Stránka 1 z 5

Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 14:13
od arus
Včera se můj manžel zmínil, že bychom mohli jet příští rok k moři. Nebyli jsme už několik let a naše malému moře pomáhá na alergii. Tak mně napadlo, že bych mohla zavařit pár sklenic s masem. Zkusila jsem to jenom jednou a po příjezdu do Chorvatska jsem to vyhodila, protože to nebylo k jídlu. To mně odradilo a už jsem to nezkoušela. Tehdy ještě nebyl Malochov, abych se s vámi poradila, co a jak? :andel:
Na vaše rady se těším a pak se i pochlubím, jak to dopadlo. Díky. :promin:

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 14:17
od Hhippie
Mno, Arus, jestli to planujete zavarovat uz ted, obavam se, ze se za rok opet nebudete mit cim chlubit :))

Zavarovani masa se tu uz nekde resilo, myslim...?

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 14:28
od arus
:Hhippie: taky mám dojem, že něco někde o zavařování proběhlo, ale asi je to skryté v nějakém vlákně.
Shánět info. musím s předstihem...zavařovat budu později, ale i tak, zavařené maso by mělo vydržet dlouho, ne? :mrk:

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 14:52
od Kouťák
Arus,mám 30 let starou ŘEZNICKOU KUCHAŘKU a tam je o zavařování podrobně naprosto všechno.Nedávno jsem jí půjčil bratrovi a tak jí vyzvednu,ofotím zavařování a zašlu,ale napiš do SZ Tvou adresu.

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 16:27
od nitraner
:koutak: 👍👍👍
Měl bych lepši napad, co to místo nafocení naskenovat a v pdf dát na uložto a heslo zaslat do sz? To bych měl taky zájem.
:nitraner2:

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 17:07
od Kouťák
Pavle,mě to také napadlo,ale on to není jeden recept.Je to zavařování syrového,předvařeného,dušeného,pečeného,uzeného a třeba polotovaru řízků a dle mého je to asi nejméně 10 stran A4.Až kuchařku budu mít doma,tak to napíši přesně.Třeba to naskenuju,ale Tobě a i komukoliv zde to zašlu rád.

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 17:54
od irčan

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 17:59
od Kouťák
Irčane,ještě že tě tu máme.To je ona.Já mám tu první,bez toho domácí,ale autor je stejný Josef Dušátko.

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 18:05
od irčan
Děkuju. :usmev:

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 18:30
od nitraner
Irčane, paráda. Tu si vytisknu.
Zdeňku, děkuji za ochotu.
👍👍👍 :nitraner2:

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 19:10
od irčan
Dostala se ke mně informace že ta kuchařka na tem PDFku není celá. :nevim:

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 20:04
od irčan
Možná by eště byla zajímvá tahle knížka:
https://www.reznicke-potreby.cz/reznick ... zenarstvi/
Vo zavařování tam ale možná bude hodně moc málo.Dyž já su takové staromilec.Nebo totální magor?

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 20:25
od arus
Kouťáku, já tvoji nabídku ráda příjmu a nechám si stránky od tebe poslat. Adresu ti napíšu do sz. A moc děkuji za nabídku. :hura:

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 22:08
od Profesor1

Re: Zavařování masa

Napsal: 30 říj 2019 23:21
od Janina
A já jsem koncem letošního března po zabijačce maso zavařovala. Do sklenic. Bylo skvostné. Je snězené.
Maso, např.1/3 libovější bůček a 2/3 plecko , jsem nakrájela na kostky, posolila a důkladně se solí promíchala, na dno sklenice dala kousek kůže, na to natlačila maso, trochu vody, zavíčkovala, první den zavařovala hodinu na 90 a druhý den znovu, hodinu na 90.

Re: Zavařování masa

Napsal: 31 říj 2019 07:06
od pamijo
My při zabijačce taky zavařujeme maso, říkáme tomu šunkové. Jelikož zabíjíme vždy více než jedno prase :blazen: je toho masa dost, přeženeme přes řeznický mlýnek na "tři díry" 10 kg libového masa, přidá se 160-180 g soli, 20g pepře, 4-5 kostek cukru(kvůli barvě) a česnek, promíchá se to, na dno sklenic se dá kůže nacpe maso, zavíčkuje (bez vody) a druhý den 2hod zavařujem. Je to výborné jak na chleba tak třeba do špaget. V receptu byla sůl půl na půl s pragandou(rychlosůl), ale tu nedáváme. Vydrží to klidně do další zabijačky, pokud se nesní dřív :vytlem:

Re: Zavařování masa

Napsal: 31 říj 2019 07:21
od Janina
Pamijo výborně!
Zkoušeli jste někdy směs? Například vepřové a králík. Vepřové a jehněčí.

Re: Zavařování masa

Napsal: 31 říj 2019 07:31
od pamijo
určitě by to šlo, ale když je hromada vepřového nikomu se nechce ještě piplat s králíkama :bublina: , jehněčí občas dostaneme, ale to je na zavařování škoda, to se uvaří a sní hned :vytlem: , dělala jsem šunku z králíka a trochu vepřového byla výborná, ale bohužel mám teď málo času na takové chuťovky, při zabijačce ještě děláme paštiky játrovou a škvarkovou - tu mají všichni rádi, recept napíšu až budu doma teď jsem v pracovním procesu :vytlem: :vytlem:

Re: Zavařování masa

Napsal: 31 říj 2019 19:34
od pamijo
recept na škvarkovou pomazánku: 2kg škvarků, 1kg syrového masa, 10 vajec,200g smažené cibulky, 2 sklenice hořčice (0,3 l), 2 sklenice leča (0,7 l)sůl
Všechno se pomele ,smíchá naplní do sklenic a zavařuje cca 2 hod.

Re: Zavařování masa

Napsal: 31 říj 2019 20:14
od arus
Bosorka Jana píše: 30 říj 2019 23:21 A já jsem koncem letošního března po zabijačce maso zavařovala. Do sklenic. Bylo skvostné. Je snězené.
Maso, např.1/3 libovější bůček a 2/3 plecko , jsem nakrájela na kostky, posolila a důkladně se solí promíchala, na dno sklenice dala kousek kůže, na to natlačila maso, trochu vody, zavíčkovala, první den zavařovala hodinu na 90 a druhý den znovu, hodinu na 90.
Jani, jak dlouho maso ve sklenicích může vydržet?
Už si nepamatuji, jak jsem postupovala při zavařování, ale tenkrát mi zavařené maso nevydrželo ani tři dny. Postupovala jsem podle nějaké kuchařky a dopadlo to naprd. :nene: