Tak jsem včera porážela mladou kachnu a zkusila to s napařováním žehličkou přes mokrý hadr.
Neumím to porovnat, páč kachny vždy dělá dcerka a já dělám kačery (jsou větší a jdou hůř). Nepřišlo mi to o nic rychlejší nebo snadnější, ale má to několik pozitiv:
- Lépe jdou obrat maličká prachová peříčka v místech, kde se dostane žehlička
- není vůbec potrhaná kůže (to mi asi přijde největší přínos)
- peří je suché a líp se mi tak s ním manipuluje; ev.by se dalo použít třeba na zpracování pro dekorační účely
Každopádně se neumím do mnohých míst žehličkou dostat, takže šla dobře jen plochá místa na hřebetu a prsou. Naopak s křídly bylo úplné peklo!

Takže to zkusím ještě a třeba najdu tu správnou míru, o které psala Přezdívka… kéž by!
Přezdívko, předpokládám, že jde “převařit” ta kůže, pokud se nechá žehlička na místě moc dlouho… (nestalo se mi to, ale pořád přemýšlím, jak na ta místa, která mi nešla…).