Kozí roláda dušená na másle

maso je maso
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Kozí roláda dušená na másle

Nový příspěvek od oreb1 »

Potřebujeme 1 odleželou plec ze staršího kůzlete (nebo podobné maso), sůl, mletý kmín, zázvor, uzenou papriku, 3 stroužky česneku, majoránku, máslo. Je možné použít i čerstvou petrželovou nať.
Plec vykostíme. Já jsem použila plec 3 týdny sušenou na vzduchu, lehce obrostlou plísní. Plíseň jsem omyla kartáčkem pod vodou. Nesušíme utěrkou, jen necháme maso okapat. Z vnitřní čerstvé strany maso posolíme, posypeme vším kořením a potřeme rozmačkaným česnekem. Majoránkou a popř. petrželí nešetříme. Plát zarolujeme a zavážeme provázkem. V hrnci rozpustíme máslo a do něj vložíme roládu. Přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě až do změknutí masa, později mírně podléváme horkou vodou. Necháme vychladnout, odstraníme provázek a nakrájíme.
Podáváme ohřáté např. s bramborovou kaší nebo i studené.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů