Zázvor

Pěstování ovoce, zeleniny, bylinek apod.
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zázvor

Nový příspěvek od Janina »

Zázvor nepatří ani mezi ovoce ani mezi zeleninu. Zázvor využívaný v kuchyni je totiž oddenek rostliny (pozor, ne kořen) zázvoru pravého (Zingiber officinale) a jako takový je považovaný za koření.
Už po několik let připravuji zázvorové "bonbony". Přesně takto:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/107 ... e-bonbony/
Na fotce pár loňských.
Přílohy
20190117_185213.jpg
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zázvor

Nový příspěvek od Janina »

Tím na fotce pár loňských jsem chtěla říci, že trvanlivost takto upraveného zázvoru je nejméně jeden rok. :bublina:
Skladováno v patentní sklenici na poličce v kuchyni.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11576
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5317 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zázvor

Nový příspěvek od Hhippie »

Bosorko,pujde udelat i ze trtinoveho? Nebo z medu?
:Hhippie: Bubáci forever!
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zázvor

Nový příspěvek od Janina »

Chápu, že máš obavy z cukru, ale tak je to takový bonbonek.
Med by, dle mne, neměl smysl, zahříváním se zničí vše. A je moc lepivý a tekutý.
Třtinový bych v elektrickém mlýnku na kávu rozšmelcovala na práškový.
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zázvor

Nový příspěvek od oreb1 »

Moučkový cukr je i třtinový. Med ne, je ho škoda a vyšlo by to nakonec nastejno jako bílý cukr.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů