Králičí játra
- Tedysek
- Příspěvky: 766
- Registrován: 10 říj 2018 10:12
- Dal poděkování: 24 poděkování
- Dostal poděkování: 35 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Králičí játra
Nezabíjíme nikdy moc králíků najednou. Většinou po dvou kouskách. Máme rádi čerstvé nemražené maso. Takže játra vždy dělám jako minutku. Nesolená, pepřená rychle osmažím, zesklovatím k nim cibulku, pak osolím. Nic víc.Jedna játra pro mne a druhá pro pana Bosorku. K tomu štouchané brambory. A nějaké zeleno.
Nebo jsou z nich výborné játrové knedlíčky do králičí polévky.
Nebo jsou z nich výborné játrové knedlíčky do králičí polévky.
Re: Králičí játra
Z jatýrek dělám knedlíčky do polévky. Dušená jsem nikdy neměla ráda, ale tento recept mě opravdu nadchl a používám na něj játra králičí, drůbeží i vepřová:
Králičí játra po chalupářsku
Suroviny:
400 g králičích jater
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1/2 hrsti nasekané petrželové natě
2 dl kuřecího vývaru
olej
sůl
pepř
celý kmín
hladká mouka
Játra očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Kousky jater osušíme, osolíme a opepříme.
Lehce je obalíme v hladké mouce a vložíme do silně rozpáleného oleje, a opékáme ze všech stran do zlaté barvy.
Jakmile jsou sousta jater opečena, tak přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Společně dále opékáme.
Jakmile cibule zesklovatí, podlijeme směs vývarem a lehce zaprášíme troškou hladké mouky. Dobře promícháme, přidáme špetku kmínu a necháme ještě 5 minut provařit.
Vmícháme nasekanou petrželovou nať. Poté podáváme s rýží.
Autor: Colombo65, odkaz zde: https://www.toprecepty.cz/recept/40511- ... aluparsku/
Králičí játra po chalupářsku
Suroviny:
400 g králičích jater
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1/2 hrsti nasekané petrželové natě
2 dl kuřecího vývaru
olej
sůl
pepř
celý kmín
hladká mouka
Játra očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Kousky jater osušíme, osolíme a opepříme.
Lehce je obalíme v hladké mouce a vložíme do silně rozpáleného oleje, a opékáme ze všech stran do zlaté barvy.
Jakmile jsou sousta jater opečena, tak přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Společně dále opékáme.
Jakmile cibule zesklovatí, podlijeme směs vývarem a lehce zaprášíme troškou hladké mouky. Dobře promícháme, přidáme špetku kmínu a necháme ještě 5 minut provařit.
Vmícháme nasekanou petrželovou nať. Poté podáváme s rýží.
Autor: Colombo65, odkaz zde: https://www.toprecepty.cz/recept/40511- ... aluparsku/
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů