Hrušková povidla pečená v troubě

Pěstování ovoce, zeleniny, bylinek apod.
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Janina »

Hrušeň Špinka. Stará odrůda. 3kila výlupků asi tak, deci rum, deci ocet, čtvrt kila cukru. Hnědý nebo bílý dle chuti. Nechat v pekáči do rána. Vhodit pár hřebíčků. Péci nejméně dvě hodky i více, kontrolovat, na 180. V poločase sypnout dvě lžičky skořice. Nemíchám. Pak rozmixovat do hladka. Zavařuji ve sklenkách jen aby chytla víčka.
Přílohy
P1210346.JPG
P1210336.JPG
P1210335.JPG
P1210338.JPG
P1210330.JPG
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od oreb1 »

Zeptám se tady, ale není to nic proti povidlům pečeným v troubě.
Řekla bych, že pečená v troubě mají víc vody a po otevření skleničky nevydrží jako ta odpařená míchaná, že začnou kvasit. Že se tedy musí sklenička po otevření spotřebovat v krátké době nebo je dát do malé sklenky. Vím, že odpařená povidla vydrží nesterilovaná mnoho roků, 10, 15 let bez změny chuti. Ale to asi od pečených očekávat nemůžu. Nebo se pletu? Jsou rychlá a jednoduchá, což je velká výhoda proti těm tradičním.
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Janina »

S povidly tradičními švestkovými vařenými mnoho hodin a tak tuhými bych je nesrovnávala, ale já je nemám ráda.
Tato povidla po otevření vody moc neobsahují, záleží asi, jak moc štávy obsahují hrušky. Jsou dostatečně pevná do buchet, koláčů, na vdolky. Hodí se do jogurtu, kaší atd. Jsou velmi chutná, lehce zkaramelizovná.
Já džemy, marmelády i tato povidla zavařuji do malých sklenek, spotřebujeme je rychle. V lednici po otevření vydrží jistě i týdny.
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od oreb1 »

Nic proti nim nemám, abyste si to špatně nevysvětlila :) . To byla jen úvaha. Možná taky obsahují hodně cukru z hrušek, takže by nekvasila. Mně naopak skoro vždycky něco ve skleničce zbyde a jsem radši, když to vydrží do dalšího pečení něčeho podobného. Je fakt, že ta odpařená povidla se do jogurtu moc nehodí, tam jsou zase lepší ta Vaše. Ale do buchet a na koláče ta odpařená, aspoň podle mě :) .
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Janina »

Nemyslím si nic, Oreb.
Bylo by prima, kdybyste založila vlákénko i s fotkami, jak na výrobu tradičních povidel, které vám vyhovují. Nikdy jsem je vlastně nedělala a ráda je vyzkouším.
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od oreb1 »

Možná to udělám, až je zase budu dělat, ale je těch tradičních návodů všude spousta, takže by to bylo spíš nošení dříví do lesa :D . Ten Váš je trochu jiný a není tak známý. :drink:
Prohlížím nepřečtené příspěvky a našla jsem teprve teď ta Vaše povidla. Je dobře, že jste je sem dala. A něco byste si myslet měla :) .
Uživatelský avatar
PavelIV
Příspěvky: 5866
Registrován: 10 říj 2018 07:57
Dal poděkování: 4930 poděkování
Dostal poděkování: 2760 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od PavelIV »

Žena dnes pekla švestkový, recept netuším, bylo toho jen trochu, ale je to mňamka
:PavelIV:
Uživatelský avatar
Marion108
Příspěvky: 3672
Registrován: 09 říj 2018 20:19
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Marion108 »

Sly by z jablek?
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout." :marion:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Janina »

Určitě
Uživatelský avatar
Marion108
Příspěvky: 3672
Registrován: 09 říj 2018 20:19
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Marion108 »

Bezva vyzkousim. :usmev:
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout." :marion:
Uživatelský avatar
Marion108
Příspěvky: 3672
Registrován: 09 říj 2018 20:19
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Marion108 »

Se to louhovalo v lednici tri dny (nebyl cas) a uz se to hodku a pul peklo, mixla jsem a budu dale pect. Jsem zvedava, plna ocekavani... :usmev:
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout." :marion:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Janina »

Tak to jsem i já zvědava. :usmev:
Uživatelský avatar
Marion108
Příspěvky: 3672
Registrován: 09 říj 2018 20:19
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Marion108 »

Janinko :souhlas: , jsou paradni, mnamozni, luxusni, uberu trochu cukru, pekly se nadvakrat asi 4 hodiny, ale jsou uzasny a prace na tom bylo minimum, naplnim sklinky, ktere ted steriluji a zitra zavarim a zadelam dalsi varku... :potlesk:
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout." :marion:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Janina »

Záleží na sladkosti ovoce. V troubě to zkaramelizuje, dle mne, a to dělá tu výbornou chut. Hrušky se tak dlouho nepečou, asi jsou jablka štavnatější, kor tahle skorem letní.
A jsem moc ráda, že chutnají. A že jsi vyzkoušela jablečná. :souhlas:
Uživatelský avatar
Marion108
Příspěvky: 3672
Registrován: 09 říj 2018 20:19
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Marion108 »

Pripraveno na dalsi varku z horsich padanych jablek. :usmev:
Přílohy
IMG_20190830_114637.jpg
IMG_20190830_114818.jpg
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout." :marion:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Janina »

Marion krása. Kolik tam máš cukru? Zdá se mi to nějak hodně či co.
Uživatelský avatar
Marion108
Příspěvky: 3672
Registrován: 09 říj 2018 20:19
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Marion108 »

Asi pul kila na ten velky pekac, neni to promichane, zasypu to zvrchu a necham tak on se postupne rozpusti... :usmev: tentokrat jsem vzala hodne kysela jablka, ony opadaly nezrala, jsou dobra, ale malo sladka a hniju, takze uz nedozraji, vykrajela jsem je aspon se zuzitkuji... :usmev: mam je overene do strudlu musi se sladit vic... :mrk:
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout." :marion:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Janina »

Já myslela, že chceš dát méně cukru než já. To mne zmátlo. Na tři kila výlupků, a to je plný velký pekáč, dávám čtvrt kila, je to nahoře napsané. Hrušky jsou ale zřejmě sladší než jablka.
Uživatelský avatar
Marion108
Příspěvky: 3672
Registrován: 09 říj 2018 20:19
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Marion108 »

Po lonsku, kdy jsem cukr ubirala a pak se mi hodne kazilo uz radeji pridavam...
Jo, jinak ty jabka opravdu nejsou sladka...
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout." :marion:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrušková povidla pečená v troubě

Nový příspěvek od Janina »

Všechno ještě hned zavařuji. Předehřeju si vodu v hrnci, nandám horké do skleniček, zavíčkuju a hned zavařím. 15 až 20 na 80.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti