Hrušková povidla pečená v troubě
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hrušková povidla pečená v troubě
Hrušeň Špinka. Stará odrůda. 3kila výlupků asi tak, deci rum, deci ocet, čtvrt kila cukru. Hnědý nebo bílý dle chuti. Nechat v pekáči do rána. Vhodit pár hřebíčků. Péci nejméně dvě hodky i více, kontrolovat, na 180. V poločase sypnout dvě lžičky skořice. Nemíchám. Pak rozmixovat do hladka. Zavařuji ve sklenkách jen aby chytla víčka.
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Zeptám se tady, ale není to nic proti povidlům pečeným v troubě.
Řekla bych, že pečená v troubě mají víc vody a po otevření skleničky nevydrží jako ta odpařená míchaná, že začnou kvasit. Že se tedy musí sklenička po otevření spotřebovat v krátké době nebo je dát do malé sklenky. Vím, že odpařená povidla vydrží nesterilovaná mnoho roků, 10, 15 let bez změny chuti. Ale to asi od pečených očekávat nemůžu. Nebo se pletu? Jsou rychlá a jednoduchá, což je velká výhoda proti těm tradičním.
Řekla bych, že pečená v troubě mají víc vody a po otevření skleničky nevydrží jako ta odpařená míchaná, že začnou kvasit. Že se tedy musí sklenička po otevření spotřebovat v krátké době nebo je dát do malé sklenky. Vím, že odpařená povidla vydrží nesterilovaná mnoho roků, 10, 15 let bez změny chuti. Ale to asi od pečených očekávat nemůžu. Nebo se pletu? Jsou rychlá a jednoduchá, což je velká výhoda proti těm tradičním.
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
S povidly tradičními švestkovými vařenými mnoho hodin a tak tuhými bych je nesrovnávala, ale já je nemám ráda.
Tato povidla po otevření vody moc neobsahují, záleží asi, jak moc štávy obsahují hrušky. Jsou dostatečně pevná do buchet, koláčů, na vdolky. Hodí se do jogurtu, kaší atd. Jsou velmi chutná, lehce zkaramelizovná.
Já džemy, marmelády i tato povidla zavařuji do malých sklenek, spotřebujeme je rychle. V lednici po otevření vydrží jistě i týdny.
Tato povidla po otevření vody moc neobsahují, záleží asi, jak moc štávy obsahují hrušky. Jsou dostatečně pevná do buchet, koláčů, na vdolky. Hodí se do jogurtu, kaší atd. Jsou velmi chutná, lehce zkaramelizovná.
Já džemy, marmelády i tato povidla zavařuji do malých sklenek, spotřebujeme je rychle. V lednici po otevření vydrží jistě i týdny.
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Nic proti nim nemám, abyste si to špatně nevysvětlila . To byla jen úvaha. Možná taky obsahují hodně cukru z hrušek, takže by nekvasila. Mně naopak skoro vždycky něco ve skleničce zbyde a jsem radši, když to vydrží do dalšího pečení něčeho podobného. Je fakt, že ta odpařená povidla se do jogurtu moc nehodí, tam jsou zase lepší ta Vaše. Ale do buchet a na koláče ta odpařená, aspoň podle mě .
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Nemyslím si nic, Oreb.
Bylo by prima, kdybyste založila vlákénko i s fotkami, jak na výrobu tradičních povidel, které vám vyhovují. Nikdy jsem je vlastně nedělala a ráda je vyzkouším.
Bylo by prima, kdybyste založila vlákénko i s fotkami, jak na výrobu tradičních povidel, které vám vyhovují. Nikdy jsem je vlastně nedělala a ráda je vyzkouším.
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Možná to udělám, až je zase budu dělat, ale je těch tradičních návodů všude spousta, takže by to bylo spíš nošení dříví do lesa . Ten Váš je trochu jiný a není tak známý.
Prohlížím nepřečtené příspěvky a našla jsem teprve teď ta Vaše povidla. Je dobře, že jste je sem dala. A něco byste si myslet měla .
Prohlížím nepřečtené příspěvky a našla jsem teprve teď ta Vaše povidla. Je dobře, že jste je sem dala. A něco byste si myslet měla .
- PavelIV
- Příspěvky: 5866
- Registrován: 10 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 4930 poděkování
- Dostal poděkování: 2760 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Žena dnes pekla švestkový, recept netuším, bylo toho jen trochu, ale je to mňamka
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Sly by z jablek?
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Bezva vyzkousim.
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Se to louhovalo v lednici tri dny (nebyl cas) a uz se to hodku a pul peklo, mixla jsem a budu dale pect. Jsem zvedava, plna ocekavani...
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Janinko , jsou paradni, mnamozni, luxusni, uberu trochu cukru, pekly se nadvakrat asi 4 hodiny, ale jsou uzasny a prace na tom bylo minimum, naplnim sklinky, ktere ted steriluji a zitra zavarim a zadelam dalsi varku...
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Záleží na sladkosti ovoce. V troubě to zkaramelizuje, dle mne, a to dělá tu výbornou chut. Hrušky se tak dlouho nepečou, asi jsou jablka štavnatější, kor tahle skorem letní.
A jsem moc ráda, že chutnají. A že jsi vyzkoušela jablečná.
A jsem moc ráda, že chutnají. A že jsi vyzkoušela jablečná.
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Pripraveno na dalsi varku z horsich padanych jablek.
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Marion krása. Kolik tam máš cukru? Zdá se mi to nějak hodně či co.
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Asi pul kila na ten velky pekac, neni to promichane, zasypu to zvrchu a necham tak on se postupne rozpusti... tentokrat jsem vzala hodne kysela jablka, ony opadaly nezrala, jsou dobra, ale malo sladka a hniju, takze uz nedozraji, vykrajela jsem je aspon se zuzitkuji... mam je overene do strudlu musi se sladit vic...
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Já myslela, že chceš dát méně cukru než já. To mne zmátlo. Na tři kila výlupků, a to je plný velký pekáč, dávám čtvrt kila, je to nahoře napsané. Hrušky jsou ale zřejmě sladší než jablka.
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Po lonsku, kdy jsem cukr ubirala a pak se mi hodne kazilo uz radeji pridavam...
Jo, jinak ty jabka opravdu nejsou sladka...
Jo, jinak ty jabka opravdu nejsou sladka...
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrušková povidla pečená v troubě
Všechno ještě hned zavařuji. Předehřeju si vodu v hrnci, nandám horké do skleniček, zavíčkuju a hned zavařím. 15 až 20 na 80.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů