Kvočna

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3691 poděkování
Dostal poděkování: 6783 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvočna

Nový příspěvek od Hhippie »

Tedy, Přezdívko, to je alchymie, tohle líhnutí! Tak to z toho mnoho nezbylo :mrzimeto:

Tak ať se prckům daří!
:Hhippie: Bubáci forever!
přezdívka
Dal poděkování: 485 poděkování
Dostal poděkování: 1272 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od přezdívka »

Hlásím, že kuřecí opozdilci zatím propívají jako ostatní kuřata líhnutá v termínu.

Mám tu další zkušenost s kvočnou.
Začaly kvokat další 2 slepice. Tak jsem ještě pod ně nasadila vejce, každá jich dostala 9. První slepice na ně normálně zasedla. Druhá se jich bála. Obcházela hnízdo a opatrně do něj nakukovala. Druhý den šel k drůbeži manžel. Slepice seděla na zemi před hnízdem a měla pod sebou podkladek. - kde ho vyhrabala netuším - Večer byla situace stejná. Tak jsem tam nechala jen jedno vejce a ostatní dala pod druhou kvočnu. Na to jedno vejce si šla sednout. A tak každý den odebereme vejce od kvočny č.1 a dáme ho kvočně č. 2. Ta ho zobákem uklidí pod sebe a sedí. Doufám, že si to nerozmyslí a neuteče.
Františka.
Dal poděkování: 5792 poděkování
Dostal poděkování: 4934 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Pořád říkám, že umí počítat :usmev: . Ale vážně, zjistilo se, že už kuřata umí počítat. Nebo spíš asi, že rozlišují množství.
Je to něco jiného, ale i kočky a psi umí počítat. Když se kočce ztratí jedno ze čtyř koťat, hned to zjistí a jde ho hledat.
Jana P.
Dal poděkování: 6194 poděkování
Dostal poděkování: 7068 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Myslím, že všechna zvířata umí počítat. A ledacos jiného umí.
V úterý ráno mi muž dal čerpadlo do sudu na dvoře, abych přečerpala vodu dolů do jiných sudů. A nedal na sud víko. Odešel do práce. Já byla dole,je to poměrně daleko a mezi stromy, a voda tekla samospádem, trvalo to dost dlouho, když tak jsem zalévala a hlídala at hadice nepadne na zem.
Když voda dotekla šla jsem nahoru k sudu, vyndavám čerpadlo a koukám, utopená dvě ptáčata. :plac:
Paní konipasová se rozhodla vyvést mladé a mládata spadla do sudu. Bylo mi strašně. Ptáčata jsem vyndala a položila pod keř. A v tom paní konipasová začala nahlas nadávat, a ty zvuky, co volají mladé, a to poletování trvalo až do večera. Když jsem vyšla z domu zintenzivnělo. Zřejmě si myslela, jak mne viděl a ptáčata ze sudu vyndavat, že je mám já. Celé úterý. Ve středu jsem odjela do práce ráno, ale i ráno na mne nadávala. Večer když jsem přijela zas. A i celý čtvrtek. To bylo pro mne tak smutné a tíživé. Pomoci jsem jí nemohla. Dokonce i na mne nalétávala. Bylo vidět, že nejen umí počítat, ale i stanovit viníka ztráty mláďat. :plac:
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Odpovědět