Volně žijící ptactvo
-
- Dal poděkování: 5589 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volně žijící ptactvo
Krmím a budu krmit dál, ta miska slunečnice denně a v mrazech lůj na stromech nemůže nikoho přetučnit.
Máme jedno krmítko v třešni na dvoře, lůj dáváme na stromy do sadu, tam lítají pak i strakapoudi.
Ptactvo je u nás celoročně, různorodé, je to vidět i na koupátku, jak to mají rádi. Máme mnoho stromů a keřů,mají to u nás rádi. Kdybychom neměli ovce v sadě, tak bych ho taky zadžunglila. Ale takhle to nejde, keře by sežraly.
Máme jedno krmítko v třešni na dvoře, lůj dáváme na stromy do sadu, tam lítají pak i strakapoudi.
Ptactvo je u nás celoročně, různorodé, je to vidět i na koupátku, jak to mají rádi. Máme mnoho stromů a keřů,mají to u nás rádi. Kdybychom neměli ovce v sadě, tak bych ho taky zadžunglila. Ale takhle to nejde, keře by sežraly.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 4905 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ať si každý krmí nebo nekrmí, jak chce. Já vidím kolem sebe pro ptáky potravy spoustu. Oni ji taky vidí. Když někdo pověsí lůj na strom, první tam jsou sojky. Přitom ty si troufnou na jaře i na malá ptáčata. Pak je přikrmování kontraproduktivní. Ale někde třeba tolik potravy nemají a sojky tam třeba nežijí.
-
- Dal poděkování: 1575 poděkování
- Dostal poděkování: 531 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já začínám ptáčky přikrmovat většinou až po novém roce,když přijdou celodenní mrazy a napadne sníh, ten většinou brzy roztaje.Myslím že je důležité když už člověk ptáčkům začne sypat aby nepřestal uprostřed zimy. Ptáci si na krmítko rychle zvyknou a kdyby byl bufet najednou prázdný může je to ve větších mrazech stát život.
V sobotu jsme přivezli 30kg slunečnice, dávám ještě lůj, nebo lůj vyškvařím a smíchám s ovesnými vločkami.
Jinak si u nás můžou vybrat z plodů různých keřů.
Několik ukázek našeho sortimentu.
V sobotu jsme přivezli 30kg slunečnice, dávám ještě lůj, nebo lůj vyškvařím a smíchám s ovesnými vločkami.
Jinak si u nás můžou vybrat z plodů různých keřů.
Několik ukázek našeho sortimentu.
-
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já už jsem ptačky přikrmil dostatečně slunečnici, co ty bestie sklidili za mě. Přemýšlím jak vyrobit robota, co by po indikací ptáčků vydával nějaké různé plasive zvuky. Ideálně kdyby to šlo s kombinací na srnky. Nebo jestli i ptáci nějak špatně snáší vysoké frekvence. Údajně jsou super nahrávky dravce, jak zabíjí nějakého ptáčka tryznivym způsobem, to pak prý odletí a dokud zvuk je, už se nevrátí.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
-
- Dal poděkování: 4905 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Deno krásné. taky jsem koupila třicet kilo slunečnice, ale dávám jí i slípkám trošku. Kdyžtak ještě přikoupím.
V předzahrádce máme taky pár keřů s bobulemi. V zimě na ně chodí kosák, samec s krásně žlutým zobákem, o víkendu už tu byl, je na něj hezký pohled.
V předzahrádce máme taky pár keřů s bobulemi. V zimě na ně chodí kosák, samec s krásně žlutým zobákem, o víkendu už tu byl, je na něj hezký pohled.
Janina
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2891 poděkování
- Dostal poděkování: 5964 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Kouťák
- Dal poděkování: 7892 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dnes bylo tak krásně,že jsem musel vyjet opět na rybník Velý Tisý za husama.Kdo jste neviděl tisíce divokých hus pohromadě,tak tento zážitek si nenechte ujít.Stačí si zajet koupit vánočního kapra na sádky Šaloun u Lomnice nad Lužnicí .Hned u sádek napravo i nalevo samá husa.Nádhera.
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A helemese brkoslav https://t.me/pastafleet/9815 toho jsem viďel v příroďe asi před 20ťi rokama,gdiž přelítali
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Březen tu je,tak si ho nekazte politikou,nebo si myslíte,že ty žvásty něco změní?
-
- Kontaktovat uživatele:
Někdo si nemůže žvásty nechat ujít. Sedí sice za pecí, ale pindá po straně do všeho a o všem. Chytrej jak nádraží, jsme říkali. A taky Běž si stěžovat na lampárnu, jsme říkali.
Život je tak krátkej. A krásnej. Všem vám přeju dobrou náladu a hezký zbytek soboty. Užívejte každý po svém. Já si dám jahodový knedlíky, tvaroh, máslo, a hodně cukru. Vlastně mám tu posypku radši než ty knedlíky.
Život je tak krátkej. A krásnej. Všem vám přeju dobrou náladu a hezký zbytek soboty. Užívejte každý po svém. Já si dám jahodový knedlíky, tvaroh, máslo, a hodně cukru. Vlastně mám tu posypku radši než ty knedlíky.
Janina
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak to dnes oživím zase vodním ptactvem.Zítra se loví rybník Vyšehrad a tak volavky čekají.Husa běločelá se chystá odletět a tak se futruje k nelibosti zemědělců na ozimech.
-
- Dal poděkování: 352 poděkování
- Dostal poděkování: 1067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 352 poděkování
- Dostal poděkování: 1067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2112 poděkování
- Dostal poděkování: 4568 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Doupňáci přiletěli
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
- Dal poděkování: 129 poděkování
- Dostal poděkování: 410 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem včera narazil na tyto krasavce. Na řece, pár metrů od domu. Jsou tu tři kačeři. První pár jsem zaregistroval v r. 2021.
https://photos.app.goo.gl/dcvr3pDrAsKhcRiu8
https://photos.app.goo.gl/dcvr3pDrAsKhcRiu8
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2891 poděkování
- Dostal poděkování: 5964 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já ty mandarínky miluju! U nás, když jezdíme na Berounce tréninky, taky svého času v rámci bandy divokých kachen plul jeden mandaríňák… vtipná podívaná!
Taky se moc rádi přidávají ke kachnám na Berounce běžci
Taky se moc rádi přidávají ke kachnám na Berounce běžci
Bubáci forever!
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem šel na návštěvu k čápům.Čáp přiletěl na hnízdo,začal se pojímat s paní čápovou a ta hned zasedla,tak už má asi první vejce.Tak pár fotek.
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Dnes byl krásný den.Moje vlaštovičky už jsou ve stodole a odpočívají.Mají ještě bříška špinavá po strastiplném letu,asi ten saharský písek,ale mají u mě rybník,tak budou za chvilku jak z alabastru.Další překvapení mě čekalo na rybníku Vyšehrad.První housátka a podle velikosti tak den stará.Byla to nádhera.