Hrušková povidla pečená v troubě
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Ja to taky zavarim, ale jsem zvykla to nechat nejprve vystydnout a pak prihrat, navic chci udelat vic sklenic, abych naplnila cely hrnec.
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Tuhle jsem si koupila https://www.alza.cz/klarstein-biggie-st ... 301579.htm Takže také budu plnit hrnec vejde se tam fakty hodně. 16 patentních 720 například. Už jsem zavařovala várku amerických okurek a je to prima. Nahřívá opravdu rychle, když se nahřeje zvoní, a pak nastavíš požadovaný čas, udržuje zadanou teplotu a pak se vypne. Je to super.
-
- Příspěvky: 484
- Registrován: 06 kvě 2019 20:40
- Dal poděkování: 1258 poděkování
- Dostal poděkování: 525 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Jani, přesně tenhle zavařovák jsme taky nedávno koupili. Na zavařování opravdu super, je bytelný, ne jako ty levnější hračky. Kupovali jsme ho kvůli rovnému dnu. Před tím jsme měli nějaký Profesor a ten měl ve dně asi teplotní čidlo či co to bylo, takový trčící šroub a bylo to dost nepraktické. Používali jsme ho hlavně jako vodní lázeň při výrobě sýrů a vnitřní hrnec na tom šroubu tak trochu stál a na to asi taky brzy hrnec odešel.
Jediná nevýhoda u tohoto Klarsteinu je podle mě, že teplota se nastavuje jen orientačně a chybí displej, který průběžně teplotu ukazuje. Ale to je problém pro sýry, ne pro zavařování. Budu vděčná za jakékoli vychytávky, zkušenosti k tomuto hrnci, hlavně co se týče toho nastavení teploty. Trochu mě mrzí, že jsme nekoupili verzi s displejem, ale bylo to v tu dobu o dost dražší, teď koukám, že už se dá sehnat za 3,5, což už není žádný rozdíl oproti analogovému.
Jediná nevýhoda u tohoto Klarsteinu je podle mě, že teplota se nastavuje jen orientačně a chybí displej, který průběžně teplotu ukazuje. Ale to je problém pro sýry, ne pro zavařování. Budu vděčná za jakékoli vychytávky, zkušenosti k tomuto hrnci, hlavně co se týče toho nastavení teploty. Trochu mě mrzí, že jsme nekoupili verzi s displejem, ale bylo to v tu dobu o dost dražší, teď koukám, že už se dá sehnat za 3,5, což už není žádný rozdíl oproti analogovému.
-
- Příspěvky: 484
- Registrován: 06 kvě 2019 20:40
- Dal poděkování: 1258 poděkování
- Dostal poděkování: 525 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
I když teď na to koukám a u té digitální verze není mezi fotkami fotka celého dna a píší tam: "Na dně hrnce je teplotní senzor měřící aktuální teplotu.", tak kdo ví, jestli tam taky není ten protivný šroub uprostřed dna jako u toho Profesora. Netuší někdo, jestli vůbec existuje digitální zavařovací hrnec s rovným dnem bez "šroubu" nebo to technologie neumožňuje?
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Tak to jsem ráda, že máš stejný. Můžeme si poradit navzájem.
Já úmyslně nekoupila s displejem. Mám ráda jednoduché věci.
Teplota je vyznačena po deseti stupních a mezitím je jistě možno si dát třeba 85 a podobně. Možná, pokud potřebuješ přesnou teplotu, je dobré koupit si zavařovací teploměr a za provozu hrnec zkontrolovat, jak měří. To mne napadlo tedy teď.
Já zatím mléko nemám, takže sýry nic. Budu používat hlavně na zavařování. Zavařuji skorem cokoliv.
Já úmyslně nekoupila s displejem. Mám ráda jednoduché věci.
Teplota je vyznačena po deseti stupních a mezitím je jistě možno si dát třeba 85 a podobně. Možná, pokud potřebuješ přesnou teplotu, je dobré koupit si zavařovací teploměr a za provozu hrnec zkontrolovat, jak měří. To mne napadlo tedy teď.
Já zatím mléko nemám, takže sýry nic. Budu používat hlavně na zavařování. Zavařuji skorem cokoliv.
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Koukni na fotky tohoto digi Doma. Je tam na dně šroub!
https://www.alza.cz/domo-do42326pc-d5556681.htm
https://www.alza.cz/domo-do42326pc-d5556681.htm
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Jo, ja bych to resila presnym teplomerem, delam ted syry na plotne s nim a v tom hrnci to bude o chlup lepsi, plotnu nenastavim ani priblizne, odhaduji...
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 484
- Registrován: 06 kvě 2019 20:40
- Dal poděkování: 1258 poděkování
- Dostal poděkování: 525 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
No právě, ten šroub. Hledala jsem fakt dlouho, než jsem našla hrnec s fotkou bez šroubu, abych si byla jistá, že tam není. Na prodejnách většinou nic moc vystaveného není, zvl. mimo zavařovací sezónu, kdy jsem ho kupovala já, takže je člověk závislý jen na těch fotkách z internetu. Ale jinak na to zavařování je to podle mě super volba. Jednoduchá kvalita.
Jinak externí teploměr jsem používala i u toho předchozího hrnce, ale nemusela jsem u toho pořád stát, ten displej mi hodně věcí ohlídal. S tím kolečkem si pořád nějak nerozumím. Sice tam píší, že se dá nastavit od 30 stupňů, ale první číslo je 50 a o nějakých rozdílech v řádech stupňů si můžu nechat jen zdát. Ale nechci si stěžovat, důležité je, že má výpustní kohoutek, takže na pasterizaci je to super, a jinak to prostě brát jako obyčejnou vodní lázeň. Ale teď čtu, co píše Marion a to je taky pravda, že na sporáku to člověk vlastně nemá ani orientačně. No jo, člověk snadno zleniví.
Jinak externí teploměr jsem používala i u toho předchozího hrnce, ale nemusela jsem u toho pořád stát, ten displej mi hodně věcí ohlídal. S tím kolečkem si pořád nějak nerozumím. Sice tam píší, že se dá nastavit od 30 stupňů, ale první číslo je 50 a o nějakých rozdílech v řádech stupňů si můžu nechat jen zdát. Ale nechci si stěžovat, důležité je, že má výpustní kohoutek, takže na pasterizaci je to super, a jinak to prostě brát jako obyčejnou vodní lázeň. Ale teď čtu, co píše Marion a to je taky pravda, že na sporáku to člověk vlastně nemá ani orientačně. No jo, člověk snadno zleniví.
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povia dat dla pečená v troubě
A co dat na dno hrnce takovouto mrizku, aby nesedel na tom sroubu, ale byl nad nim?
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Mřížka je přiložená, o to nic, ale myslím, že šroub vadí Savarce u sýra ne při zavařování. A taky by mohl hrnec začít téct možná, ale nevím.
-
- Příspěvky: 484
- Registrován: 06 kvě 2019 20:40
- Dal poděkování: 1258 poděkování
- Dostal poděkování: 525 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Pravdu máte obě. Mřížka u obou hrnců je, ale šroub Profesora byl výš než mřížka, takže když se na mřížku postavil vložený hrnec, byl na křivo a tlačil čidlo mírně do boku. Zkoušela jsem vložený hrnec zvednout pomocí dalších podložek, mřížek nebo alespoň utěrky, ale než jsem našla něco, co by bylo vyhovující (tj. aby to vydrželo vysoké teploty, aby materiálu nevadilo dlouhodobé ležení ve vodě, aby to mělo dostatečnou výšku), zavařovák opravdu začal téct a nakonec přestalo fungovat i to čidlo. Takže než zase riskovat zničení dalšího hrnce, koupili jsme tento s rovným dnem.
-
- Příspěvky: 484
- Registrován: 06 kvě 2019 20:40
- Dal poděkování: 1258 poděkování
- Dostal poděkování: 525 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
A ano, u zavařování ten šroub (čidlo) až tak nevadí. Jen se tím sníží kapacita hrnce, protože se nedá dát sklenice na střed.
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Tak letos se Špinka pochlapila. Měla krásné velké hrušky, nebylo jich tolik jako vloni, ale dostatečně. Včera se o zbytek postaralo obří hejno špačků.
Letos jsem pekla povidla z 6 kil naráz, v pekáči na husu, šlo to fajnově. Už spadly i dvě kdoule Rassmamut, tak jsem je šoupla k hruškám. 11 sklínek z toho je.
Letos jsem pekla povidla z 6 kil naráz, v pekáči na husu, šlo to fajnově. Už spadly i dvě kdoule Rassmamut, tak jsem je šoupla k hruškám. 11 sklínek z toho je.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů