Říje?
-
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 174 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Říje?
Tak jsem tady znovu s dotazem a úvahou Sleduju je tedy řádně, už jsem viděla všude kozí ,,pysky,, tak jsem toho na chvíli nechala. Dneska od rána řve Elvíra (ta mladší a oprsklá) jak je.blá. Ale vážně. Celá dědina mě musí proklínat. Každou chvíli to poslouchám. Ocasem nemrská, ale když jsem se koukla z blízka, tekl ji trošku průsvitno bílý výtok z pochvy. Aspoň to tak vypadá. Ta druhá, kterou právě chceme připouštět nemečí, nemrská ocasem, nic jí neteče, ale přišlo mi, že má vystouplá, jakoby nateklá rodidla oproti tomu, jak to mívá normálně. Mám čekat na nějaké další příznaky nebo když se to objeví, je to komplexně a za dva dny je po všem? Dneska stejně jet nikam nemůžu, takže bych to asi nechala na příště nebo zítra. Jde mi jen o to, zda je už toto ono (myslíte) nebo ne..Přeci jen já prostě nevím, jak moc se to může projevit a nemusí . Zkusím poslat fotky, ale vezme si jen z ruky chleba a pryč ode mne, takže nějaké bůhví jaké fotky to nejsou. Ve skutečnosti mi to příjde více výrazné...Děkuji Vám za rady, omlouvám se za fotky
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Říje?
Mám nutkání tady poslat taky nějakou normální, ať si nepřipadám tak hloupě Moc všem děkuji za komentář a radu!!!!
Krásný den všem!
-
- Dal poděkování: 5010 poděkování
- Dostal poděkování: 3989 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ta druhá, uřvaná je jasná. Ta první vypadá taky, pochvu má podle mě mírně pootevřenou. Zapište si datum a čekejte za 3 týdny. To by se mělo opakovat a když to budou 3 týdny, je to ono. Ale podle mě jsou obě. Možná ta tišší bude až zítra dobrá ke kozlovi.
-
- Kontaktovat uživatele:
Hezké odpoledne, takže podle všeho to říje fakt byla. Trvala od pondělí do středy s tím, že ve středu už byla slabší...teď jsou na tom zase původně. Takže to mám v kalendáři a za 3 týdny se budu těšit můžou být příznaky říje za ty 3 týdny jiné, nebo budou stejné?
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlásím, že zítra to má být 21 den od první říje. Ta první trval 3 dny a bylo to takové skoro jednoznačné, ale po týdnu se u té jedné jakoby zničeho nic opakovala měla nateklá rodidla a dokonce v nich měla viditelný otvor nerozumím tomu, co to bylo. Takže s napětím čekám. bóže to je práce provdat kozu zase hledím mezi nohy a čekám.
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
U nás někdy zůstane koza přes noc, protože přijedou moc brzy. Vlastně se to stává dost často. Kozel to určí přesně, bez něho to není lehké.
-
- Kontaktovat uživatele:
Byla tu koza za kozlem. Jeden skok a pak se začali koza s kozlem přetlačovat a vysvětlovat si své pozice. Nejspíš by za 10-15 minut skočil podruhé, ale pánovi se nechtělo čekat. Vzal kozu a odjel. Kozla jsem vystrčila do výběhu k jeho kozám, ale skoro celý den tu kozu sháněl. Pořád nahlížel přes plůtek, jestli ji někde nemám, volal ji, zdálo se mu divné, že měl novou kozu a ta zmizela. Ono to taky divné je, co si to lidi vymysleli. I ti kozlové jsou radši, když jde všechno pozvolna, a ne jen skok a čau. To je jak nevěstinec.
- Augenblick
- Dal poděkování: 2255 poděkování
- Dostal poděkování: 2261 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nebo možná pán přijde ještě jednou. Kozel si třeba nebyl zcela jist, že to byla nejlepší chvilka a teď jí hledá, aby se přesvědčil
Tykat, díkes ....
-
- Kontaktovat uživatele:
Zatím se ještě nikdy nestalo, že by někdo musel přijet znovu, tak snad ani tentokrát. Podobné chování jsem už kdysi zažila u jiného kozla, ten dokonce místo toho, aby šel s námi na pastvu, začal prohledávat okolí a hledat, kam se ztratila. Možná kozlové, kteří žijí zlášť sami neboje oddělují od stáda, to berou jinak, ale tihle jsou součástí stáda a k tomu patří i společné bydlení .
- Augenblick
- Dal poděkování: 2255 poděkování
- Dostal poděkování: 2261 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Krásné jste to napsala Když pustím berana do stáda, tak když nějaká holka zrovna říjí tak hned skočí. Jak je ale potom s holkama delší dobu, tak často vidím, že se oddělí s aktuální favoritkou od stáda a minimálně celý den spolu randí .
Tykat, díkes ....
-
- Kontaktovat uživatele:
To je přesné. Oni ti mí vůbec nikdy nebyli zvlášť, namlouvají se, dvoří... Koza přece nemůže jen tak znizet .
-
- Kontaktovat uživatele:
Já celý proces viděla letos poprvé a nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo žasnout, jak je ta příroda dokonalá a propracovaná my teda taky po 15 minutách zmizeli a taky na nás přes plot koukal, jako na nové vrata, co to jako děláme a to je tedy kozel ze stáda. Kdyby bylo na mě, klidně bych kozu dovezla a třeba 2 dny je nechala spolu. Jenže to není providitelné, protože s tím jen tak někdo nesouhlasí. Taky jsem si připadala jako bordelmáma
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
Dokonce mi to bylo chvíli i trochu nepříjemné, že ty zvířata jsou vlastně vytržené ze svého chování přirozeného jen abychom my měli co chceme....jenže mít doma kozla kvůli 2 koz a celoročně ho živit a ,,cítit,, není něco co bych ocenila a když jim ho koupím, nechám pár týdnů ať udělá své a zklobásuji, jsem zase zpět u té bordelmámy
Krásný den všem!
-
- Kontaktovat uživatele:
Druhá varianta je výhodnější pro všechny. Kozlík je na světě trochu déle, chovatel nemusí sledovat kozy a doufat, že nepřijede pozdě, kozy mají své namlouvání a úplné stádo. Když se blíží porod, už kozla oželí, budou mít jiné starosti.
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi ano. Ale pro dvě kozy zatím to v sobě nemám nastavené takhle...mám je stejně jako pokus. Uvidíme, zda to budu zvládat příští rok (dojení a zpracování mléka). 3 a více koz už je asi fakt lepší mít kozla. Protože s každou zvlášť jezdit ke kozlovi
Krásný den všem!
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2938 poděkování
- Dostal poděkování: 6050 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně, Vlaštovko, jsou to zajímavé zkušenosti a příběhy, co už Ti nikdo nevezme
Bubáci forever!