Koninu chovám a koninu jím, i ostatní výrobky z ní, fakt je, že tohle maso je blbě k sehnání, protože to u nás prostě není taková zvyklost jako vepřové či hovězí. Naprosto do puntíku souhlasím s tím, co napsala Hhippie výše, lépe bych to nevystilhla! Pseudozáchranářství je naprosto přesný a výstižný výraz a rozhodně se nevztahuje jen na koně, ale i na ostatní druhy zvířat. To co někdy kolem sebe vidím, mi prostě zdvíhá kufr - záchránit cokoliv za jakoukoliv cenu. Já zvířata chovám, pak je zabiju a sním, sama bez pomoci, pouze na něco většího bych musela zavolat souseda s kulovnicí, ptže já nemám zbroják a nevlastním zbraň. Ale běda tohle někde říct, jako mezi "normálama", tak je po mě. Mám v okolí bydliště dvoje jatka, ale bohužel ani jedny nezpracovávají koňské maso, což mě docela naštvalo, když jsem to řešila u prvního koně, ptže odvoz kafinou na hromadě mrtvých krav mi přijde daleko méně důstojný než jatka, kde by kůň posloužil jako další potrava třeba pro psy nebo kočky - pokud by žil divoce v přírodě (a že takových míst pár ještě na světě je) v případě stáří či zranění by taky skončil jako potrava predátora, tak jaký je v tom rozdíl?
P.S. Prófo, ráda bych Ti odřízla kus kýty z kobyly, ale mám obavy, že by jí to asi nedorostlo a pak bych měla koně s placatou prdelí a víš jak blbě by to vypadalo?