Plicník. Pár cajíků asi uvařim.
A taky už nám teče březová voda.
Nalezeno 234 výsledků hledání
- 25 úno 2020 13:17
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Amarylis-hvězdník
Dnes radost a zarmutek...koupila jsem cibuli amarylisu ve vyprodeji za par kacek, dnes jsem konecne dockala plneho otevreni kvetu. No byly ty kvety ctyri, na vsechny strany, jenze puberta to rano musel fotit a protoze to proti oknu moc neslo, mobil si s presvetlenym pozadim neporadi, tak zatahoval z...
- 27 úno 2020 16:27
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Rastliny s protivirusovym ucinkom:-)
Pardon, ale ja musim, na odlehceni....
- 29 bře 2020 00:28
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Amarylis-hvězdník
Málem bych zapomněl. Cibule vykvetla poprvé, tak že jen jeden květ, ale kvetl měsíc.
- 29 bře 2020 20:49
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Amarylis-hvězdník
Škoda, že není líp vidět. Ale musel být krásný.
Můj letošní.
Můj letošní.
- 13 čer 2020 12:08
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Sušení sena
tak hlásím, že jsem vyměkl a sušení sena zatím odkládám, když vidím to počasí, navíc včera u nás drobná bouřka a 1 mm, zítra hlásí divočinu na celém území, pak hezky v pondělí a od úterý samé přeháňky, takže letos to asi jistí ta pranostika a počkám na toho Aloise, raději posekám starší trávu, než a...
- 14 čer 2020 15:32
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Nedopasky
Letos se tomu snad nedá říkat nedopasky. Na hektarový louce je 9 bahnic a 25 jehňat a není vidět, že by nějaká tráva ubývala. Budeme muset posekat a usušit. I když to bude mít trochu horší jakost, tak v zimě bude dobré všechno. Na druhé přibližně stejně velké louce je 8 beranů. Po neděli k nim přibu...
- 15 čer 2020 13:04
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Nedopasky
Jasně, no..každý má jiné podmínky. Já nepobírám žádné dotace, takže to dělám jen pro kvalitu pastviny..
- 16 bře 2020 17:37
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Žirafa
Kdyby stačila žirafě, pro vlka bude nepřekonatelná. Takže chov žiraf v ovčím stádě = ochrana před vlky.
- 09 bře 2020 18:11
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Nesu pár kousků vepřového.
- 13 bře 2020 09:20
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Pomazánky
Arus, nechci Ti brát iluze, ale předpokládám, že každý sýr v alobalu a krabičce z obchodu, co se dá namazat na chleba, je tavený tavnými solemi. Ale třeba se mýlím. Kdyby měl někdo tip na nějaký zdravý mazací sýr (žervé, čerstvé sýry), budu ráda :mrk: Samozřejmě chápu, že nejzdravější jsou ty domácí...
- 13 bře 2020 21:10
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Pomazánky
Moc dobré jsou hummusy. Buď se dá udělat doma, což je o dost levnější, ale pracné nebo koupit hotový. Tady ho prodávali v jednom obchodě i čerstvý na váhu. Do něj se dá přimíchat leccos: sušená rajčata, kečup, cibulka nebo koření - kari, pálivá nebo sladká paprika. Namažu chleba s máslem a na to hum...
- 04 lis 2022 13:26
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Rohlíky
https://varecha.pravda.sk/recepty/zemia ... ecept.html
Ja to robím podľa tohto receptu.
Ja to robím podľa tohto receptu.
- 29 led 2020 13:26
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Kefír
Tak úplně nevím, ale můžu potvrdit, že zabraňuje zácpě, když se to přežene, tak dost
- 29 led 2020 13:50
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Kefír
Nataly, to všechno je pravda, ale nečekejte zázrak do 14 dnů. S udržením odolnosti souvisí životní způsob, potrava, pohyb, všechno se vším. Já už žádné vitamíny v tabletkách nekupuju, ale jsem dost venku, piju čerstvé kozí mléko, kefír a jím sýry. Chřipku ani nic podobného jsem neměla už několik let...
- 25 zář 2022 09:23
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: uchování a zrání sýrů
Nedělám už lisované tvrdé sýry, jen čerstvé a typu camembert. Zdá se mi, že se to ke kozímu líp hodí. Nevoskuju ani nebalím sýry do plátna nebo listů, protože je to pracné a stejně sýry tak dlouho neskladuju. Nakládám kousky sýra do oleje s bylinkami. Ale to pořád má chuť bylinek, navíc je každá kos...
- 25 zář 2022 17:07
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: uchování a zrání sýrů
Děkuju za poklonu. Trochu tuším, co se v tom sýru děje nebo může dít , tak vím, že se vlastně není čeho bát. Nedělám sýry podle návodů, protože nikdy nemám podmínky pro jednotlivé sýry. Snažím se podmínkám přizpůsobit, co dělám.
- 25 zář 2022 20:26
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: uchování a zrání sýrů
Ano a vlastně mlékárenský průmysl se jen snaží napodobit podmínky odněkud jinud. Tak já se o to nesnažím a dělám sýry své, které se liší i podle ročního období. Co se budu snažit něco napodobovat. Ano ten můj camembert není opravdový, já to říkám jen pro představu :usmev: . Asi na tom dřevu a camemb...
- 21 říj 2022 21:29
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: uchování a zrání sýrů
Teď si nevzpomenu na jméno prej nejlepšího fr. kozího sýra. Je to takovej váleček se stéblem uvnitř. Moc mi chutnal.
Frantíci říkali, že ten nejkvalitnější je se stéblem, tak už vím proč
Frantíci říkali, že ten nejkvalitnější je se stéblem, tak už vím proč
- 19 lis 2022 13:06
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Sepp - ovčáckých pes v důchodu
U nás bi to možná šlo,trochu problém z pastevci.Zvážím