Chov masného skotu
- PavelIV
- Dal poděkování: 5564 poděkování
- Dostal poděkování: 3313 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chov masného skotu
Ať je tu taky něco jinýho, než zuby a probiotika...
Už je pár dní stará, dneska je pořádná mlha
Už je pár dní stará, dneska je pořádná mlha
-
- Dal poděkování: 4901 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, že neleží blíž u sebe. Takhle já to od koz neznám, tam se mačkají dvě tři na sebe podle příbuzenství nebo náklonosti.
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Skoro 6ti měsíční teleta ani vždycky nelehají vedle svojí mámy. Už jsou členové stáda a k mámě chodí jenom na mlíko. Mámy taky někdy řvou i na jiný telata, když se jim jejich činnost nelíbí. Za pár tejdnů půjdou do světa.
-
- Dal poděkování: 5586 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4012 poděkování
- Dostal poděkování: 4302 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vánoční krmení.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Kontaktovat uživatele:
Na ČT - Co naše babičky uměly, byla reportáž o chovu plemene Dexter.
Pan majitel říkal - Plemeno Dexter je agresivně přítulné .
Dad nekecal
Pan majitel říkal - Plemeno Dexter je agresivně přítulné .
Dad nekecal
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se na to podíval a zjistil, že už jsem loni u tohoto chovatele byl na návštěvě. Má to tam moc hezký, to ještě v reportáži nebyl vidět dům na kopci (paní vaří jazyk před domem). Uvažuju, že na ně přejdu. Už mě moc nebaví dávat každou zimu kolem 70 tis. za seno. A dobytčí jednotky potřebuju zachovat, případně mírně navýšit. Možná za rok budu shánět 4 ks.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2889 poděkování
- Dostal poděkování: 5957 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, kolik počítáš na krávu na měsíc? My máme krmné období cca 6 měsíců a na koně počítám cca 1,5 balíku na měsíc (sežerou toho míň, páč žerou i slámu, která je epesní a volné seno, co jim nahrabu zkrmeliště ovců, co už nechtějí - takové víc klackoví, to mají koně občas rádi) a na ovce 1,5 balíku na zimu.
Bubáci forever!
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Vychází mě to 1200 měsíčně na krávu s teletem, ale pohybuje se to. Nějaký seno mám svoje, ale to už poslední dva roky padlo skoro všechno na přikrmování přes léto. Taky tak 1,5 velkýho balíku, 150 průměr, pořádně utažený.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě připadá, že ty moje dvě Dexterky žerou míň než ovce. Je pravda že teď jsem začal krmit i senáží, ale i tak mě zatím sežraly necelé dva balíky sena a balík senáže. Od listopadu.
- Augenblick
- Dal poděkování: 2149 poděkování
- Dostal poděkování: 2162 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem to zkouknul Navýšil jsem výmeru o 100% , z toho mě započítají jen 30% , tak se do toho ještě letos vejdu, ale na další rok mě budou chybět Dj, a budu to muset řešit. Tak že se rozhoduju jestli Dextra nebo Highlandrendy nebo zaexperimentoval se švédským Fjaellským skotem
Tykat, díkes ....
-
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Ne, teď mám všechny březí, 2 starší a 2 ne úplně bezproblémový bych po odchovu telat poslal do klobás, zbylých 6 si nechal a doplnil 4-5 Dextery, asi s PoP. A jejich holky bych si nechával a postupně vyřazoval ty velký. A až bych to s rezervou upásl i ukrmil, tak bych zřejmě šel do BIO. Ale to je daleko.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2889 poděkování
- Dostal poděkování: 5957 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, to jsou moc hezký plány! Moc Ti fandím a trochu závidím.
Dnes jsem se projížděla po okolí a zas očima hledala kus luk, které nikdo nepečuje… ale tady prostě není volné stéblo… a když se něco uvolní, zaberou to s koňmi, páč ty to zvládaj uplatit. Já s ovcema fakt ne. Poslední nabídka na pronájem - ale to už jsem asi říkala… pěkná louka naproti domu, psáno cca 7tis., z toho využitelné něco přes ha, majitel chce 10tisíc ročně za pronájem… jako sorry… neupasu na tom stádo ovcí ani na půl sezony a kdybych měla obyčejné masné ovce, tak by mi odchov nezaplatil ani pronájem téhle louky se senem na zimu… nesmysl naprostý. Koňáci si to asi můžou dovolit, to dát, ale já fakt ne. Bylo by to strategické kvůli zimě a porodům, ale musela bych tam vše vybudovat a nevím, kde bych na to vzala… na obloukovou halu si finančně fakt nesáhnu…
Dnes jsem se projížděla po okolí a zas očima hledala kus luk, které nikdo nepečuje… ale tady prostě není volné stéblo… a když se něco uvolní, zaberou to s koňmi, páč ty to zvládaj uplatit. Já s ovcema fakt ne. Poslední nabídka na pronájem - ale to už jsem asi říkala… pěkná louka naproti domu, psáno cca 7tis., z toho využitelné něco přes ha, majitel chce 10tisíc ročně za pronájem… jako sorry… neupasu na tom stádo ovcí ani na půl sezony a kdybych měla obyčejné masné ovce, tak by mi odchov nezaplatil ani pronájem téhle louky se senem na zimu… nesmysl naprostý. Koňáci si to asi můžou dovolit, to dát, ale já fakt ne. Bylo by to strategické kvůli zimě a porodům, ale musela bych tam vše vybudovat a nevím, kde bych na to vzala… na obloukovou halu si finančně fakt nesáhnu…
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
- andre.marek
- Dal poděkování: 1049 poděkování
- Dostal poděkování: 1296 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pokud musíš řešit nájem, tak bez dotací asi nemáš šanci konkurovat, ne?Hhippie píše: ↑30 led 2024 19:05 Pavle, to jsou moc hezký plány! Moc Ti fandím a trochu závidím.
Nebyla by to cesta?
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2110 poděkování
- Dostal poděkování: 4567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, a nebudou se ti smát, že máš mini krávy POP je krásná věc, ale musíš za to platit a tím, že už dobytek máš, tak s tím EKO a BIO nevím jak teď, ale dohromady s původním stádem to nešlo
Augenblik - Skoti jsou možná pro někoho hezčí na oko, ale na výtěžnost jasně vedou Dextři A u tebe když dojíš tak bych hledal i něco víc na mlíko
Co mám stádečko (plemeník, 4 kravičky, dva býčci na porážku a 3 loňská telata) tak jim kulím 3 x seno a 1 x sláma 120 cm průměr utažený týdně, je pravda že tam přiživují 4 ponclové a cca 40 prasat
Augenblik - Skoti jsou možná pro někoho hezčí na oko, ale na výtěžnost jasně vedou Dextři A u tebe když dojíš tak bych hledal i něco víc na mlíko
Co mám stádečko (plemeník, 4 kravičky, dva býčci na porážku a 3 loňská telata) tak jim kulím 3 x seno a 1 x sláma 120 cm průměr utažený týdně, je pravda že tam přiživují 4 ponclové a cca 40 prasat
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že by na velký nedosáhl. 2 jsou opravdu velký. Takže je asi na připouštění budu muset rozdělit. Když to dobře naplánuju, tak se to snad vydaří. 6 krav musí bejk v jednom říjovým cyklu zvládnout.
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2110 poděkování
- Dostal poděkování: 4567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Velký zakopat nebo nějakou slušnou mez příroda a touha předávat geny je mocná
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě