Plastový sklep
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2839 poděkování
- Dostal poděkování: 5886 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Plastový sklep
Bohužel jsme neměli legální (ani finanční) možnost náš dům postavit i s regulérním sklepem.
Sice máme “podsklepenou” verandu, ale ikdyž je ze tří stran zaizolovaná (2 strany pod zemí, 1 společná s domem), tak je velmi teplý a ke skladování sklizené zeleniny v létě nevhodný…
V rámci stavby jsme nechali vyhloubit základ pro jezírko, které se však nebude nakonec realizovat (také z fin.důvodů) a tak přemýšlíme, že bychom v díře udělali sklep.
A tak vymýšlíme jaký, abychom na tom zas nenechali kalhoty a byli to schopní nejlépe zrealizovat sami…
Nabízí se varianta “hotového” sklepa k obbetonování. Něco typu viz obrázek.
Znáte někoho, kdo ho má? Jak je spokojený?
Mám na to nějaký názor, ale nebudu ho schválně říkat dopředu a ráda si počkám na vaše názory a nápady… děkuji
Sice máme “podsklepenou” verandu, ale ikdyž je ze tří stran zaizolovaná (2 strany pod zemí, 1 společná s domem), tak je velmi teplý a ke skladování sklizené zeleniny v létě nevhodný…
V rámci stavby jsme nechali vyhloubit základ pro jezírko, které se však nebude nakonec realizovat (také z fin.důvodů) a tak přemýšlíme, že bychom v díře udělali sklep.
A tak vymýšlíme jaký, abychom na tom zas nenechali kalhoty a byli to schopní nejlépe zrealizovat sami…
Nabízí se varianta “hotového” sklepa k obbetonování. Něco typu viz obrázek.
Znáte někoho, kdo ho má? Jak je spokojený?
Mám na to nějaký názor, ale nebudu ho schválně říkat dopředu a ráda si počkám na vaše názory a nápady… děkuji
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 4833 poděkování
- Dostal poděkování: 3769 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Plastový sklep
Vyrábí se takový i betonový. To mi připadá lepší, plast mi nesedí, i když třeba má výhody. Ale nevím o nikom, kdo má jeden nebo druhý.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nemám možnost dostat k nám na pozemek cokoli, co se veze na těžké technice Ani jeřáb by to nevyřešil.
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 27 poděkování
- Dostal poděkování: 637 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak platí se dost za ten komfort, že to jenom strčíš do země a zakydáš betonem. Dostane se tam aspon bagr nebo traktor? Osobně bych cestou nejmenšího odporu udělal klasickou výdřevu, vybetonoval stěny, podlahu a na strop položil bagrem panely.
- PavelIV
- Dal poděkování: 5478 poděkování
- Dostal poděkování: 3283 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A ten plastovej byste jako oplácali betonem z nějaký malý míchačky? To byste si teda mákli. Když teda předpokládám, že mix tam neprojede ani náhodou.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Vedro, to si myslím taky!
Traktorbagr se sem dostane. Nic moc většího ne. Přemístit stropní panely na lžíci v závěsu je dobrý nápad To jsme právě řešili - jak udělat strop. Zbytek ze ztraceného bednění, karisítí a roxorů by problém asi nebyl..
A add mix - nevím, jak dlouhou mají hadici. Plán by byl, že by se to normálně oblilo mixem.. dělat to ručně by byla sebevražda.
Traktorbagr se sem dostane. Nic moc většího ne. Přemístit stropní panely na lžíci v závěsu je dobrý nápad To jsme právě řešili - jak udělat strop. Zbytek ze ztraceného bednění, karisítí a roxorů by problém asi nebyl..
A add mix - nevím, jak dlouhou mají hadici. Plán by byl, že by se to normálně oblilo mixem.. dělat to ručně by byla sebevražda.
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 5509 poděkování
- Dostal poděkování: 6073 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když už se dělá sklep mimo dům, tak ve svahu. A ten vy tam máte.
Tohle je zajímavý článek
https://archiv.hn.cz/c1-66966770-betono ... -i-prespat
Tohle je zajímavý článek
https://archiv.hn.cz/c1-66966770-betono ... -i-prespat
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, to sice máme, ale nad ním stojí dům souseda a ten bych měla nerada sjetý dole na naší zahradě
Ale jinak souhlas, to by bylo nejideálnější.
V bývalém bydlení to tak bylo. Měl krásné klima
To se musím pak podívat, jak se to vlastně hloubí. Už jsem nad tím kolikrát přemýšlela..
Ale jinak souhlas, to by bylo nejideálnější.
V bývalém bydlení to tak bylo. Měl krásné klima
To se musím pak podívat, jak se to vlastně hloubí. Už jsem nad tím kolikrát přemýšlela..
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 27 poděkování
- Dostal poděkování: 637 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Do podlahy je kari zbytečné sraní s tím aby to bylo řádně uloženo ve správné výšce, můžu doporučit syntetické vlákna- moderní alternativa drátkobetonu, výhody proti drátkům jsou žádná koroze a co zůstane trčet nad povrch se opálí PB hořákem.
Dělal jsem tak dno do zásobníku na vodu na potoce i podlahy v baráku a bez problému.
Bednění jsem myslel dřevěné ale jak to čtu že to je jáma původně na jezírko tak ztracené betonové bednění bude asi lepší vzhledem k nepřesnosti výkopu.
Dělal jsem tak dno do zásobníku na vodu na potoce i podlahy v baráku a bez problému.
Bednění jsem myslel dřevěné ale jak to čtu že to je jáma původně na jezírko tak ztracené betonové bednění bude asi lepší vzhledem k nepřesnosti výkopu.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
To je paráda, Vedro! Krásná práce!
To může člověk jen závidět, takovýhle zdroj vody
To může člověk jen závidět, takovýhle zdroj vody
Bubáci forever!
- PavelIV
- Dal poděkování: 5478 poděkování
- Dostal poděkování: 3283 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když vám nahoře zastaví mix, tak traktorbagr uveze ve lžíci betonu dost a když má dost místa kolem, tak ho i aplikuje přímo na místo určení. Brácha takhle dělal základy i desku celýho baráku. Jen nejezdil od mixu, ale od velký míchačky, kterou si samozřejmě umístil blíž, než vy můžete zaparkovat mix.
- Augenblick
- Dal poděkování: 2043 poděkování
- Dostal poděkování: 2053 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jsou míchačky do třetího bodu za traktor. Tuším že jí tady někdo má..
Tykat, díkes ....
-
- Dostal poděkování: 251 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že kde se dostane traktobagr, dostane se i nákladní auto s pohonem všech kol a hydraulickou rukou.
Pár let dozadu jsem objednal u Poláků betonový sklípek, vybral jsem si verzi se vstupním tunelem, proto jsem musel pod ním vybetonovat v jámě desku ( s míchačkou za traktor to byla rychlá akce ), jinak není potřeba.
Přijeli, zajeli na loučku v lesíku, položili de facto jímku, na lepidlo přidělali obloukovou klenbu, nainstalovali podkladní " klín", na něj dali chodbičku se schody, spojili vše kotvami a lepidlem. To vše bez toho, aby se auto hnulo z místa. Zinkasovali a odjeli. Cca 2 hodiny instalace a zkásli mne o cca 50 tis.
Já potom ještě celý sklípek natřel asfaltovým nátěrem, překryl senážní fólii, nainstaloval odvětrání a zahrnul hlínou.
Z mého pohledu rychlá a celkem levná akce. Horší je to potom se dveřmi, jelikož musí být s obloukem, dřevěné jsem nechtěl a není moc firem co dokáží v plastu ohnout oblouk s tak malým poloměrem. I cena těchto dveří, v mém případu dvou, dosáhla hodnoty sklípku.
Později jsem v něm ještě udělal dlažbu, natáhl vodu a elektriku. Jsem spokojen
Pár let dozadu jsem objednal u Poláků betonový sklípek, vybral jsem si verzi se vstupním tunelem, proto jsem musel pod ním vybetonovat v jámě desku ( s míchačkou za traktor to byla rychlá akce ), jinak není potřeba.
Přijeli, zajeli na loučku v lesíku, položili de facto jímku, na lepidlo přidělali obloukovou klenbu, nainstalovali podkladní " klín", na něj dali chodbičku se schody, spojili vše kotvami a lepidlem. To vše bez toho, aby se auto hnulo z místa. Zinkasovali a odjeli. Cca 2 hodiny instalace a zkásli mne o cca 50 tis.
Já potom ještě celý sklípek natřel asfaltovým nátěrem, překryl senážní fólii, nainstaloval odvětrání a zahrnul hlínou.
Z mého pohledu rychlá a celkem levná akce. Horší je to potom se dveřmi, jelikož musí být s obloukem, dřevěné jsem nechtěl a není moc firem co dokáží v plastu ohnout oblouk s tak malým poloměrem. I cena těchto dveří, v mém případu dvou, dosáhla hodnoty sklípku.
Později jsem v něm ještě udělal dlažbu, natáhl vodu a elektriku. Jsem spokojen
-
- Kontaktovat uživatele:
Výsledná cena někde kolem 300000? Se vším všudy
Janina
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Skvěle, Honzo!
Díky moc za podrobné zkušenosti!
Já právě čekala, zda někdo nebude polemizovat nad tím, jaké bude uvnitř klima, když se bude jednat o plastovou krabici… já bych také byla pro betonový - daleko líp to pracuje s vlhkostí, která je u uskladňovaného ovoce vedle teploty téma číslo jedna…
Můžu se zeptat, jak jsi tedy spokojený s tímhle modelem? Jestli to používáš k uskladňování ovoce / zeleniny, jak tam vydržej a jak se celkově ten prostor uvnitř chová…?
Díky moc za podrobné zkušenosti!
Já právě čekala, zda někdo nebude polemizovat nad tím, jaké bude uvnitř klima, když se bude jednat o plastovou krabici… já bych také byla pro betonový - daleko líp to pracuje s vlhkostí, která je u uskladňovaného ovoce vedle teploty téma číslo jedna…
Můžu se zeptat, jak jsi tedy spokojený s tímhle modelem? Jestli to používáš k uskladňování ovoce / zeleniny, jak tam vydržej a jak se celkově ten prostor uvnitř chová…?
Bubáci forever!
-
- Dostal poděkování: 251 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že celkově to mohlo být někde okolo 120 tis..
Sklípek jse skvělý i přesto, že kvůli vysoké hladině spodní vody jsme ho nemohli zapustit hlouběji. Klima stabilní, slouží pro uskladnění brambor a kořenové zeleniny a jablek.
Je pojat i jako kryt před extrémním počasím, případně i horším věcem, máme tam nouzové zásoby potravin, oblečení, zdroj vody, chemické WC, oblečení a strava pro vnoučka, atd. na pár dnů.
Sklípek jse skvělý i přesto, že kvůli vysoké hladině spodní vody jsme ho nemohli zapustit hlouběji. Klima stabilní, slouží pro uskladnění brambor a kořenové zeleniny a jablek.
Je pojat i jako kryt před extrémním počasím, případně i horším věcem, máme tam nouzové zásoby potravin, oblečení, zdroj vody, chemické WC, oblečení a strava pro vnoučka, atd. na pár dnů.
-
- Kontaktovat uživatele:
Krásná práce Honzo ty jsi prepper
Tak dnes a na klíč včetně výkopu, desky atd.by to bylo jistě více
Ale i tak. Sklep, stodolu, dílnu, sklad na techniku, jádro, dřevník, a studnu, považuji za mnohem důležitější než kuchyň za stovky tisíc, obýváky a podobné.
Tak dnes a na klíč včetně výkopu, desky atd.by to bylo jistě více
Ale i tak. Sklep, stodolu, dílnu, sklad na techniku, jádro, dřevník, a studnu, považuji za mnohem důležitější než kuchyň za stovky tisíc, obýváky a podobné.
Janina