HOLUBI

Kouťák
Dal poděkování: 7889 poděkování
Dostal poděkování: 4110 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: HOLUBI

Nový příspěvek od Kouťák »

Jupíku ,to,že jsou vajíčka oplodněný neznamená ještě,že máš pár.Máš dvě holubice a snášejí do jednoho hnízda.To si jenom nějaký holub odskočil od své holubice a oplodnil tu holubici.Nevěrníci jsou to.Ještě se mi nestalo,že by nějaká holubice snesla do hnízda jinému páru.Pokud by se o to pokusila,tak by dostala pár pořádných klofanců ,jak od holuba,tak od holubice a ono by jí to přešlo.Sežeň samce a uvidíš.
jupik
Dal poděkování: 87 poděkování
Dostal poděkování: 813 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od jupik »

Tak to sem zvědavá;) poznám holuba. Proberem to s tátou… Děkuju za radu!
Kouťák
Kontaktovat uživatele:

Už jsem sem nedal žádnou fotku mého chovu,tak dnes jsem to napravil.Na hnízdech jsem okroužkoval holoubata a mám radost,že konečně budou červeně kapratí.Povedlo se. :vytlem:
IMG_4309.JPG
IMG_4305.JPG
IMG_4308.JPG
IMG_4307.JPG
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2888 poděkování
Dostal poděkování: 5957 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Krása, jak je každý jiný :souhlas:
:Hhippie: Bubáci forever!
Kouťák
Kontaktovat uživatele:

Dnes poslední fotka holubů.Opět jsem dokázal vyšlechtit plavé červeně kapraté,viz holoubě vylétlé tento týden,ale dojíždět už za nima nemohu.Včera jsem otevřel holubník a končím s chovem holubů.Všechno jednou začíná a všechno jednou končí.Starost o babičky je přednější a začíná to být stále náročnější.
IMG_4494.JPG
IMG_4498.JPG
arus
Dal poděkování: 1604 poděkování
Dostal poděkování: 926 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od arus »

Kouťáku, rozumím ti...ale věřím, že se po čase k některým svým radostem vrátíš. Hodně síly a trpělivosti do příštích dní. Máš skvělou ženu, spolu překonáte vše nesnadné. Pozdravuj ji, ráda na vás vzpomínám. :srdicko: :mdz:
:arus:
Františka.
Dal poděkování: 4901 poděkování
Dostal poděkování: 3866 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Ani se mi nic nechce psát, spíš cítím soustrast. S Kouťákem i s holuby. Přeju oběma, aby to trvalo krátce.
Kouťák
Kontaktovat uživatele:

Ukončení chovu holubů není tak hrozné.Vyzkoušel jsem si to už v roce 2018 a byl jsem bez holubů skoro dva roky.Mám moc kamarádů holubářů se kterýma jsem stále v kontaktu a prokecáme hodiny o holubech.Obrací se na mě i cizí lidé a chtějí radu,tak proč ne,když jsem choval holuby celkem 60 let.Pokochám se na trhu v Soběslavi a na výstavách v okolí.Že mi nebudou chybět na mém holubníku?To bych kecal,ale když se jednou rozhodnu,tak to je rozhodnutí konečné a přes to nejde vlak.Budu šťasten,když zůstane nějaká chvilička na mou milovanou přírodu a co si v mém věku mohu přát.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2888 poděkování
Dostal poděkování: 5957 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Taky se mi to nečte lehce… držím palce, Kouťáku, ať se zas co nejdřív život otočí k veselejším a snadnějším zítřkům :srdicko:
:Hhippie: Bubáci forever!
DAD David Abrahám
Dal poděkování: 2110 poděkování
Dostal poděkování: 4567 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Kdyby sis to časem rozmyslet tak tu držím genetický fond SB :mrk: jen se jim tu nějak zvětšují zobáčky :nevim: kukuřice jim už nedělá žádný problém :hura: A z krahulíka co tu občas proletí si nic nedělají :vtipalek:
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
čobanak
Dal poděkování: 1838 poděkování
Dostal poděkování: 1458 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od čobanak »

V kravíňe,gde teď pracuju,jsou střechi postavené z betonovejch perforovanejch panelů.V ťech ďírách má každej holubí pár svůj vlastňí šmajchlkabinet.A dole ve žlabu kukuřice.Je to holubí dům.Celej kravín vrká vrkůků-vrků.
přezdívka
Dal poděkování: 352 poděkování
Dostal poděkování: 1067 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od přezdívka »

Kouťák píše: 11 led 2024 18:05 Dnes poslední fotka holubů.Opět jsem dokázal vyšlechtit plavé červeně kapraté,viz holoubě vylétlé tento týden,ale dojíždět už za nima nemohu.Včera jsem otevřel holubník a končím s chovem holubů.Všechno jednou začíná a všechno jednou končí.Starost o babičky je přednější a začíná to být stále náročnější.IMG_4494.JPGIMG_4498.JPG
Třeba něco přežije. A co kocour, jak se na to tváří, když páníček nejezdí. Na fotopasti nějaký záznam asi bude.
Kouťák
Kontaktovat uživatele:

Davide hlavně ten genetiký fond SB udržuj.Co já vím,co se může stát.
Přezdívko,já na chalupu jezdím,ale jen když je chvilka a v rychlosti,což asi uznáš,že není k tomu.Začalo to tím,že jsem celé léto na chalupu jezdil jen když babička po obědě usnula.Babičku si musel vzít bratr, když druhá babička onemocněla a tam se starám stále.Mikdy jsem si nemyslel,že se o někoho budu starat v 72 letech.Zatím všechno zvládám,zdraví nyní slouží,tak o co jde,ale musím dělat opatření pro případ,že by se to pos......
Kocour Mourek se má dobře.Vždy ho založím granulema a ještě krmím jeho kámošky a kunu.Vždy když přijedu,tak má masíčko,paštičky a je spokojen,jen se nemůže vždy domazlit.Je jak chlupatá koule,pouze to loučení mu a i nám nedělá dobře.Z verandy se mu nyní v mrazech nechce,ale je to divočina,tak se nedá nic dělat.
IMG_4500.JPG
Jan
Dal poděkování: 617 poděkování
Dostal poděkování: 918 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jan »

Ten pohled hovoří za vše :)
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
jupik
Dal poděkování: 87 poděkování
Dostal poděkování: 813 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od jupik »

Tak u nas se to nejak umoudrilo, mam krasny 2+ 2 holoubata a v jedne kukani 2 tepla vajicka. Prvni 2 uz zacinaji nasazovat peri a ty pozdější uz taky ukazujou barvu. Budou po rodicich jedno bile s cernyma flickama a druhe modré.
DAD David Abrahám
Dal poděkování: 2110 poděkování
Dostal poděkování: 4567 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

20240125_102147.jpg
potřeboval bych je nějak probrat, povyměňovat :nevim:
když toho venku moc nenajdou tak se docela ochočili :souhlas: a jak mně vidí tak přistávají dřív než něco nasypu :usmev: aby jim to nesezobali slepice
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Kouťák
Kontaktovat uživatele:

Hlásím konec holubů v Koutech.Žádný dravec je nechtěl za leden sežrat a tak jsem je dnes daroval kamarádovi z klubu.
IMG_4606.JPG
přezdívka
Dal poděkování: 352 poděkování
Dostal poděkování: 1067 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od přezdívka »

Jestli to není moc daleko, můžete za nimi občas na návštěvu. :hura: :hura:
Františka.
Dal poděkování: 4901 poděkování
Dostal poděkování: 3866 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Máme v holubníku půjčený pár nějakých voláčů s chocholkou. Odchovají mladé a vrátí se k původnímu majiteli. Legrační je, že se samce pošťáci první den báli. Je takový zvláštně žíhaný , trochu větší než pošťáci a s chocholkou jim připomíná dravce. Sedí jim v holubníku a sedí a oni chudáci létali dvě hodiny nad holubníkem a netroufli si přistát. Snad si zvyknou.
čobanak
Dal poděkování: 1838 poděkování
Dostal poděkování: 1458 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od čobanak »

Určiťe.Jsem rád za holubi v tom kravíňe,gde teď ďelám,ale doufám,že tu v léťe budou i vlaštovki.Viďel jsem tu holuba s kroužkama na obou nohách.Nejlepší,gdiž roztála louže,tak se čochtali,jak kachni.
Odpovědět