Zavařování masa

maso je maso
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 418 poděkování
Dostal poděkování: 204 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Janina »

Nesmí se tam dávat cibule, pro jistotu. A pokud zavaříš dvakrát, jednou a pak druhý den znova, musí to vydržet. Nic se mi nezkazilo. :nevim:

Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 1034
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 696 poděkování
Dostal poděkování: 338 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Kouťák »

Arus,máš štěstí,že od dnešního dne zde mám babičku (91),tak jsem se jí hned zeptal jak dlouho zavřené maso vydrží.Pravila: Když je dvakrát zavařené,uskladněné ve sklepě,tak vydrží i rok.Já,když jsem se oženil,tak jsem sklenice opustil,protože tchán měl zavařovací strojek na plechovky a to byla práce radostná.Po uvaření se plechovky naházely do hromady sněhu prudce zachladit a jeiich životnost byla i více jak rok.Zavařoval jsem dlouhá léta do plechovek všechno možné,včetně králíků a hlavně jsem myslivčil,tak i zvěřinu.
Ofocený návod z knihy máš už na poště.

Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 2158
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 77 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Kouťáku, děkuji...a pozdravuj babičku :ajeje:

Nevzpomínám si, jaká víčka jsem na sklenice tenkrát použila. Možná, že normální, mohlo to vadit? Normální, myslím běžná víčka, co se dávájí na kompoty.
:arus:

přezdívka
Příspěvky: 590
Registrován: 22 lis 2018 11:53
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od přezdívka »

Na maso jsou s červenou gumou.

irčan
Příspěvky: 945
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 72 poděkování
Dostal poděkování: 37 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od irčan »

Myslím si že na maso by měly byt s červenó gomičkó.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.

Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 1034
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 696 poděkování
Dostal poděkování: 338 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Kouťák »

Na maso jsem používal víčka s červenou gumičkou,k tomu určená,ale vůbec dnes nevím,zda se to ještě někde vede.

kosta
Příspěvky: 324
Registrován: 18 pro 2018 19:12
Dal poděkování: 19 poděkování
Dostal poděkování: 49 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od kosta »

Prodávají se mám je .Ale je tam napsáno nepoužívat pro náplně obsahující oleje a tuky tak nevím.Já jsem zavařovala do sklenic
tak, že jsem maso napřed předpekla a potom sterilovala 1 hod.při 100stupních a druhý den také tak. Potom jsem dala sklenice
do sklepa.

Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 418 poděkování
Dostal poděkování: 204 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Janina »

Kosto musí to být dobré, ale já zavařuji vepřové, protože vzpomínám na chut vepřovek za komančů, byly z Číny. A když se to upeče, tak to není ono. :usmev:

kosta
Příspěvky: 324
Registrován: 18 pro 2018 19:12
Dal poděkování: 19 poděkování
Dostal poděkování: 49 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od kosta »

Já jsem zavařovala jedině vepřové to bylo v době kdy nebyly k sehnání mrazničky. Maso bylo jak mandle. Už nemáme prasátko
od té doby co spadl chlívek. A jsme už jenom dva . Tak jsem skončila i s chovem koz. Nemám žádného pomocníka .Tak máme
jenom včely a drůbež.

Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 418 poděkování
Dostal poděkování: 204 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Janina »

Kosto včely a drůbež, to je super. Ještě tak jedna kozenka na mlíko. Dokonalá kombinace. :slunce:

Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4527
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od oreb1 »

Já zavařuju kozí maso. Upeču ho osolené na česneku tak, aby byla dole ještě šťáva. Dám do sklenic, zaliju šťávou s tukem a zavřu víčkem. Druhý den zavařím sklenice asi půl hodiny ve vodě tak, aby se vařil i obsah uvnitř sklenic. A za dva dny to ještě jednou opakuju. A tohle vydrží rok. Je potřeba zkontrolovat přichycení víček, protože se lehce umastí a pak se musí víčko otevřít, očistit sklenice i víčko a znovu zavařovat dvakrát. Stejně dělám konzervy pro psy, jen maso dusím.

kosta
Příspěvky: 324
Registrován: 18 pro 2018 19:12
Dal poděkování: 19 poděkování
Dostal poděkování: 49 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od kosta »

Bosorka Jana píše:
01 lis 2019 08:40
Kosto včely a drůbež, to je super. Ještě tak jedna kozenka na mlíko. Dokonalá kombinace. :slunce:
S kozičkama jsem skončila protože nemám pomocníka na seno .Byly časy kdy u nás bylo 11kůzlat každé jaro. Loni mi umřel
manžel zůstala jsem na to sama se synem.Tak jsem kozičky darovala hodným lidem a kůzlata jsme snědli.Nemám už tolik
síly.Pomáhám synovi se včelama. Máme na starosti 50 včelstev.Je mi 66let tak musím pomalu jak to jde .Bolí mě nohy asi tak.
Kozy jsme měli 37let tak jsem si jich užila.

Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 4052
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 99 poděkování
Dostal poděkování: 324 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Kosta: Myslim, ze je dulezite si veci prizpusobovat svym moznostem, aby se dalo zit v tempu, ktere je cloveku prijemne a ne se honit kvuli necemu, co je pres jeho sily...
Je prima, ze ma syn chut neco kolem zvirat delat, tak nejste uplne bez nich. :souhlas:
:Hhippie: Bubáci forever!

Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 418 poděkování
Dostal poděkování: 204 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Janina »

Ještě přetlumočím, co mi psal Jírab, protože to psal veřejně na face, předpokládám, že to není důvěrné.
On:Po zralé úvaze (nebylo to rozhodnutí ze dne na den) jsem chov ovcí zrušil. Nedával jsem to časově, fyzicky ani psychicky. Při zaměstnání mimo běžných věcí kolem domu se starat o 7 ha lesa, dělat ornitologii, mapovat výskyt motýlů a ještě mít chov ovcí, poníky, to prostě nejde. Něco muselo jít stranou. Za pár let v důchodu - možná.....
Já:Tak určitě jsi to zvážil a udělal všechno tak, jak to cítíš za správné. Chápu, že to bylo těžké a věřím, že se jednou k chovu vrátíš, až budou vhodnější podmínky. :) Poníci jsou také krásní.
On:Trochu se mi po nich stýská, ale cítím velkou úlevu. Jinak děkuji za podporu.

Profesor1
Příspěvky: 2941
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 260 poděkování
Dostal poděkování: 198 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

Arus :arus: z receptů si můžete vybrat co chcete, vše je dobré. Nejvíc záleží na víčkách. V dnešní době celkem problém se v nich vyznat. Dříve byly červené (gumička) na maso a bílé na ovoce. Dneska je červených většina, ale je v nich rozdíl. Když maso úspěšně zavaříte, tak pak hodně záleží na uskladnění. Pokud jej bude te mít ve tmě a ve stálé teplotě, tak rok vydrží bez problémů
:profesor:

Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 4052
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 99 poděkování
Dostal poděkování: 324 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Jani, dala bych to o Jirovi do Kdyz se nedari... :nevim:
:Hhippie: Bubáci forever!

Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 418 poděkování
Dostal poděkování: 204 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Janina »

Tak to tam dej, Veru. Poslední bahnicí sezonu se mu , nevím proč, opravdu nedařilo, bylo znát, jak moc ho to mrzí.

Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 2158
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 77 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

:profesor: když je v červených víčkách rozdíl, jsou nějaká, která doporučíte?

Kouťáku, děkuji za recepty. Došly včera. :souhlas:
:arus:

Profesor1
Příspěvky: 2941
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 260 poděkování
Dostal poděkování: 198 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

Tak v tomhle chaosu už vám raději neporadím. Údajně by tam mělo být napsano , že jsou určené na zavařování masa. Každopádně když jej na skleňák zacvaknete (nebavím se o šroubovacích) tak se nesmí protáčet , když to zkusíte rukou.
:profesor:

Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 2158
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 77 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

V dávné minulosti se u nás doma zavařovalo maso do podobných sklenic, využíváte je i dnes nebo je jednodušší zavíčkovat a výsledek je stejný?
https://www.viadelicia.cz/produkty/skle ... gclid=EAIa
:arus:

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host