Stříhání ručníma nůžkama
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2445 poděkování
- Dostal poděkování: 5033 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 240 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stříhání ručníma nůžkama
A pročpak chceš přestat stříhat, čoveče? Máš něco lukrativnějšího snad?
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam, ze je to “neco mezi nebem a zemi”, co nestrihaci nemohou vedet a take druha strana mince ciste pozemskeho charakteru jako napr. cas, ktery by mel clovek radsi stravit s detmi, dokud o to stoji a nebo posetrit telesnou schranku na “potrebnejsi” veci...

-
- Dal poděkování: 3742 poděkování
- Dostal poděkování: 3855 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Člověče, nějaký pátek už vás znám. Vy až přestanete řešit kraviny, tak budete nejšťastnější člověk na světě a zblázníte se z toho.
Čekal jsem teda veselejší příhodu. No počkám, až vás to zas přejde
(Proč se necháváte naštvat od nich a raději se na ně nevybodnete, nebo nenaštvete vy je?
)
Čekal jsem teda veselejší příhodu. No počkám, až vás to zas přejde

(Proč se necháváte naštvat od nich a raději se na ně nevybodnete, nebo nenaštvete vy je?

„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Kontaktovat uživatele:
A kdo asi
Budete upravovat brousit, tak proč tak černý scénář?
Naštěstí tu nemám komu kurwit ceny, maximálně sobě
Ceny tu všichni znají, tak že když řeknu ře nechci nic, že to někdy propijem, tak stejně vždy dostanu víc než bych si řekl
Ale POZOR! já nejezdím žádné dálky a nedělám velké stáda.

Budete upravovat brousit, tak proč tak černý scénář?
Naštěstí tu nemám komu kurwit ceny, maximálně sobě

„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Mastnacek: prave ze se toho drzim. Kdyby ne, napsala bych to jinak 

-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám 6 ovcí ke střihu, stříhané před rokem. Paznehty dělá manžel. Takže zaplatím např. 600 a dopravu?
Nebo 1200 a dopravu? To už mi přijde hodně.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam, ze se nejedna o zavazne ceny, ale o nejaky nastrel cen, odvijejici se od strihace / stavu zvirat / stavu prostredi... samozrejme plus cestovne. Vse zalezi na strihaci, jak podminky nastavi a jak se dohodne s majitelem. Tezke je akorat to stanovovat ceny na slepo, kdyz strihac nevi, co ho ceka... je to remeslnik jako kazdy jiny - ceny nejdou stanovit tabulkove - nebylo by to fair.
Ja vlastne nevim, co se komu na tomhle systemu nelibi. Prece mam na vyber z vicero dodavatelu sluzby, tedy nejspis i ruznych cen a ruznych pristupu, ruznych technickych moznosti dodavatele...
Spis pro me je zase nemyslitelne premysleni stylem, ze malochovatele jsou chudinky a velkochovatele je treba oskubat
Rozumim tomu, ze cim vic ovci, tim lukrativnejsi klient, tedy nizsi cena. A hlavne: styl prace je jiny - prostredi k tomu uzpusobene, casto i podavači od zamestnavatele...prace odsypa, protoze jsou zvirata opecovavana pravidelne v nejake konkretni kvalite...
Ale to bychom se tu mohli dohadovat.
Me je uplne sumak, jak je to nastavene. Ja si ovce zajistim sama a pokud chce nekdo za mou nabidnutych podminek ovecky ostrihat, prijedu. Pristi jaro se ukaze, jak jsem (ne)vyhovovala. Nedelam si iluze - lide jsou falesni, takze nereknou do oci: “Vase sluzby staly za
“ Takze jestli se nekdo ozve, tak asi spokojeni byli 
Ja vlastne nevim, co se komu na tomhle systemu nelibi. Prece mam na vyber z vicero dodavatelu sluzby, tedy nejspis i ruznych cen a ruznych pristupu, ruznych technickych moznosti dodavatele...
Spis pro me je zase nemyslitelne premysleni stylem, ze malochovatele jsou chudinky a velkochovatele je treba oskubat

Ale to bychom se tu mohli dohadovat.
Me je uplne sumak, jak je to nastavene. Ja si ovce zajistim sama a pokud chce nekdo za mou nabidnutych podminek ovecky ostrihat, prijedu. Pristi jaro se ukaze, jak jsem (ne)vyhovovala. Nedelam si iluze - lide jsou falesni, takze nereknou do oci: “Vase sluzby staly za

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
To je ale Tvoje volba.
Vse je jen otazka dohody mezi chovatelem a strihacem.
Me treba prijde adekvatni, abych zvedla cenu za ovce, ktere jsou viditelne zanedbane a stravim na nich vic casu a energie jen kvuli tomu, ze na to chovatel dlabe. Taky udelam nejakou osvetu, jak je to idealni, aby byla spoluprace se strihaci napriste hladsi - ze strihac rad vidi ovce, o ktere se majitel stara a pripravene (splnitelne) podminky, o ktere si pozadal.. jsem taky za, aby si strihaci postupne “vychovali” majitele a mohli jezdit do prijemneho prostredi, kde se jim bude dobre pracovat a majitel bude take spokojeny, ze mu nikdo na miste nezveda ceny a ze se v klidu na vsem oba domluvi.
Vse je jen otazka dohody mezi chovatelem a strihacem.
Me treba prijde adekvatni, abych zvedla cenu za ovce, ktere jsou viditelne zanedbane a stravim na nich vic casu a energie jen kvuli tomu, ze na to chovatel dlabe. Taky udelam nejakou osvetu, jak je to idealni, aby byla spoluprace se strihaci napriste hladsi - ze strihac rad vidi ovce, o ktere se majitel stara a pripravene (splnitelne) podminky, o ktere si pozadal.. jsem taky za, aby si strihaci postupne “vychovali” majitele a mohli jezdit do prijemneho prostredi, kde se jim bude dobre pracovat a majitel bude take spokojeny, ze mu nikdo na miste nezveda ceny a ze se v klidu na vsem oba domluvi.

-
- Kontaktovat uživatele:
No hezké ale málo akční. Chybí mě tam něco . .. . . . . např. 2:30minuta ukázky z odkazu -

- Kouťák
- Dal poděkování: 6928 poděkování
- Dostal poděkování: 3630 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Sice málo akční,ale musíte uznat,že Mastnaček má zlatou trpělivost.Já musím mít všechno hned a musel bych se hodně přemlouvat,abych si s tím dal takovou práci.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsme na tom stejně (s tou netrpělivostí)
Sice nejsem žádný brusič, ale nemá se první brousit po ostří a pak teprve doladit proti ostří?
Dále prosím o vysvětlení proč se tak hrát s tupou stranou břitu nůžek?
Děkuji předem, kdybych zapomněl

Sice nejsem žádný brusič, ale nemá se první brousit po ostří a pak teprve doladit proti ostří?
Dále prosím o vysvětlení proč se tak hrát s tupou stranou břitu nůžek?
Děkuji předem, kdybych zapomněl

- Kostey
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Janinko, to jsou Davidovi ceny a vzhledem k tomu, že s ním jezdím stříhat, tak věz, že všude kde jsem s ním byl, tak bral tu nejnižší částku za střih. Jen tím "nahání strach" těm, co se o ovce nestaraj. A pokud by někdo měl ty ovce fakt tak strašný a hrozilo by že jim cenu opravdu tak napálí, tak k nim ale už za rok nepojede i kdyby si ho zas náhodou chtěli zavolat.Bosorka Jana píše: ↑09 srp 2019 11:15 Já mám 6 ovcí ke střihu, stříhané před rokem. Paznehty dělá manžel. Takže zaplatím např. 600 a dopravu?
Já už se taky zbavuju stád, kde člověk akorát ničí cajky i tělo. Fakt radši stříháme za míň, ale hlavně ať ty ovce za něco stojej.
-
- Kontaktovat uživatele:
Volala jsem střhači, zda stále stříhá. Takže ano, čas má většinou do tří dnů od zavolání. Tak dám vědět jak zhodnotí oveny a cenu. Ovce jsme stříhali vloni začátkem září, takže rok. Vlnu mají čistou a paznehty nedělá. Uvidíme.
Dvě stě za ovci by mi přišlo vážně dost.
Dvě stě za ovci by mi přišlo vážně dost.
- Kostey
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 611 poděkování
- Dostal poděkování: 943 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Krása střídá nádheru, už se těším, až sibiřáka šmiknu! Krásné, malé, líbí se mi moc! 

-
- Kontaktovat uživatele:
Stříhat tak ostrými nůžkami musí být nuda
Ale chybá mě tam závěrečné titulky. Např.:
Hráli:
Ovce Suffolk
Komparz:
Jonásch
Kamera:
Mrs Mastnácková
Střih:
Mastnácek

Ale chybá mě tam závěrečné titulky. Např.:
Hráli:
Ovce Suffolk
Komparz:
Jonásch
Kamera:
Mrs Mastnácková
Střih:
Mastnácek

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jj, dobre se na to kouka, kdyz se striha ostryma nuzkama
Jinak jsem se musela smat u toho oussanta - na “manipulaci” s ovci - jak letel vzduchem
s dospelou suffolkou tahkle nehazis, co? 

Jinak jsem se musela smat u toho oussanta - na “manipulaci” s ovci - jak letel vzduchem

-
- Dal poděkování: 241 poděkování
- Dostal poděkování: 928 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Mastnáčku krása střídá nádheru, jak by řekl jeden ze zakládajících členů malochovu.
A ta vovce jak je hodná! Je vidět, že tě má ráda.
Paní mastnáčkové jedna s hvězdou za kameru a dětem také tak, za kompars.

A ta vovce jak je hodná! Je vidět, že tě má ráda.
Paní mastnáčkové jedna s hvězdou za kameru a dětem také tak, za kompars.