Kozí pečeně na česneku

maso je maso
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Kozí pečeně na česneku

Nový příspěvek od oreb1 »

Potřebujeme: asi 1 kg kozího masa, např. plec nebo krk, ale může být jakékoliv, slabý plát břišního tuku ze střev (nebo jen trochu oleje), sůl, černý pepř, střední paličku česneku.
Maso dobře omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl a pepř a necháme odležet několik hodin. Oloupeme česnek, prolisujeme a potřeme s ním maso. Zabalíme jej do břišního tuku. Pokud tuk nemáme, jen pokapeme maso olejem. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu dusíme. Po odpaření vody opakovaně podléváme a necháme opět vydusit. Když je maso měkké, odstraníme víko pekáčku a pečeme otevřené. Tuk z masa odstraníme, roztrháme jej na kousky a vložíme na dno pekáčku do šťávy. Šťávu s tukem opečeme dohněda, podlijeme a opět opečeme. Vyjmeme kosti a maso nakrájíme na porce, které polijeme vypečenou šťávou.
Pečeni je možné podávat teplou s brambory, knedlíky a zelím nebo špenátem anebo studenou s chlebem. Nebojte se namazat si chleba studeným vypečeným tukem se zrosolovatělou šťávou, je to pochoutka.
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kozí pečeně na česneku

Nový příspěvek od arus »

oreb1 píše: 18 říj 2018 21:28 Potřebujeme: asi 1 kg kozího masa, např. plec nebo krk, ale může být jakékoliv, slabý plát břišního tuku ze střev (nebo jen trochu oleje), sůl, černý pepř, střední paličku česneku.
Maso dobře omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl a pepř a necháme odležet několik hodin. Oloupeme česnek, prolisujeme a potřeme s ním maso. Zabalíme jej do břišního tuku. Pokud tuk nemáme, jen pokapeme maso olejem. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu dusíme. Po odpaření vody opakovaně podléváme a necháme opět vydusit. Když je maso měkké, odstraníme víko pekáčku a pečeme otevřené. Tuk z masa odstraníme, roztrháme jej na kousky a vložíme na dno pekáčku do šťávy. Šťávu s tukem opečeme dohněda, podlijeme a opět opečeme. Vyjmeme kosti a maso nakrájíme na porce, které polijeme vypečenou šťávou.
Pečeni je možné podávat teplou s brambory, knedlíky a zelím nebo špenátem anebo studenou s chlebem. Nebojte se namazat si chleba studeným vypečeným tukem se zrosolovatělou šťávou, je to pochoutka.
Oreb, recept si ukládám a možná už příští týden vyzkouším. Budeme porážet, tak místo kozy to bude kamerunský beránek a na místo tuku, dám olej. Díky za receptík. :kyticka:
:arus:
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů