Sýry
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Sýry
Podelite se o sve recepty na kravsky syr?
Az zasusim kozu budu kupovat kravske od cestru, tak se to bude hodit...
Pokud znate doporucte literaturu na toto tema.
Az zasusim kozu budu kupovat kravske od cestru, tak se to bude hodit...
Pokud znate doporucte literaturu na toto tema.
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Kostey
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 1088
- Registrován: 09 říj 2018 20:23
- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Já na sýraření nemám moc čas, ale občas dělám obyčejné farmáře s různými příchutěmi. Zkoušel jsem i camamberty, munstry, jacky, goudu, pařené a tažené sýry, haloumi a jíst se to dá, ale je s tím práce, trvá to dlouho a třeba u taženejch jsem si nikdy nevychytal kdy mi nastane tažnost a ponocovat se mi kvůli tomu častokrát nehodilo a nebo naopak jen co na to byl čas, tak už to bylo překysaný. Jo pak občas dělám máslo a riccotu.
Ale když jsme u těch sýrů, tak bych mohl doporučit bráchův e-shop: www.tomscheese.cz
Ale když jsme u těch sýrů, tak bych mohl doporučit bráchův e-shop: www.tomscheese.cz
- Augenblick
- Příspěvky: 1815
- Registrován: 09 říj 2018 23:23
- Dal poděkování: 1558 poděkování
- Dostal poděkování: 1701 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Kostey
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 1088
- Registrován: 09 říj 2018 20:23
- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Nojo žiju ve stínu svého bratra
Polepy na auto s jeho stránkama jsem vyfasoval už asi před rokem a furt ne a ne najít čas na to, umejt aspoň část auta a reklamu tam nalepit.
Přecijen jsem na dost nákupních trzích a objezdím dost farem, tak bych mu třeba nějakou reklamu udělal.
Každopádně doporučuju nějaký jeho kurz, sám jsem se zúčastnil a než se 10x o něco snažit a mít z toho něco jiného než člověk chce, tak je fakt myslím přínosné, kor pro mírně pokročilé si na kurz zajít.
Polepy na auto s jeho stránkama jsem vyfasoval už asi před rokem a furt ne a ne najít čas na to, umejt aspoň část auta a reklamu tam nalepit.
Přecijen jsem na dost nákupních trzích a objezdím dost farem, tak bych mu třeba nějakou reklamu udělal.
Každopádně doporučuju nějaký jeho kurz, sám jsem se zúčastnil a než se 10x o něco snažit a mít z toho něco jiného než člověk chce, tak je fakt myslím přínosné, kor pro mírně pokročilé si na kurz zajít.
- Augenblick
- Příspěvky: 1815
- Registrován: 09 říj 2018 23:23
- Dal poděkování: 1558 poděkování
- Dostal poděkování: 1701 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Na kurz se chystám, problém je s časem.. Dokud počasí dovolí tak makám venku, tak třeba se zadaří v zimě. Na iF mě vytáčely ty obrázkové reklamy, ale tady by klidně mohl být další chlívek u daného tématu třeba s názvem Prodejci. Začínající nově příchozí se budou tak či tak ptát kde se dajií koupit kultury atd..
Tykat, díkes ....
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
V posledni dobe mam v syru dirky. Nevite proc?
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
- Bekkky
- Příspěvky: 1157
- Registrován: 11 říj 2018 13:43
- Dal poděkování: 234 poděkování
- Dostal poděkování: 519 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Změna teploty při vykapavani, velikost zrna,
mene obracení, jiná forma?
mene obracení, jiná forma?
Nejhorší smrt je z vyděšení....
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Forma stejna, obracim stejne, ale teplota nam tu kolisa, pohybuje se 18-22
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Zrno, vsechno stejne... Je to co se ochladilo
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Záleží i na tom, čím očkuješ. Jaké tam jsou bakterie. Některé vytvářejí CO2, i když to výslovně u nich není napsáno. Při určité teplotě ano, jinak ne. Vadí Ti to?
- Bekkky
- Příspěvky: 1157
- Registrován: 11 říj 2018 13:43
- Dal poděkování: 234 poděkování
- Dostal poděkování: 519 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
To je tou teplotou, sýr se na povrchu uzavře a syrovátka odtéká pomaleji a syrenina se už neslepi. Asi to ničemu nevadí, pokud sýr dál nezraje. Dobrá teplota pro vykapavani je 21-22 stupně.
Nejhorší smrt je z vyděšení....
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Nezraje, mam je pak v lednici, vydrzi i mesic v pohode, chutove je to ok. Dekuju. jsem zas chytrejsi.
Jinak ockuju stale jen zakysanou smetanou, kultury az na jare ted to nema smysl kupovat... Delam jen dvakrat tydne ze tri litru. Pro nas staci a jeste rozdam po rodine, vsem chutna.
Jinak ockuju stale jen zakysanou smetanou, kultury az na jare ted to nema smysl kupovat... Delam jen dvakrat tydne ze tri litru. Pro nas staci a jeste rozdam po rodine, vsem chutna.
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Zdurel se mi syr... uz behem formovani. Co vim, tak to byva infekci mleka a ted me desi proc se tak stalo, zda tedy lepe umyvat nacini, ci dezinfikovat, jsem z toho spatna... prvni varka byla ok... mleko jsem pasterovala na 60 °C 20 min., pak zchladila na 36 pridala chlorid 1 ml ba 4 l a pak zasyrila aby byla syrenina za 40 minut... vse ok az behem formovani se mi vsechny bochanky nafoukly... nasolila jsem a zvazuju zda ho nemam dat slepicim... tedy prvne ho ochutnám, ale mam obavy ze bude
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Nejspíš to nebude mlékem, ale hrnec nebo plachetka něco chytly, ale nemusí to být na vyhození. Nejlepší by možná bylo trochu víc sýr posolit, než jsi zvyklá, nebo třeba i potřít pepřem. To je jako dezinfekce a špatné to není. Nebo ho rozdrob a promíchej se solí a kmínem, dej do mísy a přikryj utěrkou. Nech ho takhle zrát.
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
A co z toho droleni se soli vznikne? Zkusila bych to.
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
- oreb1
- Příspěvky: 4528
- Registrován: 27 bře 2019 14:36
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Něco jako naklihlý tvaroh. Takové domácí olomoucké syrečky. Ale nemusíš to nechat tak dlouho zrát, ale jen pár dnů, aby sýr jen trochu uzrál. Nedávej to do ledničky, ale klidně v teple. Může se tam přidat i trochu pepře. Na kmín pozor, aby ho nebylo moc, je to pak hořké.
- Marion108
- Příspěvky: 3672
- Registrován: 09 říj 2018 20:19
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sýry
Dekuji, syr jsem rozdrolila a prosolila, tatovi tvaruzky slibuju jak dlouho, tak by kdyby se to naklizilo slo z toho uplacat bochanky a nechat uzrat? Mam obavu, ze to neni ockovane, tak jak to bude zrat... mel to byt obycejny cerstvy syr, pro rychlou spotrebu, vetsinou ho snime driv nez se jakakoli kutura projevi, tak jsem zjistila, ze je tam zbytna, ale tady nebude chybet? Nebo v mlece bakterie zustanou i po setrne pasteraci? Kdyz jsem si precetla jake fujtajbly zpusobuji tuhe vadu, tak mam obavy... jo napadlo me jeste zitra koupit tvaruzky a kousicek ho tak na jemno nakrajet a primichat? Nebude pozdě? Asi moc hrotim, kdyz jde jen o neco pres pul kila syra...
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů