Slaný koláč s hřiby a růžičkovou kapustou.

láska prochází žaludkem
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Slaný koláč s hřiby a růžičkovou kapustou.

Nový příspěvek od Janina »

Zaděláme kynuté těsto z 250 g bio celozrnnky pšeničné či špaldy nebo polohrubé pšeničné. Do mísy mouku, do důlku půl lžičky cukru, na to půl kostičky droždí zalít deckou vlažného mléka. Zakrýt utěrkou, za pět minut vzejde kvásek, pak přidáme decku oleje nebo máslo, dvě domácí vejce, sůl. Propracujeme až se nelepí, necháme pod utěrkou kynout.
Růžičkovou kapustu ze zahrádky povaříme ve slané vodě. Scedíme, zchladnout. Na pánev na olej či sádlo nakrájenou domácí cibuli, osmahnout, 200 g slaninky či uzeného, osmahnout, přiměřeně hřibů z lesa na kostičky, osmahnout. Tymián, rozmarýn, dobromysl,z vlastní bylinkové zahrádky, mletý pepř, paličku strouhaného česneku, dnes odrůda Vekan, sůl.
Vykynuté těsto rozprostřeme do vhodného máslem vymazaného pekáčku či formy, vytvoříme vyšší okraje, navrstvíme zchladlou směs z pánvičky a růžičkovou kapustu.
V misce vymícháme směs ze zakysané smetany, dvou či tří domácích vajec, strouhaného sýra, nejlepší je parmezán, lžičky škrobu, osolíme, zastrouhneme muškátovým oříškem.
Nalijeme na koláč. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st asi 40 minut. Okraje i povrch zrůžoví.
Přílohy
IMG_20181123_142055_428.jpg
20181123_131058.jpg
20181123_124731.jpg
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti