Potřebujeme kozí nebo kůzlečí žebra, velký celer, máslo, bobkový list, jalovec, tymián, černý pepř, sůl, uzenou papriku.
Maso omyjeme, osušíme, posolíme, posypeme tymiánem a pepřem. Celer oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky. Promícháme ho s trochou uzené papriky a solí. Opatrně, abychom nepřesolili, obsah se zčásti odpaří. Do pekáčku nasypeme tuto směs, přidáme k ní bobkový list a jalovec, podlijeme trochou vody, navrch položíme žebra, nakrájíme na celer i maso máslo, přiklopíme a dáme dusit na mírný oheň. Sledujeme, jestli není voda úplně vypařená a průběžně podléváme, mícháme a maso otáčíme. Jakmile je maso měkké, vyjmeme kosti a celer můžeme ještě trochu podlít vodou, pokud má málo šťávy.
Nakrájené maso obložíme na talíři dušeným celerem a podáváme s karlovarským, případně houskovým knedlíkem.
Kozí žebra na celeru
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti