Prvni a asi posledni video z letosnich dozinek v HK
https://www.youtube.com/watch?si=nj1lnY ... e=youtu.be
A tady je zhodnoceni od Iny, to je ta z videa...
Mistrovství ČR v bladeslyšení, 16. září 2023
S Michaelem Churchousem jsme vyrazili na Mistrovství ČR v Bladeshear Bylo to zklamání.
Za prvé: Neexistuje nic, co by stálo za to vyhrát a ani letos nebylo na co se kvalifikovat. Takže není pochopitelný důvod pro to, co se tam stalo.
Účastníci byli pouze 4: Karel Svarc, úřadující mistr ČR, já (Ina Winkler, Německo), Michael Churchouse (UK) a Jakub Toms (CZ).
Říkalo se, že se použijí pravidla Bisca.
Bohužel nebylo.
Ovce byly valašské ovce.
Těžko soudit a někteří z nich nejsou v dobrém stavu.
V prvním kole jsme měli 2 ovce, potom 3, potom 4. Žádné finále nebylo.
Byli jen dva rozhodčí a vždy jsme soutěžili ve dvojicích.
Thierry, vedoucí českého stříhacího asociace a jeden z porotců, místo posuzování Karla opustil představenstvo na více než minutu. Během této doby jsem viděl druhé řezy.
Tvrdí, že ne, ale nemám důvod lhát. Obzvlášť proto, že jsme na to oficiálně nepodali stížnost, protože kdyby byla soutěž posuzována spravedlivě a správně, tak by to nic neměnilo.
Neměli jsme chytací pera. Ovce byly dovezeny k nám.
Ovce byly úmyslně převráceny nebo dokončená ovce nebyla rychle odstraněna atd. aby nám v tom zabránili. S Karlem ne a ani to nebyla chyba. Byli to stejní pomocníci jako loni, kteří nám přinesli ovečky a sundali je z prkna a tehdy to fungovalo hladce. To samé platí pro vlnu.
Nůžky nám nebylo co dávat. Diváci v těsné blízkosti, odděleni pouze jednoduchými hordami. Bezpečnost? Tady ne.
Zatím jsou to všechno věci, se kterými dokážu žít. Velký třesk přišel ve třetím a posledním kole:
Karel nejprve udělal hluboký řez (5 bodů řez) na jedné ovci a hned dvě z nich udělal na stejném místě na další ovci. To se nemůže stát, zejména u druhé ovce, pokud se k ovcím řádně chováte a dáváte pozor na to, co děláte. Proto říkám drsné zacházení.
Druhá ovce byla odstraněna z veřejného kotci, takže jsme ji nemohli vyfotit. Bylo to celé od krve.
Něco takového se může stát. Ale když se něco takového stane, musí se to správně posoudit.
Viděli jsme jen součty. I když jsme se ptali, nebyly nám uvedeny podrobné výsledky. Jedna věc byla ale jasná: Pokud by tyto 3 střihy byly správně skórovány, nemohly by být správné součty. Proto jsme podali stížnost.
Teprve po nějaké diskusi byli soudci ochotni podívat se na ovce, které zůstali v kotci. Po dalších diskusích o pravidlech bylo připuštěno, že se vlastně jednalo o 5 bodů.
Ani jsme nežádali o diskvalifikaci Karla. Jen tyto 3 škrty by výrazně změnily pořadí.
Výsledky nebyly opraveny. Místo toho se nám smáli.
Oficiální výsledky jsou: Karel 1., Michal 2., já 3., Jakub 4..
Kdyby správně zaznamenali tři 5 bodů, bylo by to: Michael 1., já 2., Karel 3., Jakub 4..
Včetně druhých střihů, kdy na desce nebyl soudce pro Karla, mohl Karel dokonce sklouznout na poslední místo.
Poté jsem byl vykázán z facebookové skupiny Českého sdružení stříhání ovcí a Thierry si mě odebral z přátel. To je dětinské.
Zatím nejsou žádné fotky, výsledky ani nic z oficiální stránky.
Nezlobíme se a nikdy to nebylo o tom dostat se na lepší místa.
Chceme jen, aby soutěže byly posuzovány spravedlivě a v souladu s pravidly.
Jsme zklamaní, že se Karel nikdy nekomentoval, i když dobře věděl, že udělal chyby.
Jsme zklamaní, že ani rozhodčí, kteří rozhodovali o mistrovství světa, nedodržují pravidla.
Jsme zklamaní způsobem, jakým se k nám chovali.
Michael a já jsme vrátili naše trofeje.