HOLUBI

Františka.
Dal poděkování: 4905 poděkování
Dostal poděkování: 3866 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: HOLUBI

Nový příspěvek od Františka. »

Bane, nejsou vůbec papouščí. Jsou ladní.
Raspici, co znamenají ty zkratky pkt gmp na obrázcích vítězů? Je vidět, že Kouťák si nevymýšlel, že jste výborný. Opravdu jste :usmev: . Zajímá mě všechno o Vašich pošťácích, co není Vaše osobní tajemství.
raspic68
Dal poděkování: 129 poděkování
Dostal poděkování: 410 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od raspic68 »

Františka. píše: 02 čer 2023 15:40 Bane, nejsou vůbec papouščí. Jsou ladní.
Raspici, co znamenají ty zkratky pkt gmp na obrázcích vítězů? Je vidět, že Kouťák si nevymýšlel, že jste výborný. Opravdu jste :usmev: . Zajímá mě všechno o Vašich pošťácích, co není Vaše osobní tajemství.
gmp je Generální mistrovství Polska, pkt jsou punkty v češtině, body. Závodím totiž v Polsku
raspic68
Kontaktovat uživatele:

raspic68 píše: 02 čer 2023 16:40
gmp je Generální mistrovství Polska, pkt jsou punkty v češtině, body. Závodím totiž v Polsku
. Tedy max. možný počet za vítězství.
raspic68
Kontaktovat uživatele:

Nic není tajné. Naopak. Tak třeba taková zajímavost ... V chovech poštovních holubů, běžná. U okrasných, asi ojedinělá, neznámá. Říkám tomu " plánované rodičovství" a následná školka.
https://photos.app.goo.gl/u854cAm8fcAb1PgQ8
https://photos.app.goo.gl/s4fC4tXBngdJycU77
Přílohy
IMG_20230523_112847464.jpg
IMG_20230523_112721972.jpg
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Vyberete holuba a holubici, od kterých chcete mít mladé. Zavřete je do boxu, aby neměli jinou možnost výběru. Když odchovají mladé tak, aby už nepotřebovali rodiče, dáte holoubata zvlášť. Rozumím tomu tak dobře?
Už je to dávno, co jsme měli pošťáky, navíc já jsem byla jen pomocník v nouzi. Ale vězte, že každé Vaše slovo budu tlumočit chovateli, který teď znovu začíná a každé rady si bude vážit.
raspic68
Kontaktovat uživatele:

Františka. píše: 02 čer 2023 19:38 Vyberete holuba a holubici, od kterých chcete mít mladé. Zavřete je do boxu, aby neměli jinou možnost výběru. Když odchovají mladé tak, aby už nepotřebovali rodiče, dáte holoubata zvlášť. Rozumím tomu tak dobře?
Už je to dávno, co jsme měli pošťáky, navíc já jsem byla jen pomocník v nouzi. Ale vězte, že každé Vaše slovo budu tlumočit chovateli, který teď znovu začíná a každé rady si bude vážit.
Vyberete holuba a holubici....Ano, od kterých chcete mít mladé Ano.... Zavřete je do boxu, aby neměli jinou možnost výběru....Ano. Ale.... Patřím všechny holuby najednou. Večer dám ke každému samci do budníku holubici, kterou určím já. Zavřu budníky. Druhý den je všechno ( teda skoro vždy, všechno) v párech. Potom zase všechny budníky otevřu. A je hotovo. Všechna holubata ( která jsou tím pádem stejně stará cca) , ve stáří asi 18 dnů dám všechna na podlahu. Stáří holubi krmí všechna holubata, jak svá, tak cizí. Ve stáří cca 28 dnů jdou do svého oddělení holoubat. Odkud také později závodí.
https://photos.app.goo.gl/DzQadBgLMjUHLosm9
Přílohy
DSC_1052.JPG
irčan
Dal poděkování: 998 poděkování
Dostal poděkování: 430 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od irčan »

Františko nebylo by lepší gdyž by se ten začínající chovatel regnul na Malochov?
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Jan
Dal poděkování: 617 poděkování
Dostal poděkování: 918 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jan »

raspic68 píše: 02 čer 2023 20:05 Vyberete holuba a holubici....Ano, od kterých chcete mít mladé Ano.... Zavřete je do boxu, aby neměli jinou možnost výběru....Ano. Ale.... Patřím všechny holuby najednou. Večer dám ke každému samci do budníku holubici, kterou určím já. Zavřu budníky. Druhý den je všechno ( teda skoro vždy, všechno) v párech. Potom zase všechny budníky otevřu. A je hotovo. Všechna holubata ( která jsou tím pádem stejně stará cca) , ve stáří asi 18 dnů dám všechna na podlahu. Stáří holubi krmí všechna holubata, jak svá, tak cizí. Ve stáří cca 28 dnů jdou do svého oddělení holoubat. Odkud také později závodí.
https://photos.app.goo.gl/DzQadBgLMjUHLosm9

Nechcete si založit svoje vlákno o holubech? Cítím, že se tady bude dát dozvědět hodně informací. A bylo by to pak přehlednější.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Mám nesmělou poznámku. Prosím, nekopírujte pořád dokola to samé. Stačí, když oslovíte jménem na začátku toho, komu je odpověď určena a je to jasné. Jen v případě, že už byl příspěvek, na který reagujete, daleko vzadu, je potřeba citovat, kopírovat. Ono nám to moc prodlužuje diskusi a je to trochu otravné. Ale prosím, nic ve zlém.
Raspici, to je nápad, všechny najednou! Ono totiž když zavřete jen jeden pár, nemusí to vyjít, oni jsou schopní si to rozmyslet. A i to, že máte všechna holoubata stejně stará, je dobré.
Irčane, zdánlivě máte pravdu, ve skutečnosti ne. Budu dělat prostředníka, dokud to se mnou vydržíte.
Ta červená uprostřed na poslední fotce je krásná. Nebo krásný :usmev: . Vzácná barva.
Máte pletivo s dost velkými oky, neleze Vám tam nic? Ona někdy stačí kočiči packa s vytasenými drápy.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2891 poděkování
Dostal poděkování: 5964 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Raspic: pokaždé, když se dozvím novou informaci o novém živočišném druhu, se divím, jak moc je každé zvíře odlišné… někde jakmile se mihnete kolem hnízda, matka opouští vejce / mladé… jinde do toho můžete mluvit skoro libovolně..
Některá matka krmí pouze a jenom svoje mladé a na ostatní je zlá, jiný živočišný druh krmí, co potká… ta příroda je tak proměnlivá a zajímavá… :souhlas:
:Hhippie: Bubáci forever!
raspic68
Kontaktovat uživatele:

Františko, červená uprostřed je samec. Jinak kočka nemá šanci. Mám psa.
Přílohy
_20200422_164718.JPG
_20200422_165050.JPG
_20200422_163948.JPG
DAD David Abrahám
Dal poděkování: 2112 poděkování
Dostal poděkování: 4568 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Věžák má další potomky :souhlas: tomu letošnímu prvnímu se však nechce ani do venkovního proletu natož ven :ajeje: je to flákač :souhlas:
po druhém páru ani vidu ani slechu :nevim:
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Evča z Kunratic
Dal poděkování: 134 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Evča z Kunratic »

Vyletěly druhé snůšky a včera se vylíhla třetí páru č. 1 modrým. Tak uvidíme, už mi začínají docházet kroužky.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Evčo, máte i červené?
raspic68
Kontaktovat uživatele:

https://photos.app.goo.gl/RYzSz7hpH26ZEQCq8
Kde se vzal, tu se vzal....Pár dní lítal mladý doupňák s mými pošťáky. Pokaždé se k nim připojil. Potom se stále dobýval do voliéry nebo holubníku. Tak jsem mu nakonec otevřel voliéru. Vlastně se člověka vůbec nebojí. Ve voliéře je úplně v pohodě. Přestože voliéra zůstala celý den otevřená, mladý doupňák zůstává.
Přílohy
IMG_20230620_114002496.jpg
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

Tak mám už 4 letce
20230629_175451.jpg
, Věžák dělá vychovatele a zase sedí, bude co vyměňovat,
Evča z Kunratic
Dal poděkování: 134 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Evča z Kunratic »

Kouťáku, chtěla bych se Vás zeptat, co říkáte těmto holubům, případně, jestli je u nás někdo chová.
Mimochodem, autora vřele doporučuji, má hezká videa z výstav po Německu a Švýcarsku.

https://www.youtube.com/watch?v=f0ZbQmk9364
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

včera večer vzal Věžák ven mladé z druhého hnízda :souhlas: ještě jim to moc nešlo :usmev: proto jsem je poznal :stydim:
Kouťák
Dal poděkování: 7892 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Kouťák »

Evča z Kunratic píše: 19 črc 2023 22:58 Kouťáku, chtěla bych se Vás zeptat, co říkáte těmto holubům, případně, jestli je u nás někdo chová.
Mimochodem, autora vřele doporučuji, má hezká videa z výstav po Německu a Švýcarsku.

https://www.youtube.com/watch?v=f0ZbQmk9364
Evčo,Lucernský holub je krásný,ale mě vždy zaujal jen Lucernský štítník.Dále jsou Lucernský elmer,Lucernský bronzovolímcový,Lucernský tygrovaný barevnohlávek a možná je jich ještě ve Švýcarsku spousta dalších šlechtěnců.Na vlastní oči jsem viděl pouze bronzovolímcového na výstavě v Bohdalově někde v roce 2014,ale nevím to přesně,protože katalog jsem už doma nenalezl.V případě,že bych zjistil chovatele,tak sem napíši a nebo zavolám.
Kouťák
Dal poděkování: 7892 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Kouťák »

Davide máš ještě barevnohlávky? Dnes jsem dostal info,že na kravín v Políkně přiletělo 5 barevnohlávků,což je ode mě vzdušnou čarou asi 10 km.Nevrací se ke mě? :vytlem:
Odpovědět