Vařené beraní hlavy

maso je maso
ivan613
Příspěvky: 994
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od ivan613 »

Čo mám info tak tá goja keď sa pečie tak brutálne smrdí.
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Františka. »

Ale no tak, já jsem psala o vyčištěných střevech. Na druhou stranu, když se to vezme z hlediska hygieny a výživy, nic proti tomu asi doopravdy nelze mít, kromě estetického hlediska, protože býložravci mají potravu ve střevech jen fermentovanou rostlinnou, která lidem může jen prospět. Ale chuť na to nemám :vytlem: .
Uživatelský avatar
PavelIV
Příspěvky: 5866
Registrován: 10 říj 2018 07:57
Dal poděkování: 4930 poděkování
Dostal poděkování: 2760 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od PavelIV »

Ivane, radši si nepředstavuju ani "chuť ani vůni" :vytlem:

Ale prase není tak úplně býložravec - šlo o vepřový střeva (v Goje) :soufl:
:PavelIV:
Uživatelský avatar
DAD David Abrahám
Příspěvky: 4625
Registrován: 10 říj 2018 15:33
Dal poděkování: 1899 poděkování
Dostal poděkování: 4109 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Goja není z tenkého, ale z konečníku, vonělo to normálně, ale neochutnal jsem :usmev:
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Uživatelský avatar
PavelIV
Příspěvky: 5866
Registrován: 10 říj 2018 07:57
Dal poděkování: 4930 poděkování
Dostal poděkování: 2760 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od PavelIV »

To mě nenapadlo upřesnit - jasně, do tenkýho by se brambory špatně ládovaly.

Normálně jako brambory s vepřovým :bobek: :soufl:
:PavelIV:
Profesor1
Příspěvky: 8379
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Profesor1 »

Františko psa nejíte protože je masožravec a já jsem konzervativní? :vytlem:
A co vepřové konečníký? Prý taky delikatesa :vytlem:
Já náhodou nejsem vůbec konzervativní, jen když nemusím a můžu si vybrat, tak si vybírám. Navíc něco zpracovat do poživatelné formy je dost časově a jinak náročné, tak proč se s tím zabivat. Psa jsem nevědomky jedl v guláši. Šneky jsem nevědomky jedl, co já vím co ještě a když mě to řekli, tak jsem guláš s psím masem pochválil, k šnekům jsem měl výhrady, protože to bylo takové tužší, bez nějaké chuti. Vůbec mě to nějak netrápilo, ani mě nebylo zle. Když mám hlad a jím, tak si klidně vykládejte o mrtvolách, nebo o hov. . . chuť si pokazit nedám a jim klidně dál :))
Tak že nemyslím si že jsem konzervativní, jen když nemusím, tak nemusím :))
Když mě pohostíte těmi nožičkami v opečené kůži a nebude to nějak smrdět, tak si klidně dám, ale nechtějte po mě, abych něco holil :vytlem:
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 2885
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 7237 poděkování
Dostal poděkování: 3784 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Kouťák »

Ještě,že nejsem slabší na žaludek,tak to dnes zatím snáším docela dobře. :vytlem: Dal jsem si králíčka pčeného na kořenové zelenině s bůčkem,brambor knedlíčkem a žaludek zatím slouží,i když ta beraní hlava s rohama je hrůzostrašná. :))Sežral jsem za svůj život všechno možné ,ale některé laskominy,které zde čtu bych asi nepozřel.
Savarka
Příspěvky: 484
Registrován: 06 kvě 2019 20:40
Dal poděkování: 1258 poděkování
Dostal poděkování: 525 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Savarka »

Už jsem to dávala před nějakou dobou do jiného vlákna, tak se omlouvám ze duplicitu, ale ve videu níže se také připravují jehněčí hlavy. Neopalují je opalovačkou, ale na roštu nad ohněm. Ve videu je dlouhý úvod před vlastním vařením, příprava hlav (a nožiček) začíná ve 4. minutě.

Jana P.
Příspěvky: 6018
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5137 poděkování
Dostal poděkování: 5587 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Jana P. »

Ještě jste neprobrali gulášek z býčích a jiných žláz.
Ty nožky pod hlavou přesně v tomto stavu sežerou psi, neopálené,syrové.
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Savarka
Příspěvky: 484
Registrován: 06 kvě 2019 20:40
Dal poděkování: 1258 poděkování
Dostal poděkování: 525 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Savarka »

Na ty jsem narazila na stejném kanále, který dávala na začátku Františka. Nechápu úplně přesně, do čeho tam balí ty špízy. Nevíte někdo?

Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Františka. »

To je přece břišní tuk. Taky ho používám, pokud je, na obalení masa při pečení. Obaluje vnitřní orgány.
Žlázy se dají udělat i jen na cibulce s trochou pepře, je to jemné maso, brzy hotové.
Naposledy upravil(a) Františka. dne 24 zář 2021 17:59, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od irčan »

Bránice?Tady se do ní balily vepřový panenky na pečení.Františko jak se dá ze zvířete dostat ten břišní tuk aby zůstal jako celá plachta?Děkuji.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Františka. »

Můžete ho dostat jen ze zvířete, které ho má. Prase to není :usmev: . Ovce nebo koza a když je moc tlustá, taky to nevypadá takhle pěkně, ale jde to taky, jen je tam větší vrstva.
Jak ho dostat? Když vyvrhujete vnitřnosti, je nejlepší to udělat úplně vcelku, aby se neporušila střeva ani žaludek. Prostě obříznete konečník tak, aby se uvolnilo střevo uvnitř. Ze strany krku musíte uvolnit hrtan a hltan. Pak rozříznete břišní dutinu a jak je otevřená, uvolňujete postupně střeva a všechny orgány dohromady, jak jsou srostlé. Je dobré si připravit nějakou vaničku, aby se to do toho hezky položilo. Když to celé máte venku, nejsou vnitřnosti ušpiněné od obsahu střev, protože ta jsou neporušená. Pak rukou opatrně odtrháte tu blánu, která je na orgánech. Někdy se to nepovede tak hezky vcelku. Nebo se někdy nepovede při obřezávání konečníku neproříznout střevo a pak se musí dávat hodně pozor, aby se obsah nedostal na ten tuk, protože pak se skoro nedá vyprat.
Profesor1
Příspěvky: 8379
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Profesor1 »

To vám říkal kdo že prase nemá tu tukovou blánu? Vyvrhnou se z prasete střeva do velké mísy - lavoru a blána se obere. Pak se rozloží na stůl aby ztuhla (chladem) a poskládá se jako třeba utěrka. Balí se do ní maso na pečení.
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Františka. »

To jsem nevěděla, děkuji za opravení. Já jsem viděla jen hromady tuku, ale už je to dávno.
Jana P.
Příspěvky: 6018
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5137 poděkování
Dostal poděkování: 5587 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Jana P. »

Jak jsem toto četla, hned mne napadlo A co kočičky? :vytlem:
Re: Co vám dnes udělalo radost?
Nahlásit Citovat Poděkujte
Příspěvek od Františka. » 18 zář 2021 14:34

Kdyby se králíci v králíkárnách množili a odchovávali tak snadno jako kočky, to by bylo!
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
ivan613
Příspěvky: 994
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od ivan613 »

Musím sa priznať že býčie gule som ešte nejedol.Baranie áno.A je to fakt veľmi jemné mäso.Jedol som už i slezinu to nebolo nič moc.Keď som robil v rúrovni tak chlapi spomínali že psov tam robili dosť často a pozívali i vedenie.
Profesor1
Příspěvky: 8379
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Profesor1 »

Býčie a iné gule není maso, ale žláza :vytlem: Tak jako játra jsou vnitřnosti a ne maso. Né že by to bylo nějak životně důležité, ale zní to děsně :))
Mozeček - maso :zed: :))
I když pro vegany je maso i slepičí vajíčko :vytlem:
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od Hhippie »

Tak… když je hlad… tak lze sníst asi ledacos :vytlem: a někdo při tom třeba i zjistí, že je to delikatesa :))
Táta s myslivci, když uloví jezevce, mívají hostinu. Považují to za nejlepší maso :promin:
Beraní koule vařím se srdíčkem na špeku a jsou moc dobré.
:Hhippie: Bubáci forever!
Uživatelský avatar
DAD David Abrahám
Příspěvky: 4625
Registrován: 10 říj 2018 15:33
Dal poděkování: 1899 poděkování
Dostal poděkování: 4109 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařené beraní hlavy

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Býčí koule jako řízeček - mňamka :grilovacka:
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů