Jehněčí maso
-
Janina
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 242 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jehněčí maso
Porazili jsme ročního berana plemene Zwartbles. Byl zdravý, pěkně stavěný, proti beranům Suffolk lehčí, dle mne. Při porážce vážil 60 kg.
Maso visí v teplotě 2 stupně, od středy.
Dnes jsme vykostili kýtu. Váha 4,2 kg. Luxusní masíčko.
Maso visí v teplotě 2 stupně, od středy.
Dnes jsme vykostili kýtu. Váha 4,2 kg. Luxusní masíčko.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4494 poděkování
- Dostal poděkování: 5136 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jehněčí maso
Krásný kus masa, o tom se mě může u VF jen zdát.
Kdo to řezal?! Kupte manželovi pořádný nůž
Kdo to řezal?! Kupte manželovi pořádný nůž
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- oreb1
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Profesore, ale Vy zase máte mléko na sýr. A menší náročnost chovu, to jsou taky plusy.
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Noooo, při mém hodně nenáročném chovu toho mléka moc nemám. Proto jsem si pořídil kozy, aby z "ničeho" bylo mléka víc. Ale loni jsem sýry po X letech nedělal. Nějak není čas 
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Janina
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 242 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Řezala jsem to já.
Včera jsme z toho měli bifteky. Byla to naprostá luxuska.
Beran měl i krásnou panenku, bude o víkendu.
Musím říct, že maso z ročního berana plemene Zwartbles je opravdu výtečné.
Dovezli jsme ho na začátku června, pásl se v sadu, jablka, hrušky, švestky. Víc jak měsíc byl ke konci na příkrmu spolu s bahnicemi. Oves, ječmen, směs s hrachem. Tuku je v mase jen velmi málo. Vynikající.
Včera jsme z toho měli bifteky. Byla to naprostá luxuska.
Beran měl i krásnou panenku, bude o víkendu.
Musím říct, že maso z ročního berana plemene Zwartbles je opravdu výtečné.
Dovezli jsme ho na začátku června, pásl se v sadu, jablka, hrušky, švestky. Víc jak měsíc byl ke konci na příkrmu spolu s bahnicemi. Oves, ječmen, směs s hrachem. Tuku je v mase jen velmi málo. Vynikající.
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Není to jehněčí, je to skororoční kozel, snad vám to nevadí.
Půjde to do soli a česneku a pak se uvidí. Do mrazáku je to škoda.
Půjde to do soli a česneku a pak se uvidí. Do mrazáku je to škoda.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3716 poděkování
- Dostal poděkování: 6805 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Profesore,proc se Ti muze u VF o mase jen zdat? Ze jsou velci ramcem, ale malo zmasili?
Ja jsem prave zvedava, jaka budou letos jehnata ze spojeni zw a vf. Beran byl obrovsky a tezky...neprislo mi na nem malo masa...navic oproti zw vubec nebyl citit skopovinou,coz mi vyhovuje! Ve dvou letech nebyl vubec zabeleny...proste maso zn.: ideal!!
Ja jsem prave zvedava, jaka budou letos jehnata ze spojeni zw a vf. Beran byl obrovsky a tezky...neprislo mi na nem malo masa...navic oproti zw vubec nebyl citit skopovinou,coz mi vyhovuje! Ve dvou letech nebyl vubec zabeleny...proste maso zn.: ideal!!
-
Profesor1
- Kontaktovat uživatele:
Hipííííí, proto že mají minimum loje je chovám. A aby měly víc mléka, tak bych jim musel něco přidávat a nenechávat je do prosince -ledna venku. Bez příkrmu mají mléka míň než každá jiná ovce. A proč ještě je chovám už jsem kdysi vysvětloval 
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6212 poděkování
- Dostal poděkování: 7119 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Porazili jsme bahnici kříženec zwxsf stáří 15 měsíců, v únoru 2020 porodila jehně, kojila. Váha brutto 60 kilo, váha vykoštěných kýt 7 kilo. 
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
jupik
- Dal poděkování: 88 poděkování
- Dostal poděkování: 823 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
U mne se fríšky vůbec nechytaly, co mi sem jednou odložili odstavené beránky, z 10 se jich podzima dožil 1. Potřebujou pořádnou pastvu, a když chceš mlíko tak i futrovat. Ty moje xerotermní trávníky se skálama jim byly osudné:(
- Kouťák
- Dal poděkování: 8895 poděkování
- Dostal poděkování: 4550 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mám jeden dotaz,než se z malochovu stane jen debata o "kosmopolitní společnosti,nebo tatarech".Můj baratr by chtěl koupit letošní ovci na jídlo a tak jsem mu řekl,že se zeptám na tom pravém místě na cenu.Chce mladou ovci,zabitou,vyvrženou,bez kůže a nechce berana.Říkal,že cena takového kusu je v našem okolí rozdílná,tak by chtěl znát rozumnou cenu + -,aby někde nenaletěl.Je ochoten si pro ní dojet do 100km.Nechce kamerunskou.
- Berrynator
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 386 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Rozumná cena je pro každého někde jinde, jsou chovatelé, které vám prodají jehně za 1500, druhý za 3000, u jatečného jehněte je rozhodující váha v JUT, letošní jehně totiž může mít 13 kg, ale klidně i 25, takže bych vždy šel touto cestou, vědět, kolik chce chovatel za kilo a zhruba váhu, kterou to jehně bude mít (většina chovatelů to dokáže moc dobře odhadnout), myslím, že takováto domluva je pro obě strany srozumitelná a férová, určitým měřítkem mohou být ceny na jatkách, které podle mě vyjadřují minimální cenu, za kterou prodávat, což v současné době je nějakých 130-140 Kč/kg.
- Kouťák
- Dal poděkování: 8895 poděkování
- Dostal poděkování: 4550 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
čobanak
- Dal poděkování: 1837 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Gdiž prodávám zabité vivržené zvíře,tak je cena daná váhou.Cenu za kus domlouváme v přípaďe,že je ovce živá.
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Kolik vážily kompletní kusy nevím, závěsná váha se nám už před časem rozbila. Toto je vykoštěné maso ze sedmiměsíční jehničky xmasných plemenxčistý zwartbles. A zas se mi potvrdilo, tito kříženci jsou na maso skvělí. Zmasilí z minimem loje, nádherné maso, toto jsou kýty plecka a kotleta. Osm kilo očištěného luxusního masa. Navíc zwartbles má maso trochu více podobné divočině, bez zápachu a nežádoucí příchuti, minimum loje. Vynikající.
Zbývají žebra a pupek, krk, vnitřnosti,hlava. O to vše, a o nožky se postarají psi. Tedy krk se někdy peče pro pana domácího. Jsme velmi spokojeni.
Zbývají žebra a pupek, krk, vnitřnosti,hlava. O to vše, a o nožky se postarají psi. Tedy krk se někdy peče pro pana domácího. Jsme velmi spokojeni.
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Na netu jsem našla cenu za kýtu bez kosti zéland 380 kč kilo, scuk kilo bio s kostí 598 Kč. Jehněčí kýta s kostí stoljí i 1000 kč. Dál už jsem nehledala. Není to pro nás podstatné, ale je příjemné vědět.
Zvažujeme jednu jehničku ponechat do chovu.