Milá Savarko
Kečup vařím v letní kuchyni na el. Sporáku, několik hodin, volněji, když jdu kolem promíchám. Celou dobu odkryté. Někdo radí přidat cukr později, kvůli připalování. Žádného oddělování vody od protlaku jsem si nepovšimla. Jablka přidávám jen bez jaderníku. Neloupu.
Větší hrnec byl na sporáku. Pekáč na husu, bez poklice, v troubě. Na cca 170 stupňů. Pečení mi přijde snadnější, prakticky bezpracné.
Před pasírováním vyndám bobkové listy a promixuju ponornym mixerem. Pak pasíruji přes síto na fotce pomocí tření naběračkou. Jde to vcelku dobře a rychle. Následně jsem kečup ještě odpařovala nějakou dobu.
Pak dám do středních sklenic, používám jen patentní. A v elektrickém zavařovacím hrnci zavařím 20 min na 80 stupňů.
Zavařuji vše vždy . Nikdy se mi nic nezkazí.