Vítáme chovatele, nové přátele.

Představte se v popisu, https://www.malochov.cz/ucp.php?i=ucp_ ... ofile_info
seznamte se v Pokecu, https://www.malochov.cz/mchat
zkoukněte Nepřečtené příspěvky, https://www.malochov.cz/search.php?sear ... nreadposts
počtěte si v Článcích. https://www.malochov.cz/kb/index
Založte nová Vlákna s vašimi dobrými i špatnými zkušenostmi. https://www.malochov.cz/
Sdílejte s námi čas, fotky, příběhy.
Řekněte ostatním Co vám dnes udělalo radost, https://www.malochov.cz/viewtopic.php?f=11&t=5
postěžujte si v Když se nedaří, tak se nedaří. https://www.malochov.cz/viewtopic.php?f=11&t=4
Inzerujte v prodeji i nákupu, vyměňujte, darujte. https://www.malochov.cz/viewforum.php?f=47

Nebojte se na cokoliv zeptat. Radíme si navzájem jak chovat, pěstovat, vařit, kutit, udržitelně a spokojeně žít.

Vývar s masem - odkrojky

maso je maso
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Co chovám: králiky, ovce, kozy
Kontaktovat uživatele:

Vývar s masem - odkrojky

Nový příspěvek od Hhippie » 29 lis 2019 09:52

Prosím, co děláte z polotovaru “vývar s masem”? Z telete mi zbylo mnoho odkrojku a co se nesemlelo, vcera jsem uvarila. Je z toho misa krasnych kousku masa v rosolu. Tuk jsem vyhodila (nevim, jestli se da na neco pouzit?). Varila jsem jako na polevku - s polevk.korenim a trochou soli.
Jedine, co me napada, je rizoto. Ale vyvaru je spis min a masa hodne... :promin:
Diky za napady :ruzicka:
:Hhippie: Bubáci forever! :srdicko: :vytlem:

Uživatelský avatar
oreb1

Re: Vývar s masem - odkrojky

Nový příspěvek od oreb1 » 29 lis 2019 10:32

Něco taky nakrájejte do polévky a máte z ní vydatné jídlo.
Nebo se dá udělat jako gulášová na cibulce s bramborem - taky celé jídlo.
Nebo salát volská tlama. Nebudete to mít sice z tlam, ale to nevadí. Vařené maso nakrájejte na kousky, smíchejte s krájenou cibulí a okurkami, osolte, opepřte, trochu hořčice a oleje a okyselte octem. Je to podobné jako utopenci nebo tlačenka s cibulí. Na najezení i spravení chuti.
Nebo jen maso na talíř, k tomu hořčice nebo křen a chleba.
Nebo někdo dává i vařené maso do sekané nebo podobných výrobků z mletého masa. Ale asi by to chtělo spíš jen půlku, líp to drží a chuť je taky lepší.
Taky by se z toho dalo udělat něco jako aspik. Přidat barevnou nakládanou zeleninu, zalít rosolem.

přezdívka
Co chovám: drůbež, ovce, kozy

Re: Vývar s masem - odkrojky

Nový příspěvek od přezdívka » 29 lis 2019 11:10

Z tuku se dá udělat jíška. Tchýně si ji dělala do zásoby. Já mám radši čerstvou. Když mám tučné maso, tak po vychladnutí tuk seberu a podle toho kolik ho je udělám jednotlivé porce, dám zamrazit a pak podle potřeby beru.
Do sekané se dá schovat ledacos. S vařeným masem je taková jemnější. Asi1/3 vařeného. Nebo jenom samotné pomlet a udělat hašé s bramborem a kysekou okurkou nebo čalamádou. Fantazii se meze nekladou. Někdy vařím co dům dal a výjde z toho dobré jídlo. Manžela jsem sekanou naučila jíst. Tchýně do ní dávala hodně strouhanky. Byla to spíš strouhanka s masem. Mě od ní sekaná taky nechutnala.

Uživatelský avatar
oreb1

Re: Vývar s masem - odkrojky

Nový příspěvek od oreb1 » 29 lis 2019 13:26

Ještě mě k tomu napadlo, že se dají udělat i malé řízečky. Kousky masa okořeníte, obalíte v trojobalu nebo v čem balíte normální řízky a usmažíte. Nesmaží se pomalu jako syrové maso, ale jen tak, aby byla pěkně zbarvená strouhanka. S kaší nebo bramborem a tatarkou nebo i jinak, jak koho napadne.
Malé kousky se dobře obalují tak, že se do pytlíku nasype mouka, do toho se nahází kousky k obalení, pytlík se podrží zavřený, zatřepe se s ním a kousky jsou obalené v mouce. To samé pak se strouhankou.

Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Co chovám: králiky, ovce, kozy
Kontaktovat uživatele:

Re: Vývar s masem - odkrojky

Nový příspěvek od Hhippie » 02 pro 2019 20:28

Nakonec cast snedly holky jako “ovar”, cast jsem nechala ve vyvaru jako polevku a cast jsem pouzila do pirožků s kysanym zelim :souhlas: Vse bylo privitano s jasotem, tak asi dobry :andel:
:Hhippie: Bubáci forever! :srdicko: :vytlem:

Odpovědět