Nemocný dřín
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2891 poděkování
- Dostal poděkování: 5964 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nemocný dřín
Prosím, netušíte někdo, co je mému dřínu?
Sazen loni na podzim, na jaře bohatě kvetl, ale samozřejmě zmrzl… už je zas krásně zelený, dokonce nějaké plody to přežily, ale začínají se mu objevovat skvrny na listech.. žádného parazita tam okem nevidím
Děkuji za tipy.
Sazen loni na podzim, na jaře bohatě kvetl, ale samozřejmě zmrzl… už je zas krásně zelený, dokonce nějaké plody to přežily, ale začínají se mu objevovat skvrny na listech.. žádného parazita tam okem nevidím
Děkuji za tipy.
Bubáci forever!
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nemocný dřín
Tak dle internetu by to mohla být některá z patogenních hub… tak uvidíme, jak moc ho to napadne a při větším napadení prý aplikovat fungicidy..
Ale my máme jedlý dřín, tak úplně nevím, zda se mi chce na to plácat takovouhle chemii..
Ale my máme jedlý dřín, tak úplně nevím, zda se mi chce na to plácat takovouhle chemii..
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 5589 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dŕíny mám řadu let, krní a nerodí
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 4905 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 1575 poděkování
- Dostal poděkování: 531 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mám dříny dva asi desetileté, ze začátku moc nerostly ani nekvetly, teď jsou to docela pěkné keře, hodně kvetou ale plodů moc nesklidím.
Vedle nich byla zasazená jeřabina-Moravský velkoplodý. Po patnácti letech kdy nepřirostla ani větvička jsem jí v zimě podřízla. Byla stejně velká jako když jsem jí sázela.To jsem se spletla když jsem myslela jak je jeřabina nenáročná.
Vedle nich byla zasazená jeřabina-Moravský velkoplodý. Po patnácti letech kdy nepřirostla ani větvička jsem jí v zimě podřízla. Byla stejně velká jako když jsem jí sázela.To jsem se spletla když jsem myslela jak je jeřabina nenáročná.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Deno, před 2 lety jsem si před domem také zasadila jeřabinu. Můžu říct totéž - myslela jsem, že jde o nenáročný strom, co prosperuje i v nevýživné a suché půdě… u nás taky skoro tsk velký, jak když jsem ho sázela.. navíc se nerozrůstá, ale jede jen jedna níť nahoru ten mi moc stínu před domem nenadělá..
Mě právě děsně chutnají dříny, tak jsem si ho pořídila… ten velkoplodý.. tak doufám, že se zmátoří…
Mě právě děsně chutnají dříny, tak jsem si ho pořídila… ten velkoplodý.. tak doufám, že se zmátoří…
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 5589 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Františko názory se různí Pro dobrý růst a ujmutí se dřínu je podstatné vybrat stanoviště s mírně humózní, propustnou a středně vlhkou půdou. Koření mělce, takže si poradí i v písčité půdě. Co mu skutečně vyhovuje je lehce kyselejší pH půdy. Dřín dobře roste v polostínu, ale plné slunce je pro něj nejlepší. Starší rostliny snesou přísušek, pokud by byl ale dlouhodobý, pomůžeme keři závlahou.
https://www.prodejstromku.cz/prakticke- ... dach/drin/
Vy dříny pěstujete?
https://www.prodejstromku.cz/prakticke- ... dach/drin/
Vy dříny pěstujete?
Janina
-
- Kontaktovat uživatele:
Nepěstuju, nemám pro ně vhodnou půdu .
Beru to podle toho, kde rostou samy od sebe. Ne podle zahradníků a doporučení. Všimněte si, že opravdu rostou ve vápenitých půdách. To sucho může být relativní, leckdy jsou houštinou, kde jsou nejdřív zastíněné. Celkově ale jde o suchá až stepní území, na jejichž okrajích rostou dříny. Nikdy jsem nenašla dřín v lužním lese. Tohle je to, co vidím, možná přirozeně rostou i jinde v jiných podmínkách.
Beru to podle toho, kde rostou samy od sebe. Ne podle zahradníků a doporučení. Všimněte si, že opravdu rostou ve vápenitých půdách. To sucho může být relativní, leckdy jsou houštinou, kde jsou nejdřív zastíněné. Celkově ale jde o suchá až stepní území, na jejichž okrajích rostou dříny. Nikdy jsem nenašla dřín v lužním lese. Tohle je to, co vidím, možná přirozeně rostou i jinde v jiných podmínkách.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem vycházela z toho, že je to plevel v suchých pangejtech, co je všude kolem nás. Ale tady u nás ty divoké málokdy plodí. Nebo jsem si nevšimla..
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Všude kolem nás právě ne. V krasových oblastech ano. Třeba to u Vás je, u nás ne. Na Pálavě roste hojně a plodí taky. Stojí to za sbírání. Tam se podíváte na zem a opravdu je tam vápenec.
-
- Dal poděkování: 4013 poděkování
- Dostal poděkování: 4316 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Bydlím na okraji Bílých Karpat. Bílé Karpaty, protože hodně vápence. Dřiny tu rostou divoce a hojně. Krásně plodí.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)