od přezdívka
14 čer 2020 15:32
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Nedopasky

Letos se tomu snad nedá říkat nedopasky. Na hektarový louce je 9 bahnic a 25 jehňat a není vidět, že by nějaká tráva ubývala. Budeme muset posekat a usušit. I když to bude mít trochu horší jakost, tak v zimě bude dobré všechno. Na druhé přibližně stejně velké louce je 8 beranů. Po neděli k nim přibu...
od Hhippie
15 čer 2020 13:04
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Nedopasky

Jasně, no..každý má jiné podmínky. Já nepobírám žádné dotace, takže to dělám jen pro kvalitu pastviny.. :promin:
od oreb1
16 bře 2020 17:37
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Žirafa

Kdyby stačila žirafě, pro vlka bude nepřekonatelná. Takže chov žiraf v ovčím stádě = ochrana před vlky.
od Hhippie
13 bře 2020 09:20
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Pomazánky

Arus, nechci Ti brát iluze, ale předpokládám, že každý sýr v alobalu a krabičce z obchodu, co se dá namazat na chleba, je tavený tavnými solemi. Ale třeba se mýlím. Kdyby měl někdo tip na nějaký zdravý mazací sýr (žervé, čerstvé sýry), budu ráda :mrk: Samozřejmě chápu, že nejzdravější jsou ty domácí...
od oreb1
13 bře 2020 21:10
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Pomazánky

Moc dobré jsou hummusy. Buď se dá udělat doma, což je o dost levnější, ale pracné nebo koupit hotový. Tady ho prodávali v jednom obchodě i čerstvý na váhu. Do něj se dá přimíchat leccos: sušená rajčata, kečup, cibulka nebo koření - kari, pálivá nebo sladká paprika. Namažu chleba s máslem a na to hum...
od PavelIV
29 led 2020 13:26
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Kefír

Tak úplně nevím, ale můžu potvrdit, že zabraňuje zácpě, když se to přežene, tak dost :vytlem:
od oreb1
29 led 2020 13:50
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Kefír

Nataly, to všechno je pravda, ale nečekejte zázrak do 14 dnů. S udržením odolnosti souvisí životní způsob, potrava, pohyb, všechno se vším. Já už žádné vitamíny v tabletkách nekupuju, ale jsem dost venku, piju čerstvé kozí mléko, kefír a jím sýry. Chřipku ani nic podobného jsem neměla už několik let...
od Františka.
25 zář 2022 09:23
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: uchování a zrání sýrů

Nedělám už lisované tvrdé sýry, jen čerstvé a typu camembert. Zdá se mi, že se to ke kozímu líp hodí. Nevoskuju ani nebalím sýry do plátna nebo listů, protože je to pracné a stejně sýry tak dlouho neskladuju. Nakládám kousky sýra do oleje s bylinkami. Ale to pořád má chuť bylinek, navíc je každá kos...
od Františka.
25 zář 2022 17:07
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: uchování a zrání sýrů

Děkuju za poklonu. Trochu tuším, co se v tom sýru děje nebo může dít :mrk: , tak vím, že se vlastně není čeho bát. Nedělám sýry podle návodů, protože nikdy nemám podmínky pro jednotlivé sýry. Snažím se podmínkám přizpůsobit, co dělám.
od Františka.
25 zář 2022 20:26
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: uchování a zrání sýrů

Ano a vlastně mlékárenský průmysl se jen snaží napodobit podmínky odněkud jinud. Tak já se o to nesnažím a dělám sýry své, které se liší i podle ročního období. Co se budu snažit něco napodobovat. Ano ten můj camembert není opravdový, já to říkám jen pro představu :usmev: . Asi na tom dřevu a camemb...
od PavelIV
21 říj 2022 21:29
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: uchování a zrání sýrů

Teď si nevzpomenu na jméno prej nejlepšího fr. kozího sýra. Je to takovej váleček se stéblem uvnitř. Moc mi chutnal.
Frantíci říkali, že ten nejkvalitnější je se stéblem, tak už vím proč :vytlem:
od čobanak
19 lis 2022 13:06
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Sepp - ovčáckých pes v důchodu

U nás bi to možná šlo,trochu problém z pastevci.Zvážím