Zelenina našich zahrádek, záhonů . . . ..
-
- Dal poděkování: 5282 poděkování
- Dostal poděkování: 4252 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zelenina našich zahrádek, záhonů . . . ..
Shodou okolností mi dcera dala ochutnat svůj portulák a ona má taky ten, co Bekkky. Já mám malé lístky, ona má velké asi dvoucentimetrové. Jestlipak teda vydrží přes zimu i ten, to jsem zvědvá. Každopádně už na těch větvičkách je nějaký salátový materiál, u toho drobnolistého divokého jsou lístky, které se ai nemusí krájet a dužnatější, ty seté jsou plošší, větší a méně kyselé.
- Bekkky
- Dal poděkování: 234 poděkování
- Dostal poděkování: 520 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ten můj je jako polníček na delších stopkách a ty stopky jsou křehké a šťavnaté. Nehodlám ho přezimovat, na jaře zase vysadím. Teoreticky přezimovat může, ale dám ho na jiné místo.
Nejhorší smrt je z vyděšení....

- Bekkky
- Kontaktovat uživatele:
Takhle jsem stvořila vyvýšené záhony. Z paletovych beden. Odřízla jsem dno a dovnitř nopovou folii. Není to nějak moc krásné, ale bylo to za chvilku. Asi by se daly obložit rákosovou rohoží nebo tak něco. Do poloviny druhého prkna mám ty drny a pak vrstvičku ovčiho rouna a navrch kompostovku. Ředkvičky, špenát, portulák a rucolu mám už druhou sadbu.

- Bekkky
- Kontaktovat uživatele:
Jsou propojené s půdou, bez dna.

- andre.marek
- Dal poděkování: 1196 poděkování
- Dostal poděkování: 1434 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Letošní úroda zatím vypadá dobře, snad to ještě chvíli vydrží. Je těch rajčat k dozrání ještě hodně.
A něco málo lilků.

A něco málo lilků.

-
- Dal poděkování: 5282 poděkování
- Dostal poděkování: 4252 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Máte tam krásnou divočinu, jedno přes druhé a působí to příjemně.
- Kouťák
- Dal poděkování: 8230 poděkování
- Dostal poděkování: 4199 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak co zahradníci jak pěstujete? Papriky rozpíchané,rajčata zaseté.Vinná réva krásně koření.
-
- Dal poděkování: 1605 poděkování
- Dostal poděkování: 531 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem letos ve skluzu, papriky ještě rozsázené nemám, rajčata zaseju příští týden.
Čeká mě po stromech ještě ostříhat okrasné keře.
Čeká mě po stromech ještě ostříhat okrasné keře.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3116 poděkování
- Dostal poděkování: 6247 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já mám radost,’protože jsem sehnala přes manželův Fb v naší SWAP skupině (výměnné obchody všeho druhu, tento je rostlinný) mezi sousedy paní, co mi předpěstuje rajčata.
Tak jsem v pátek objednala na e-shopu plísni odolné rajské a několik dalších plodin.. už ani nevím co, tak se moc těším, až to přijde!
Pěstuje tu někdo vodnici? Měly jsme jí nedávno s dcerou z obchodu a je to velmi lahodná zelenina, tak jsem si řekla, že jí zkusím vypěstovat.. ale obávám se, že to neuzalévám..
Tak jsem v pátek objednala na e-shopu plísni odolné rajské a několik dalších plodin.. už ani nevím co, tak se moc těším, až to přijde!

Pěstuje tu někdo vodnici? Měly jsme jí nedávno s dcerou z obchodu a je to velmi lahodná zelenina, tak jsem si řekla, že jí zkusím vypěstovat.. ale obávám se, že to neuzalévám..

- andre.marek
- Dal poděkování: 1196 poděkování
- Dostal poděkování: 1434 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Papriky mám menší, teprve začínají růst první pravé lístky, rajčata a lilky jsme vyseli dnes.
-
- Dal poděkování: 5794 poděkování
- Dostal poděkování: 6436 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Letos jsem marná, papriky ještě nevylezly a celer pidi. Rajčata zaseju teprv. Chjo není každý rok posvícení 

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jani, buď v klidu. Mě semínka taky ještě putují poštou 

-
- Dal poděkování: 1759 poděkování
- Dostal poděkování: 684 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mně už rostou kedlubny,saláty a ředkvičky ve skleníku, doma papriky červená a žlutá, balkonová rajčata, keříková, tyčková jsem zasela včera. Réva se začíná snažit, ale většinou mi nepustí kořínky 

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Čtenářko paráda.Na révu nespěchej.Réva pustí kořínky až budou nahoře listy.Trvá to tak měsíc.Já jsem měl na to letos čas,protože jsem byl nemocnej a nemohl jsem na zahradu,tak co se dá v bytě jiného dělat,než zahradničit na parapetech.
Sice jsem si něco napěstoval,ale na zahradě jsem nic neudělal.Neostříhal jabloně,všude nepořádek,skleník zaplevelený,prostě,když to nejde,tak se nedá nic dělat.Pomalu už začínám a tak jsem zasel,zasázel cibulku a stříhám jen tak zlehka.Pořád ředím krev.

- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Na Soběslavském trhu jsem si koupil v něděli roubované hadovky.Prodává je zahradník Kovář ze Soběslavi a už je mám od něho třetí rok.Cena 65,-Kč a naprostá spokojenost.
-
- Dal poděkování: 1605 poděkování
- Dostal poděkování: 531 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dneska od rána obloha bez mráčku, fičí silný vysušující vítr a já přemýšlím co vůbec zasít a vysadit.
Udělala jsem ve špajzu inventuru, výsledek mě potěšil. Mám dost naložených okurek, kečupu, marmelád, zeleninových směsí.Vlastně bych potřebovala jen pár skleniček naložených červených paprik na chlebíčky ap.
Mám sazenice rajčat, paprik, dýní, okurek nakladaček.Dýně vysadím na travní záhon, když narostou dobře, když ne nevadí, stejně je skoro všechny rozdám.
Rajčata sázím už jen do nádob, pod převis střechy aby na ně nepršelo, bude jich stačit šest na jídlo. Paprik taky jen šest, okurky nakladačky do nádob na maltu, dostala jsem jich od syna pět.
Salátovky sázet nebudu, přerostlé nakladačky jsou taky dobré.
Na záhoně mám zatím česnek, ten je pěkný, zvlášť odrůda co doporučoval Kouťák, myslím se jmenuje Rusinka.
Petržel sice vylezl ale i když zalévám neroste, docela pěkná je pažitka a vytrvalá cibule.
Chtěla bych zasít hrách, fazolky, červenou řepu ale počkám jestli někdy zaprší, zatím jsou nádrže prázdné.
Na velký kompost zaseju měsíček, brutnák, cinie, svazenku, zase když něco vyroste a pokvete budu ráda, když ne nedá se nic dělat.
Ve skleníku už mám salát, pěstuju v truhlíkách. Ono té zeleniny zase tolik nepotřebujem, manžel se po ní zrovna neutluče, vlastně jí skoro nejí. Já jí mám ráda, když koukám na obložené talíře Jany připadám si jako Pavlovův pes.
Loni se mi podařilo prodat několik velkých kytek v květináčích, teď jsem nějaké rozdala, nechám si jen ty bez kterých nemůžu být.
Líto je mi trvalek na záhonech, snad přežijou. Ono loni to taky vypadalo touhle dobou všelijak a nakonec byla úroda všeho dobrá. Hlady určitě neumřem a něco snad na zahradě taky naroste.
Udělala jsem ve špajzu inventuru, výsledek mě potěšil. Mám dost naložených okurek, kečupu, marmelád, zeleninových směsí.Vlastně bych potřebovala jen pár skleniček naložených červených paprik na chlebíčky ap.
Mám sazenice rajčat, paprik, dýní, okurek nakladaček.Dýně vysadím na travní záhon, když narostou dobře, když ne nevadí, stejně je skoro všechny rozdám.
Rajčata sázím už jen do nádob, pod převis střechy aby na ně nepršelo, bude jich stačit šest na jídlo. Paprik taky jen šest, okurky nakladačky do nádob na maltu, dostala jsem jich od syna pět.
Salátovky sázet nebudu, přerostlé nakladačky jsou taky dobré.
Na záhoně mám zatím česnek, ten je pěkný, zvlášť odrůda co doporučoval Kouťák, myslím se jmenuje Rusinka.
Petržel sice vylezl ale i když zalévám neroste, docela pěkná je pažitka a vytrvalá cibule.
Chtěla bych zasít hrách, fazolky, červenou řepu ale počkám jestli někdy zaprší, zatím jsou nádrže prázdné.
Na velký kompost zaseju měsíček, brutnák, cinie, svazenku, zase když něco vyroste a pokvete budu ráda, když ne nedá se nic dělat.
Ve skleníku už mám salát, pěstuju v truhlíkách. Ono té zeleniny zase tolik nepotřebujem, manžel se po ní zrovna neutluče, vlastně jí skoro nejí. Já jí mám ráda, když koukám na obložené talíře Jany připadám si jako Pavlovův pes.
Loni se mi podařilo prodat několik velkých kytek v květináčích, teď jsem nějaké rozdala, nechám si jen ty bez kterých nemůžu být.
Líto je mi trvalek na záhonech, snad přežijou. Ono loni to taky vypadalo touhle dobou všelijak a nakonec byla úroda všeho dobrá. Hlady určitě neumřem a něco snad na zahradě taky naroste.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Deno, rozumím Tvému uvažování. Mám to stejně 

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak už zahrádka konečně začíná vypadat jako že se na ní pěstuje 
Dnes jsem osela druhou vlnou hrášku a fazolemi a zasadila 12 sazenic rajčat. Protože zkoušíme, co půjde a co ne… takže jestli budeme úspěšní, tak bude manžel vozit dvakrát týdně do Prahy kýbl rajčat
Ale já ještě nezažila dobrou sklizeň… tak můžu jen doufat, že to začínáme vychytávat a že třeba tyhle odolné odrůdy jsou odpověď na naše prostředí.. 
Poslední, co zbývá zaset, jsou dýně a okurky.
No a pak bych ráda na jeden záhon vysela nějaké květiny vhodné k řezu… ale to zkusím poptat vedle ve vlákně..

Dnes jsem osela druhou vlnou hrášku a fazolemi a zasadila 12 sazenic rajčat. Protože zkoušíme, co půjde a co ne… takže jestli budeme úspěšní, tak bude manžel vozit dvakrát týdně do Prahy kýbl rajčat

Poslední, co zbývá zaset, jsou dýně a okurky.
No a pak bych ráda na jeden záhon vysela nějaké květiny vhodné k řezu… ale to zkusím poptat vedle ve vlákně..

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak vám nevím… ještě jednu - speciální, fialovou - mrkev jsem zasela asi z 2týdenním zpožděním (oproti klasické na záhonu) před domem na vyvýšený záhon. Snažila jsem se poctivě každý den zalévat. Ale také nevzešlo nic. Resp.nějaké ocásky - jediné, co se zatím ukazují - jsou pod listem libečku, který to stíní… tak mám prostě takové podezření - a už jsem to zmiňovala dříve - že může být problém nejen ve slimákách, ale že tyhle titěrnosti prostě neuzalévám… máme dost propustnou půdu, jak jsme v tom korytě potoka… tak třeba ikdyž zalévám ty založené záhony každý den, tak když je sucho, slunce a třeba i vítr, možná to nestačí… leda bych musela zkusit použít netkanku… mám tu nějakou bílou, ale nevím, zda by tu vlhkost dostatečně ochránila…