Kozí maso na balkánský způsob

maso je maso
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Kozí maso na balkánský způsob

Nový příspěvek od oreb1 »

Potřebujeme kozí žebra, červenou cibuli, paprikové lusky sladké i pálivé, rajčata, cukety, olej, sůl, kmín, koriandr, zázvor.
Žebra omyjeme, posolíme, potřeme kmínem, koriandrem a zázvorem. Na oleji v pekáčku opečeme několik nadrobno nakrájených červených cibulí, přisypeme nakrájená rajčata, papriky a cukety. Navrch položíme žebra, přiklopíme víkem a dusíme na plotně. Podle potřeby mírně podléváme, ale jen tak, aby se pokrm přímo nepřipálil. Žebra po čase otočíme, zeleninu mícháme. Když je maso měkké, obereme jej z kostí, nakrájíme a vložíme do zeleninové směsi. Můžeme podávat s rýží nebo pečivem.
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kozí maso na balkánský způsob

Nový příspěvek od Janina »

Tohle musí bejt výborný oreb, zkusím to s jehněčími.
Prodávala jsem žebra jedné Rusce, říkala, že je chce specielně na nějakou žebrovou jehněčí polévku, ne na boršč. Tohle by mohlo být podobné, husté a hutné.
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kozí maso na balkánský způsob

Nový příspěvek od oreb1 »

Bosorko, myslím, že kozí a ovčí maso se dají zaměňovat a není to ani poznat. Je to dobré, vyzkoušené. A je to ze zeleniny, kterou právě sklízíme.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů