Potřebujeme kozí žebra, červenou cibuli, paprikové lusky sladké i pálivé, rajčata, cukety, olej, sůl, kmín, koriandr, zázvor.
Žebra omyjeme, posolíme, potřeme kmínem, koriandrem a zázvorem. Na oleji v pekáčku opečeme několik nadrobno nakrájených červených cibulí, přisypeme nakrájená rajčata, papriky a cukety. Navrch položíme žebra, přiklopíme víkem a dusíme na plotně. Podle potřeby mírně podléváme, ale jen tak, aby se pokrm přímo nepřipálil. Žebra po čase otočíme, zeleninu mícháme. Když je maso měkké, obereme jej z kostí, nakrájíme a vložíme do zeleninové směsi. Můžeme podávat s rýží nebo pečivem.
Kozí maso na balkánský způsob
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kozí maso na balkánský způsob
Tohle musí bejt výborný oreb, zkusím to s jehněčími.
Prodávala jsem žebra jedné Rusce, říkala, že je chce specielně na nějakou žebrovou jehněčí polévku, ne na boršč. Tohle by mohlo být podobné, husté a hutné.
Prodávala jsem žebra jedné Rusce, říkala, že je chce specielně na nějakou žebrovou jehněčí polévku, ne na boršč. Tohle by mohlo být podobné, husté a hutné.
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kozí maso na balkánský způsob
Bosorko, myslím, že kozí a ovčí maso se dají zaměňovat a není to ani poznat. Je to dobré, vyzkoušené. A je to ze zeleniny, kterou právě sklízíme.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů