Kohout na víně
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kohout na víně
Musím porazit jednoho ze dvou kohoutů. Ještě jsem kohouta nikdy tepelně nespracovávala. Když jsem koukla na recepty kohout na víně, příjde mi to zdlouhavé a moc ingrediencí. Máte nějaký svůj vychytaný recept?
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Letos jsem ho pekla, arus. V římském hrnci, na základu z cibule a podobně. Divoké koření jsem tam dala, i jalovec. Máslíčko. Moc dobrý byl.
Na víně jsem taky jednou dělala, ale bylo to pracnější a zdlouhavější.
Na víně jsem taky jednou dělala, ale bylo to pracnější a zdlouhavější.
- andre.marek
- Příspěvky: 1302
- Registrován: 14 říj 2018 19:12
- Dal poděkování: 860 poděkování
- Dostal poděkování: 1100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Máme ověřen mnohokrát tento:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... qkgCv_NXHt
Opravdu doporučuji, je potřeba dodržet ingredience!
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... qkgCv_NXHt
Opravdu doporučuji, je potřeba dodržet ingredience!
- Javorka
- Příspěvky: 1698
- Registrován: 14 říj 2018 18:10
- Dal poděkování: 1752 poděkování
- Dostal poděkování: 737 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Kohouta na červeném víně, podle tohoto receptu, jsem už taky párkrát dělala, je to dobrota a doporučuju. Ale jsou i jiné možnosti. Jednou jsem ho pekla na bílém víně s provensálskými bylinkami, žampiony a citronem. Bylo to mnohem jednodušší. Fantastický byl vývar, ze kterého jsem uvařila polévku a pak svíčkovou, byla taky výborná.
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Nějak nemáme sílu našeho kohouta porazit. Už jsme se domluvili s manželem, že zítra ráno...ale vypadá to, že na víkend v troubě nebude
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Tak zítra. Zítra kohout padne. Vlastně padnou dva. Jeden malý se dosud choval jako slepice. Nijak se jako kohout neprojevoval. Ale odhalil se. Tak půjde taky. Jen mám obavu, abych si ho ráno, když ho budu lovit v kurníku, nespletla se slepicí.
-
- Příspěvky: 241
- Registrován: 10 úno 2020 11:49
- Dal poděkování: 107 poděkování
- Dostal poděkování: 376 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Kohouta na víně jsem dělala asi 2x, výborné, ale dost časově náročné a pracné. Teď máme černé kohouty (Ayem Cemani), vloni jich padlo asi 16 ks, ale mě tohle černé maso a kůže na talíři moc nejede, tak jsou polívkový. Takový přes noc tažený vývar v pomaláku je k nezaplacení.
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 241
- Registrován: 10 úno 2020 11:49
- Dal poděkování: 107 poděkování
- Dostal poděkování: 376 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
oreb 1: ano, vývar je světlý, čirý (cedím ještě přes látku), a s takovýma domácíma nudličkama a knedlíčkama , mňám.
-
- Příspěvky: 241
- Registrován: 10 úno 2020 11:49
- Dal poděkování: 107 poděkování
- Dostal poděkování: 376 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Tak jestli se sem smí vložit foto masa v kuchyňské úpravě..... rozhodně to prosím neberte jako výraz neúcty ke zvířeti. Kdyby to vadilo, tak samozřejmě smažu
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Jasně že smí, máme mnoho vláken s recepty a těšíme se, pokud přidáte nová. Vkládejte všechno, co se vám hodí.
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Tak, dnes na ně došlo, tady jsou ještě nevykuchaní. Na víně ale nebudou, zdá se mi to dost pracné a spousta ingrediencí.
-
- Příspěvky: 241
- Registrován: 10 úno 2020 11:49
- Dal poděkování: 107 poděkování
- Dostal poděkování: 376 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Pěkné kousky. Tak můžete zkusit tajine. Receptů je na to spousta, jen si vybrat. Já tedy na to mám přímo nádobu, ale lze v jakémkoliv hrnci, pánvi, litině s víkem. Pravda, že si nakládám marocké citrony a mám je v lednici i rok. V tajinu jsou pak výborné, ale určitě by šly nahradit nebo se možná dá něco podobného koupit.
Pokud byste chtěla, tak můžu dát receptík můj.
Pokud byste chtěla, tak můžu dát receptík můj.
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
https://www.tabetai.cz/tajine-s-kuretem
https://kitchenette.cz/clanek/149-maroc ... ove-tajine
https://www.recepty-top.cz/marocky-kureci-tajin/
https://kitchenette.cz/clanek/149-maroc ... ove-tajine
https://www.recepty-top.cz/marocky-kureci-tajin/
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
-
- Příspěvky: 241
- Registrován: 10 úno 2020 11:49
- Dal poděkování: 107 poděkování
- Dostal poděkování: 376 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
tajine : rozeberu kuře, kohouta, jehněčí, kůzle..... můžete vykostit a z kostí polévku. Na oleji(dávám olivový) dáte zatáhnout maso, bez solení, vytáhnete, lehce zpěníte na drobno nakrájenou cibulku. Poté dávám sugo (mám domácí) a nebo rajčata z konzervy - celá, jen rozmáčknout, do toho různou kořenovou zeleninu -nakrájenou mrkev, petržel, červenou řepu na čtvrtinky, prostě co máte rádi a k dispozici, papriku . Do toho položím to orestované kuře, osolím a posypu směsí koření - zase dle chuti (já si v hmoždíři drtím trošku koriandru, černuchu, pár kuliček kardamomu, přidám lžičku skořice, arabského koření, kebseh - prostě podle chuti, toho arabského je víc druhů, klidně smíchám, ale pozor, některé ty arabské směsi mohou sůl obsahovat). A mezi to nakladu na čtvrtinky nakrájený naložený citron. Zakryju víkem, plamen dám nejmenší hořák na minimum a jdu pryč. Občas zkontroluju, aby se nepřichytlo. Do hotového můžete vmíchat hrst nasekané zelené natě z petrželky. Jako příloha se celkem hodí bulgur.
Citrony nakládám podle tohoto receptu
https://varecha.pravda.sk/recepty/maroc ... ecept.html
a dělám to v takovém nějakém hrnci
https://www.kitchenstyle.cz/tajine-32-c ... 2kQAvD_BwE
pokud se nemůžou odkazy, tak smažu
Citrony nakládám podle tohoto receptu
https://varecha.pravda.sk/recepty/maroc ... ecept.html
a dělám to v takovém nějakém hrnci
https://www.kitchenstyle.cz/tajine-32-c ... 2kQAvD_BwE
pokud se nemůžou odkazy, tak smažu
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Děkuji vám za odkazy a Nirrti za receptík. Budu tedy experimentovat, snad z toho něco vznikne.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11577
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5321 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kohout na víně
Oooo, Nirrti, Ty jsi kouzelnice!! To musim vyzkouset!
Miluji marockou polevku harrira z jehnecich kosti!
Cerstvy koriandr je boziiii :srdce: (akorat ho neumim pouzit jinam )
Miluji marockou polevku harrira z jehnecich kosti!
Cerstvy koriandr je boziiii :srdce: (akorat ho neumim pouzit jinam )
Bubáci forever!
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů