Volně žijící ptactvo
-
- Dal poděkování: 5586 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volně žijící ptactvo
Přední masky obou našich aut, jako i kapota a sklo, zpětná zrcátka,jsou prakticky po celé léto čistá. Manžel, jezdící pravidelně na kole, letos ani moucha ani včela, ani náraz ani spolknuto. Prostý pohled na mucholapky. Hmyzožravci se dávno vzdálili i když je stále teplo.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Aha,tak já mam mucholapki plné,ciklisťi jezďí s brejlema a rolákem přes hubu,psi maj špički uší úplňe zjizvené od muších bodanců,jen snad bilo méňe komárů
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2889 poděkování
- Dostal poděkování: 5957 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
U nás taky hmyzu, řekla bych, dost. Ale méně než jiné roky, to je pravda. Je hodně sucho…
I v Čechách máme mnoho pěkně barevných ptáčků. Strakapoud, žluna, žluva, ledňáček, sýkorky, miluji dlasky… ale je jasné, že nemají proč mít moc pestrobarevný šat… naše flóra taky není bůhvíjak pestrobarevná…
I v Čechách máme mnoho pěkně barevných ptáčků. Strakapoud, žluna, žluva, ledňáček, sýkorky, miluji dlasky… ale je jasné, že nemají proč mít moc pestrobarevný šat… naše flóra taky není bůhvíjak pestrobarevná…
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Bili jsme na jemňišťi tam je pjeknej park a zookoutek.Maj tam klokana benettova a ňejaké emu.A pak volijéru s velkejma papouškama.Oňi jsou velice komunikativňí.Gdiž jsme přišli ke kleci,hned se na nás šli poďívat a hlasiťe se o nás bavili.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Projekt České zemědělské univerzity - realizace umělých ostrovů pro hnízdění vodního ptactva, které přichází o svá přirozená hnízdiště, na jihočeských a severočeských vodních plochách
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skol ... .seznam.cz
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skol ... .seznam.cz
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
- Kouťák
- Dal poděkování: 7889 poděkování
- Dostal poděkování: 4110 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak andulka už je chycená.Potkal jí jeden otec s malou holčičkou,která byla pohotová a ze školní tašky vytáhla rohlík a otec jí chytil.Jaký bude její další osud nevím,ale holčička měla radost.
U nás je nyní při výlovech docela živo.Hejna volavek,kormoránů a racků.Dost je také orlů mořských,kteří hledají mrtvé ryby,ale také útočí na kormorány a racky.Úspěšnost nemají.
U nás je nyní při výlovech docela živo.Hejna volavek,kormoránů a racků.Dost je také orlů mořských,kteří hledají mrtvé ryby,ale také útočí na kormorány a racky.Úspěšnost nemají.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Kolegiňi bodla ve středu vosa ke kořeňi nosu.Bila slušňe oteklá.Jana P. píše: ↑02 říj 2023 08:50 Přední masky obou našich aut, jako i kapota a sklo, zpětná zrcátka,jsou prakticky po celé léto čistá. Manžel, jezdící pravidelně na kole, letos ani moucha ani včela, ani náraz ani spolknuto. Prostý pohled na mucholapky. Hmyzožravci se dávno vzdálili i když je stále teplo.
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Husa běločelá přiletěla k nám zimovat,tak už přijde asi zima.Dnes na rybníku Velký Tisý jsou jich stovky.Nešlo je nafotit,protože se zdržují v zadní části rybníka,ale stačilo si sednout na hráz a poslouchat co nadělají křiku.Bylo to nádherné a dnešní slunečný den také.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak se prosím stavíte k tomuto? https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazo ... vani-ptaku
Já už začla přikrmovat. Slunečnicí. Manžel mne odrazuje.
Já už začla přikrmovat. Slunečnicí. Manžel mne odrazuje.
Janina
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2110 poděkování
- Dostal poděkování: 4567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Částečně má pravdu, druhá část je tendenční.
Sám přikrmuju. Drobotiny je tady jak prstů na ruce strak je tu plno, sojky zmizely
Sám přikrmuju. Drobotiny je tady jak prstů na ruce strak je tu plno, sojky zmizely
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Já také nepřikrmuji. Zažila jsem u školky, kde v lese přikrmují každý rok chataři, pohřebiště strnádků… tak doma nechci podporovat přenos nemocí a vymírání drobných ptáčků.
Navíc si myslím, že ti šikovnější se nasvačí u slepic
Leda kdyby dlouho bylo pod sněhem nebo hodně mrzlo, koupili bychom nějaké krmení a trochu nasypali.
Mám také vypozorováno, že pokud není opravdu nehostinná zima, tak divocí ptáci spíš preferují vlastní stravu než krmítko. Předpokládám, že je to pro ně prostě pořád “moc nebezpečné” - že radši rabují někde v křovíčkách, než sedět na frei platze
Zrovna předevčírem jsem zahlédla krátce střízlíka. To bylo asi prvně v životě, kdy jsem ho viděla.
Fascinuje mě, že i ve svém věku stále čerpám z vědomostí, které jsem získala jako malé dítě z knihy o ptácích z edice Oko - malé knížky podlouhlého formátu… uměla jsem jí skoro nazpaměť.. od té doby se o ptáky nezajímám, přesto občas vylovím z paměti nějaký takovýmhle název a fakt toho ptáčka identifikuji správně. Hlavně ale ty malé, co měl člověk možnost potkávat. Dravci a sovy mě asi nezajímali, tam mám malé povědomí…
Navíc si myslím, že ti šikovnější se nasvačí u slepic
Leda kdyby dlouho bylo pod sněhem nebo hodně mrzlo, koupili bychom nějaké krmení a trochu nasypali.
Mám také vypozorováno, že pokud není opravdu nehostinná zima, tak divocí ptáci spíš preferují vlastní stravu než krmítko. Předpokládám, že je to pro ně prostě pořád “moc nebezpečné” - že radši rabují někde v křovíčkách, než sedět na frei platze
Zrovna předevčírem jsem zahlédla krátce střízlíka. To bylo asi prvně v životě, kdy jsem ho viděla.
Fascinuje mě, že i ve svém věku stále čerpám z vědomostí, které jsem získala jako malé dítě z knihy o ptácích z edice Oko - malé knížky podlouhlého formátu… uměla jsem jí skoro nazpaměť.. od té doby se o ptáky nezajímám, přesto občas vylovím z paměti nějaký takovýmhle název a fakt toho ptáčka identifikuji správně. Hlavně ale ty malé, co měl člověk možnost potkávat. Dravci a sovy mě asi nezajímali, tam mám malé povědomí…
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Přečetla jsem i diskuzi pod článkem. Dilema.
Janina
-
- Dal poděkování: 4901 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Přikrmuji jen při sněhové pokrývce. Jinak mají všechno všude "na talíři". Je prý tepleji než dřív a pochybuju, že by před 2-3 staletími lidi krmili divoké ptáky. Přežili do dneška, takže by měli i bez přikrmování. Pokud toho nejsou schopní, už to tímhle nezachráníme. Čím míň se jim člověk plete do života, tím líp.
- PavelIV
- Dal poděkování: 5564 poděkování
- Dostal poděkování: 3313 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nekrmím ptáčky vůbec, ale kdyby, tak jen když leží sníh nebo je umrzlo i přes den. Jinak je to zbytečný rozmazlování (podle mě).
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Pavle,ty z nás všech krmíš ptáčky nejvíc,protože máš krávy.Na trusu krav se přiživuje spoustu všemožné havěti a tak mají ptáčci prostřeno celoročně.
Všemožné články krmit -nekrmit,zejména články ornitologů mě rozčilují nejvíc.Takový člověk,když zvedne svůj zadek z kanclu a jde pozorovat ptáčky a to pouze když je krásné počasí, neví o přírodě zhola nic,pouze umí dát své chytrosti na papír.Úživnost přírody pro ptáčky je úplně jiná dnes,než před lety a tak bych ptáčkům umožnil se někde nazobat,když nemají ten vesnický dvorek, kde se vždy celoročně krmila drůbež.Nemají ani semínka běžných plevelů na přeherbicidovaných lánech a o chemizaci všeho možného už vůbec nepíši.To,že ptáčci z přírody mizí hroznou rychlostí,tak za to nemůže nevhodné přikrmování,ale pouze člověk.
Všemožné články krmit -nekrmit,zejména články ornitologů mě rozčilují nejvíc.Takový člověk,když zvedne svůj zadek z kanclu a jde pozorovat ptáčky a to pouze když je krásné počasí, neví o přírodě zhola nic,pouze umí dát své chytrosti na papír.Úživnost přírody pro ptáčky je úplně jiná dnes,než před lety a tak bych ptáčkům umožnil se někde nazobat,když nemají ten vesnický dvorek, kde se vždy celoročně krmila drůbež.Nemají ani semínka běžných plevelů na přeherbicidovaných lánech a o chemizaci všeho možného už vůbec nepíši.To,že ptáčci z přírody mizí hroznou rychlostí,tak za to nemůže nevhodné přikrmování,ale pouze člověk.
- andre.marek
- Dal poděkování: 1049 poděkování
- Dostal poděkování: 1296 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
My nekrmíme, protože to nemělo cenu - na krmítku ležela slunečnice a odpadní ořechy klidně celou zimu a bylo to netknuté. První cca 1-2 zimy ještě trochu mizelo, ale nyní cca 3 roky nic. Máme 3 kočky a i když bylo krmítko na dvoře na kovové tyčce vysoko, naučily se číhat v okolí a pro ty ptáky je to stresující. Navíc kolem bohužel nemají přirozené úkryty, žádné stromy. Možná zkusím letos umístit krmítko do sadu, tam z toho ale zase nebudu mít tu radost, protože na něj neuvidím.