Potřebujeme: asi 1 kg kozího masa, např. plec nebo krk, ale může být jakékoliv, slabý plát břišního tuku ze střev (nebo jen trochu oleje), sůl, černý pepř, střední paličku česneku.
Maso dobře omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl a pepř a necháme odležet několik hodin. Oloupeme česnek, prolisujeme a potřeme s ním maso. Zabalíme jej do břišního tuku. Pokud tuk nemáme, jen pokapeme maso olejem. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu dusíme. Po odpaření vody opakovaně podléváme a necháme opět vydusit. Když je maso měkké, odstraníme víko pekáčku a pečeme otevřené. Tuk z masa odstraníme, roztrháme jej na kousky a vložíme na dno pekáčku do šťávy. Šťávu s tukem opečeme dohněda, podlijeme a opět opečeme. Vyjmeme kosti a maso nakrájíme na porce, které polijeme vypečenou šťávou.
Pečeni je možné podávat teplou s brambory, knedlíky a zelím nebo špenátem anebo studenou s chlebem. Nebojte se namazat si chleba studeným vypečeným tukem se zrosolovatělou šťávou, je to pochoutka.
Kozí pečeně na česneku
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kozí pečeně na česneku
Oreb, recept si ukládám a možná už příští týden vyzkouším. Budeme porážet, tak místo kozy to bude kamerunský beránek a na místo tuku, dám olej. Díky za receptík.oreb1 píše: ↑18 říj 2018 21:28 Potřebujeme: asi 1 kg kozího masa, např. plec nebo krk, ale může být jakékoliv, slabý plát břišního tuku ze střev (nebo jen trochu oleje), sůl, černý pepř, střední paličku česneku.
Maso dobře omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl a pepř a necháme odležet několik hodin. Oloupeme česnek, prolisujeme a potřeme s ním maso. Zabalíme jej do břišního tuku. Pokud tuk nemáme, jen pokapeme maso olejem. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu dusíme. Po odpaření vody opakovaně podléváme a necháme opět vydusit. Když je maso měkké, odstraníme víko pekáčku a pečeme otevřené. Tuk z masa odstraníme, roztrháme jej na kousky a vložíme na dno pekáčku do šťávy. Šťávu s tukem opečeme dohněda, podlijeme a opět opečeme. Vyjmeme kosti a maso nakrájíme na porce, které polijeme vypečenou šťávou.
Pečeni je možné podávat teplou s brambory, knedlíky a zelím nebo špenátem anebo studenou s chlebem. Nebojte se namazat si chleba studeným vypečeným tukem se zrosolovatělou šťávou, je to pochoutka.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů