Zázvor nepatří ani mezi ovoce ani mezi zeleninu. Zázvor využívaný v kuchyni je totiž oddenek rostliny (pozor, ne kořen) zázvoru pravého (Zingiber officinale) a jako takový je považovaný za koření.
Už po několik let připravuji zázvorové "bonbony". Přesně takto:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/107 ... e-bonbony/
Na fotce pár loňských.
Zázvor
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zázvor
Tím na fotce pár loňských jsem chtěla říci, že trvanlivost takto upraveného zázvoru je nejméně jeden rok.
Skladováno v patentní sklenici na poličce v kuchyni.
Skladováno v patentní sklenici na poličce v kuchyni.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11576
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5317 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zázvor
Chápu, že máš obavy z cukru, ale tak je to takový bonbonek.
Med by, dle mne, neměl smysl, zahříváním se zničí vše. A je moc lepivý a tekutý.
Třtinový bych v elektrickém mlýnku na kávu rozšmelcovala na práškový.
Med by, dle mne, neměl smysl, zahříváním se zničí vše. A je moc lepivý a tekutý.
Třtinový bych v elektrickém mlýnku na kávu rozšmelcovala na práškový.
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zázvor
Moučkový cukr je i třtinový. Med ne, je ho škoda a vyšlo by to nakonec nastejno jako bílý cukr.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů