Výrustek na hrudi
-
- Dal poděkování: 7 poděkování
- Dostal poděkování: 83 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Výrustek na hrudi
Krásný deštivý den.
Dnes jsme zabíjeli kohouty (né brojlery) a jeden z nich měl takovýto výrustek na hrudi. Bylo to pevné, ale měkké(dalo se to zmáčknout), po odřezání viz foto, trochu chrupavky a jakoby konzistence jak pevné blány. Nevím jak to jinak napsat . Nevíte prosím, co to může být? Zajímá mne hlavně, zda jej mohu zkonzumovat, nebo raději ne . Zrovna tento byl největší a měl i dost tuku oproti ostatních.
děkuji moc za rady a postřehy, žádný jiný, než ten jeden to neměl, krmeni byli směsí pro brojlery a poslední 2 týdny před porážkou jen pšenice.
A omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale nikdy jsem se s tímto nesetkala.
V.
Dnes jsme zabíjeli kohouty (né brojlery) a jeden z nich měl takovýto výrustek na hrudi. Bylo to pevné, ale měkké(dalo se to zmáčknout), po odřezání viz foto, trochu chrupavky a jakoby konzistence jak pevné blány. Nevím jak to jinak napsat . Nevíte prosím, co to může být? Zajímá mne hlavně, zda jej mohu zkonzumovat, nebo raději ne . Zrovna tento byl největší a měl i dost tuku oproti ostatních.
děkuji moc za rady a postřehy, žádný jiný, než ten jeden to neměl, krmeni byli směsí pro brojlery a poslední 2 týdny před porážkou jen pšenice.
A omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale nikdy jsem se s tímto nesetkala.
V.
Krásný den všem!
- Berrynator
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 330 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výrustek na hrudi
Nějaký tukový vyrůstek podle mě, pokud tam není hnis, krev a nezasahuje do masa, tak bych se po vyříznutí ničeho neobával, zvláště když to ještě projde důkladnou tepelnou úpravou.
-
- Kontaktovat uživatele:
Žádný hnis, tekutina, nic. Akorát s masem to spojené trochu bylo. Na takové štopce to prostě splývalo. Děkuji, jsem klidnější. Google opět ve stresování nezklamal
Krásný den všem!
-
- Dal poděkování: 4905 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nebo možná nějaký otlak v raném věku a tohle z toho vzniklo. Když to má jakoby chrupavčitou konzistenci. Konzumace bych se nebála.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
U kuřat se někdy mohou vytvářet výrůstky kvůli mazovým žlázám, zejména pokud má pták nadbytek tuku nebo špatnou stravu.
Pokud výrůstek vypadá jako chrupavka, může to být spojeno se špatnou výživou nebo přejídáním. Nadbytek tuku může vést k tvorbě takových výrůstků.
Pokud výrůstek vypadá jako chrupavka, může to být spojeno se špatnou výživou nebo přejídáním. Nadbytek tuku může vést k tvorbě takových výrůstků.
Кrmivo pro zvířata velkoobchodně
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2891 poděkování
- Dostal poděkování: 5964 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Díky, Petře, za zajímavý poznatek
Já se s ničím podobným nesetkala. Ale prošla mi rukami teprv tak stovka kusů drůbeže, takže jsem v tomhle začátečník..
Já se s ničím podobným nesetkala. Ale prošla mi rukami teprv tak stovka kusů drůbeže, takže jsem v tomhle začátečník..
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji petrp. Zajímavé. Obyčejně krmím směsí pro nosnice, ale toto byli kohouti s výlukou, takže na pekáč. Chtěla jsem vyzkoušet je krmit směsí pro brojlery, jak rychle vyrostou oproti kohoutům krmeným jinak. Je pravda, že to měl jen jeden, ale možná prostě ta směs pro brojlery není vhodná pro klasické kohouty no...to jsem zas měla nápad..ale rostli opravdu rychleji, než ti bez této směsi
Krásný den všem!
-
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
směs pro brojlerová kuřata může skutečně ovlivnit rychlost růstu, protože taková krmiva jsou speciálně navržena pro intenzivní růst brojlerů. Obsahují více bílkovin, tuků a energie. uběžných kohoutů však může organismus na takové krmivo reagovat různě. Nadměrné množství bílkovin nebo tuků může vést k zdravotním problémům, zejména pokud není pták určen k rychlému růstu, jako jsou brojleři.
Кrmivo pro zvířata velkoobchodně
-
- Kontaktovat uživatele:
No...tak to bude možná ono. Tak to už dělat nebudu. Chtěla jsem holt urychlit růst a zmaximalizovat vypasenost ...
Krásný den všem!
-
- Dal poděkování: 4905 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kohoutí maso je výjimečné, tak to berte tak. Žádné kuře bez chuti, ale něco, co na talíři nemá každý .
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Vlaštovko, já Ti rozumím. Kohouti rostou fakt pomalu, takže nápad s tím je podpořit krmením pro brojlery méně zkušeného chovatele jistě napadne… taky bych po tom nejspíš sáhla, pokud bych ho používala… měla jsem letos odchov kuřat s brojlery dohromady, ale nedělalo to dobrotu - kohouti byli na ty 3x větší kolosy hrozně zlí, takže šli do polévky holt jako 3měsíční chrousti (neměla jsem kam je oddělit..)… jinak by taky žrali to co brojleři. akorát já nedávám výkrmové granule, ale šrot, bílkovinný koncentrát a vitamíny. Na tom by to třeba kohoutům tolik nevadilo… nicméně je to taky na růst masa… akorát asi ne tak agresivně rychlý..
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zeptat na ten ,,bílkovinný koncentrát,,? To je něco kupovaného nebo si to doma produkujete? Zní to totiž velmi zajímavě a ještě jsem o tom neslyšela
Krásný den všem!
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jsou buď pro brojlery nebo nosnice nebo obecný, pro oboje.
Základem je sojový šrot a vitamíny, aminokyseliny a další prvky, které pomáhají zvýšit výtěžnost drůbeže - přírůstky na mase nebo lepší snůšku…
Nedokážu posoudit, každopádně jsme spokojeni s výsledky našeho chovu, tak v tom takto pokračujeme. Není to nejlevnější preparát, ale dává se ho max 20 % objemu krmiva, tak se ho tolik nespotřebuje a zas nemusíme dávat kupované krmné směsi a přesto mají dostatek výživy..
Naše slepice mají k dispozici granule pro nosnice stále a k tomu tuto směs. Vyberou si, na co mají chuť. A k tomu výběh. Vypadají spokojeně
Základem je sojový šrot a vitamíny, aminokyseliny a další prvky, které pomáhají zvýšit výtěžnost drůbeže - přírůstky na mase nebo lepší snůšku…
Nedokážu posoudit, každopádně jsme spokojeni s výsledky našeho chovu, tak v tom takto pokračujeme. Není to nejlevnější preparát, ale dává se ho max 20 % objemu krmiva, tak se ho tolik nespotřebuje a zas nemusíme dávat kupované krmné směsi a přesto mají dostatek výživy..
Naše slepice mají k dispozici granule pro nosnice stále a k tomu tuto směs. Vyberou si, na co mají chuť. A k tomu výběh. Vypadají spokojeně
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele: