Jak vykostit králíka

maso je maso
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jak vykostit králíka

Nový příspěvek od Janina »

Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 2885
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 7238 poděkování
Dostal poděkování: 3784 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vykostit králíka

Nový příspěvek od Kouťák »

Jani paráda.Tak králíka celého jsem ještě nekostil.Prohlédl jsem si to 2x a už to umím. :koutak:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vykostit králíka

Nový příspěvek od Janina »

Dva králíci, částečně vykostěno. Dvě velká a dvě malá stehna váží do 90 dek, maso z vykostěného hřbetu s ořezaným hrudníkem kolem 50 dek z jednoho kusu.
Hlavu a ořezaný hrudník s páteří jsem použila na polévku. Dáme do vody vařit spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, česnekem, cibulí a solí. Pozdeji přidáme mrkve, celer, petržel. Vaříme volněji tak dvě hodiny. Scedíme, zeleninu pokrájíme, obereme maso. Vše vrátíme do vývaru. Játrové halušky-játra, česnek, trochu másla, soli, pepře, muškátového květu rozmixneme ponorákem, přimícháme strouhanku, přes haluškovač do vroucí hotové polévky. Naposledy do polévky přidáme posekanou petrželkovou nať.
Z vykostěného hřbetu jsem udělala králíka na paprice(nakrájet, na cibulku, paprika osmahlá,sůl, voda, dusit, zahustit smetanou s polohrubkou, na konec petrželka)příloha mé oblíbené špecle, (25 dek polohrubka, 12,5 dek voda, vejce, sůl, umíchat, do vroucí vody přes špeclovač)
Přílohy
20191024_130556.jpg
20191024_140515.jpg
20191024_144538.jpg
Uživatelský avatar
xchipsy
Příspěvky: 903
Registrován: 25 říj 2018 09:47
Dal poděkování: 135 poděkování
Dostal poděkování: 176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vykostit králíka

Nový příspěvek od xchipsy »

Jo jo, taky dělám :blazen: Teď naposledy osm kousků. Stehna pak většinou odříznu na řízky nebo ptáčky (no, spíš ptáky :)) protože je to flák masa), ze zbytku dělám roládu nebo se použije do klobás.
20882676_1658785087489611_7957756989860095197_n.jpg
Člověk by měl mluvit, když má nějakou myšlenku...
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů