Profesor1 píše: ↑25 srp 2019 08:14
Ale xchipsi, nemusíte mě vykládat co dokážou a nedokážou lidi. Ale spousta z nich se právě utěšuje tím, že to zvíře hned někdo dá do útulku, tak v podstatě nic špatného nedělá, když jej někde uváže. Bezcitní magoři budou vždy. Taky vždy budou přecitlivění magoři, kteří vás klidně za to ttřísknutí štěňaty o betom nechají zastřelit. Doufám že se tu nenajde magor, který to třísknutí o beton začne rozpitvávat.
Ano, někteří se tak možná utěšují - to jsou ti, co psa uvážou v noci k bráně útulku nebo ho tam hodí přes plot nebo ho prostě pustí někde, kde je pravděpodobnost, že ho někdo do toho útulku dá. Tihle lidé si často říkají (a sami sebe tím utěšují) "Snad se bude mít někde dobře..." ALE já psala o něčem zcela jiném - pokud člověk (spíš "člověk?") uváže psa hluboko v lese, kde prostě běžně lidi nechodí, tak je mu očividně šumafuk, jestli toho psa někdo (včas) najde a nebo jestli tam pomalu chcípne žízní a hladem. Totéž u těch štěňat, běžně se při ranním příchodu do práce našla u brány krabice se štěňaty, ano, není to správné, ale je to alespoň "citlivé" (nebo jak to nazvat) řešení. Ale vyhodit tu krabici v lese, to je prostě dílo člověka, který sám nemá ty koule to pozabíjet, ale zároveň je natolik krutý a bezcitný, protože si musí uvědomovat, že je min. 90% šance, že ta štěňata v tom lese zdechnou..
Nejsem pro bezhlavé zachraňování všeho, v tomhle jsem měla velké rozpory s ostatními ošetřovatelkami, zatímco ony chtěly piplat a léčit (a tím pádem utrácet prachy, potřebné jinde) za přestárlé, nemocné nebo povahově "mizerné" psy, já byla pro to tato zvířata utrácet. Na druhou stranu, nesouhlasím s tím, že by útulky byly zbytečné apod., proč za lidskou nezodpovědnost má "trpět" zvíře (tím, že ho bezdůvodně - je-li zdravé a povahově v pořádku připravíme o život.) Když už chcete zmiňovat děti, tak teď to napíšu natvrdo - stejně jako psů, tak i lidí je na světě jako srač*k, proč bych měla přispívat na děcka, která si někdo "namnožil" a pak neměl peníze atd. na to, aby se o ně řádně staral, tak si je nechal sebrat sociálkou nebo je rovnou strčil do babyboxu apod...
Nebudu řešit, jestli má život člověka větší, menší nebo stejnou hodnotu jako zvířete. Ono je taky člověk a člověk, když bych se měla rozhodnout, jestli pomoct topícímu se psovi nebo topícímu se úchylovi, zloději, vrahovi apod., tak skáču pro toho psa

Člověk by měl mluvit, když má nějakou myšlenku...