“Aroma” skopového masa dle plemene

chov ovcí a koz...
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11576
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5319 poděkování
Kontaktovat uživatele:

“Aroma” skopového masa dle plemene

Nový příspěvek od Hhippie »

Tento dotaz je mířen hlavně na lidi, kterým prošlo rukami, resp. “talířem” vícero plemen ovcí:
Zajímalo by mě, jak hodnotíte u jednotlivých plemen (když máte co porovnávat) “skopou chuť a vůni” masa...

Mě třeba připadá, že zwartbly jsou cítit docela dost, ale nemám s čím porovnat. Krom čistého východofríského berana, kde naopak maso nebylo poznat, že je skopové! A to byl 3letý, krátce po připouštěcí sezoně...
Abych pravdu řekla, tak mám zwartbly ráda jako ovce, ale na kuchyňskou úpravu z nich extra nadšením neskáču... :nevim: ...a tak se porozhlížím... :stydim:
:Hhippie: Bubáci forever!
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: “Aroma” skopového masa dle plemene

Nový příspěvek od Janina »

Tvůj čistý zwartbles roční je velmi dobrý, a opravdu málo skopový. Moc nám chutná. A pak také čisté suffolky, jsou výborné, i kýta tříleté bahnice. Beran zwartblesxsuffolk tři roky také moc dobrý. Vše bez výrazné skopoviny. Mňam.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů