Chov masného skotu
- Augenblick
- Dal poděkování: 2154 poděkování
- Dostal poděkování: 2163 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chov masného skotu
No ale zase toho asi ví hodně o alkoholu, kravča ale asi teď bude mít absťák. ..
Tykat, díkes ....
-
- Dal poděkování: 4905 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 27 poděkování
- Dostal poděkování: 647 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak nadšená z toho nebyla, postupně nalívat do krku z flašky od sektu.
Neplodná jalůvka dostala zánět pupku, veterinář jí píchnul antibiotika další ji mám dát za 48 hodin. Říkal, že radši ty pupky desinfikovat Jodisolem místo Betadinu, že je žádoucí ten vysušovací efekt alkoholu.
Neplodná jalůvka dostala zánět pupku, veterinář jí píchnul antibiotika další ji mám dát za 48 hodin. Říkal, že radši ty pupky desinfikovat Jodisolem místo Betadinu, že je žádoucí ten vysušovací efekt alkoholu.
-
- Kontaktovat uživatele:
U koz to lidi často lidi máčí v alkoholu. Je fakt, že je potřeba rychle usušit konec, aby se tam nemnožily bakterie. Všechno člověk nedomyslí, řeklo by se dezinfekce jako dezinfekce.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mě překvapilo, že jste napsal "neplodná jalůvka". Jak můžete už teď vědět, že je neplodná?
-
- Kontaktovat uživatele:
Internet říká, že se to u těch dvojčat tolik blíží 100% šanci, že nedává ekonomický smysl je vůbec vyšetřovat nebo něco zkoušet.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2891 poděkování
- Dostal poděkování: 5964 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Františko, u krav u dvojčat, kde je jedno býk a druhé jalovička, je tolik samčích hormonů, že se ve většině případů nevyvinou dobře samičí pohlavní orgány, tedy je neplodná…
Takže když se narodí holka+kluk, automaticky se s ní zachází jako s býčkem..
Takže když se narodí holka+kluk, automaticky se s ní zachází jako s býčkem..
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Aha, to je tedy zajímavé. A že je to u krav a u jiných zvířat ne nebo ne tak často? Jsem opravdu ráda, že se to neděje u koz.
- PavelIV
- Dal poděkování: 5568 poděkování
- Dostal poděkování: 3313 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Internet říká 1-5% podle plemene u mlíčnáků víc. Já to zažil poprvé, děda za 50 let chovu 1-2 kusů ani jednou.
Ale teda měl jsem silné podezření když byla 13 dní před termínem nachystaná na porod. Většinou bývají pár dní přes termín.
Ale teda měl jsem silné podezření když byla 13 dní před termínem nachystaná na porod. Většinou bývají pár dní přes termín.
-
- Kontaktovat uživatele:
U mléčných plemen víc... To je jako s bezrohostí koz. Víc bezrohých - víc hermafroditů. U krav víc mléka - víc neplodných. V podstatě stejný výsledek po šlechtitelském zásahu člověka. U koz až 5 % - i to je zajímavá shoda.
-
- Dal poděkování: 5589 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A ovce nic z toho. Roděj i jehničky z trojčat. My zas letos dilemata.
Matka co měla v únoru trojčata, je skvostná, o všechny se skvěle postarala, beránci jsou pěkný a jehnička nejpěknější. Nechat ji z trojčat?
A ta co rodila v červnu, to je dcera dvouletá té matky trojčat, skvěle porodila, skvěle se stará, mluví s jehnaty stejně jako její matka…. A má taky jehničku. Když necháme obě jehničky budeme mít ale už zas pět holek k připuštění a to je dost, a porazit letitou vůdkyni, tu chci nechat dožít. Tadleta dilemata….
Jo pardon, jsem v masnym skotu, omluvuju se.
Matka co měla v únoru trojčata, je skvostná, o všechny se skvěle postarala, beránci jsou pěkný a jehnička nejpěknější. Nechat ji z trojčat?
A ta co rodila v červnu, to je dcera dvouletá té matky trojčat, skvěle porodila, skvěle se stará, mluví s jehnaty stejně jako její matka…. A má taky jehničku. Když necháme obě jehničky budeme mít ale už zas pět holek k připuštění a to je dost, a porazit letitou vůdkyni, tu chci nechat dožít. Tadleta dilemata….
Jo pardon, jsem v masnym skotu, omluvuju se.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2891 poděkování
- Dostal poděkování: 5964 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsou to přímé sestry, tak je to vlastně jedno. Matka má předpoklad trojčat, tak si myslím, že může jedna i druhá jehnice mít trojčata… tak bych šla cestou sympatií třeba. Pokud na nich jiný rozdíl není.
Já bych volila tu z dvojčat. Trochu bych doufala, že nebude rodit trojčata.. ale fakt postupem času zjišťuji, že je to jedno. Matka z dvojčat má vždycky jedináčka, naopak matka jedináček má pravidelně dvojčata… Mám malý vzorek, ale konzultovala jsem to s kamarádem, který má 300 hlav v základním stádě a potvrdil mi, že tam ta genetika hraje skoro zanedbatelnou roli vůči dalším aspektům majícím vliv na ovulaci
Já bych volila tu z dvojčat. Trochu bych doufala, že nebude rodit trojčata.. ale fakt postupem času zjišťuji, že je to jedno. Matka z dvojčat má vždycky jedináčka, naopak matka jedináček má pravidelně dvojčata… Mám malý vzorek, ale konzultovala jsem to s kamarádem, který má 300 hlav v základním stádě a potvrdil mi, že tam ta genetika hraje skoro zanedbatelnou roli vůči dalším aspektům majícím vliv na ovulaci
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 5589 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší jsou fakt dvojčata, ale to si člověk moc nemůže vybírat, že jo. Nebudu se nijak pokoušet o flushing.
Ted jsem se dočetla, že hubené ovce mají dříve říji a méně plodů. Zajímavé.
Ted jsem se dočetla, že hubené ovce mají dříve říji a méně plodů. Zajímavé.
Janina
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Přijel jsem a slyším divný bučeni odjinud, než bylo stádo. Hezkej kluk, ještě se nezvednul- viz fotka. Ty dvě překvápka jsem viděl, kluk a holka. Ještě jedna kráva se mi zdála po porodu, ale zrovna začala bouřka, tak jsem uvězněnej v přístřešku. Hned jak přestane pršet, běžím pomoct Kláře s osušováním, ať nám novorozenec nenastydne , pak prozkoumám a nafotím. Nechci nastydnout poslední den dovolený
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Já vidím kluky, ale jistej si úplně nejsem, prchají
Novorozenec ještě nepil, už nejistě chodil a zase upadl. Tu, co se čistí mi zástupce hlásil v 11:30, právě jsem vykládal auto
Novorozenec ještě nepil, už nejistě chodil a zase upadl. Tu, co se čistí mi zástupce hlásil v 11:30, právě jsem vykládal auto
- arus
- Dal poděkování: 1605 poděkování
- Dostal poděkování: 926 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, vítej doma a v pracovní realitě
Mám dojem, že letos máš převahu narozených kluků..je to tak?
Mám dojem, že letos máš převahu narozených kluků..je to tak?
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
- arus
- Dal poděkování: 1605 poděkování
- Dostal poděkování: 926 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Kluci se prodají za víc. Ale špatně jsem viděl já, Divoška má holku, takže 6:1
Nakonec to s novorozencem Karkulínem dopadlo snad dobře. Chlastal jen když jsem mu cecek vrazil do pusy, napil se dost, už obstojně chodil. Pak si oba lehli na blbý místo, bylo mi jasný, že propadne ohradníkem z asi 2m meze. Něco jsem asi hodinu dělal a pak se k nim vrátil. Samozřejmě byl dole. Musel jsem to brát oklikou, dole jsem ho postavil a chtěl ho tam dostrkat, bez šance. Tak jsem ho zkusil nést, kupodivu se ani nehnul. Vyřešeno, ale záda mě bolí fest, klacek těžkej. Pak jsem byl na kafi u zástupce, když jsem se vrátil, měla přední cecky o dost čistější, než při odchodu, snad se mi to nezdálo. Oba se tvářili spokojeně, tak dostal zástřik pupíku a náušnice. Ty druhý dvě telata dnes nebyla šance označit. Jedna další bude brzy rodit taky, vemeno už má řádný
Nakonec to s novorozencem Karkulínem dopadlo snad dobře. Chlastal jen když jsem mu cecek vrazil do pusy, napil se dost, už obstojně chodil. Pak si oba lehli na blbý místo, bylo mi jasný, že propadne ohradníkem z asi 2m meze. Něco jsem asi hodinu dělal a pak se k nim vrátil. Samozřejmě byl dole. Musel jsem to brát oklikou, dole jsem ho postavil a chtěl ho tam dostrkat, bez šance. Tak jsem ho zkusil nést, kupodivu se ani nehnul. Vyřešeno, ale záda mě bolí fest, klacek těžkej. Pak jsem byl na kafi u zástupce, když jsem se vrátil, měla přední cecky o dost čistější, než při odchodu, snad se mi to nezdálo. Oba se tvářili spokojeně, tak dostal zástřik pupíku a náušnice. Ty druhý dvě telata dnes nebyla šance označit. Jedna další bude brzy rodit taky, vemeno už má řádný