Stránka 1 z 1

Burger z jehněčích ořezů

Napsal: 09 lis 2019 21:14
od Hhippie
Mlete jehneci
Kousek zazvoru nasekat na jemno
Salotku na male kosticky
mozno pazitku
chilli papricku pokrajet na jemno
Sezamovy olej
Pepr sul
Vajicko
Trochu strouhanky na eventuelni zahusteni a aby lepe drzelo maso pohromade

Majoneza:
Kari pasta (hotova koupena)
Majoneza
- dobre spolu promichat nejdriv v malem mnozstvi, aby se neudelaly hrudky a postupne pridavat majonezu do finalniho mnozstvi
- salotka
- cersrvy koriandr, klidne mnoho - dle chuti
- stava z limetky

Zelenina do burgru - nalozena mrkev
- mrkev na jemne zizalky (specialni skrabkou)
- sezamovy olej
- sezamova seminka
- sojova omacka
- cerstvy koriandr

Servirovani:
- oba dily potrit rozpustenym maslem a opect
- majoneza na oba dily
- cerstvy salat
- opecene maso
- marinovana mrkev (nejlepe osusit na ubrousku)

Re: Burger z jehněčích ořezů

Napsal: 09 lis 2019 21:30
od Janina
Veru děkuju. Jsi :andel: Hned zítra vyzkouším k večeři.
Burgrové bulky upeču tyto: https://kitchenette.cz/clanek/227-burgerove-housky

Re: Burger z jehněčích ořezů

Napsal: 09 lis 2019 21:45
od MartinR
Verčo věřím, že mohl být výborný a i výborně vypadá ale já jsem po pravdě nikdy nepochopil systém nebo princip jedeni burgru. Je to vysoký tak se do toho nedá bez upatlani okolo huby pořádně kousnout, maso z toho pri kousání leze furt ven a nepamatuju si že by mi při konzumaci někdy něco někam neukaplo...🤤
Ale je to holt emerický... 🤨

Re: Burger z jehněčích ořezů

Napsal: 09 lis 2019 22:05
od Janina
Musíš pořádně otevřít ústa, Martine. Jíst nad talířem, po ruce ubrousky. Je to dohromady moc chutná kombinace prostě. Burgrová houska, majoneza, zelenina, burgr.

Re: Burger z jehněčích ořezů

Napsal: 09 lis 2019 22:22
od Hhippie
Marti: chapu, kazdy to ma jinak. Ja burgerum neholduji, ale treba jednou do roka si rada nejaky dobry dam. Kuprikladu v Radotine, kam chodi manzel na beachvolejbal, delaji burgery, na ktere jezdi nasi kamaradi, rodili Amici z Kalifornie, kdyz prijedou na navstevu a rikaji, ze nikdy v Americe nejedli lepsiho burgera :vytlem:

Jani: to jsem moc rada! :mrk: Ten kuchtik mel vlastnorucne vyrabene bulky s primesi brambory do testa. Pry to ma pak optimalni vlastnosti pro burger. Musi se dostatecne vypect kurka a pak je vnitrek vlacny, neprilis sladky (jako ty kupovane) a zaroven kurka dostatecne pruzna, aby nepopraskala a netrhala se, kdyz clovek housku uchopi k jidlu :souhlas:

Re: Burger z jehněčích ořezů

Napsal: 10 lis 2019 08:32
od Bekkky
Že by americká velkohubost??? :vytlem: Možná to je tréningem od dětství....