Drůbež společně
-
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 180 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Drůbež společně
To je pravda. Zatím jsem měla štěstí na ,,dodavatele,,...nyní mám asi 2 týdny nové kuřice od nového dodavatele a jsem hrozně zvědavá, kdy začnou nést a jaké to bude. Staré matadorky už šlapou nudle, tak snad budou mít důstojnou náhradu. myslím si ale, že pokud se jedná opravdu o nosné hybridy (né dvorkový mix uváděn jako nosný hybrid), tak stačí dodržet skladbu krmiva a ony prostě ponesou jako šaloné.
Krásný den všem!
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 6067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já si to nemyslím. Podle mě je ta úspěšnost snůšky pořád koktejl několika kritérií, jejichž absence jí snižují.
Krom výživy je podle mě velmi směrodatný také welfare a to hlavně v jaké teplotě nosnice žijí. Taky parazitální a jiná zátěž, nasbíraná v prostředí, kam zalétne i divoké ptactvo. Dál zda se jim mění světelnost v rámci dne / období, atp…
Ale nemám kapacitu mít je někde zavřené, vytápět, klimatizovat, vakcinovat… takže pracuji s tím, co mám a holt můžu “držet hubu a krok” a být ráda za to, co z nich padá…
Krom výživy je podle mě velmi směrodatný také welfare a to hlavně v jaké teplotě nosnice žijí. Taky parazitální a jiná zátěž, nasbíraná v prostředí, kam zalétne i divoké ptactvo. Dál zda se jim mění světelnost v rámci dne / období, atp…
Ale nemám kapacitu mít je někde zavřené, vytápět, klimatizovat, vakcinovat… takže pracuji s tím, co mám a holt můžu “držet hubu a krok” a být ráda za to, co z nich padá…
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 180 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To asi ano. Ale nejsem žádný drůbeží matador. Měla jsem nosné hybridy. Bydlí ve zděném nezatepleném chlívě. Takže v létě lepe než venku. V zimě tam nemrzne ale rozhodně tam nemají 14 stupňů...Strava: směs pro nosnice, trochu pšenice, zbytky ovoce a zeleniny po odřezech...venku dle libosti, ale rozhodně nejsou na 10 ha. Nikdy jsem nesvítila. Venku lítají ptáci neustále. Ano, nemám venku krmítka, ale je tam jezírko pro kachny, takže tam občas zaletí na vodu a všude je plno keřů a stromů, takže na ty taky létají. A vajec jsem měla prakticky 2 roky nonstop od nosnic a pak až začal počet klesat....možná jsem měla štěstí, nevím. Ale z mých zkušeností čím více se snažím něco vylepšovat, začne se to kazit
Krásný den všem!
-
- Dostal poděkování: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Máme společně krůty a slepice, kachny a husy kvůli přenosu chorob (a taky že jsou prasata a zaneřádí vodu během minuty) máme zvlášť. Krůty máme bronzové, první krůty vyseděla slepice, nechali jsme jednu a koupili k ní krocana a další krůty (na podzim). Letos krůty vyseděly krůťata (jeden výběh se slepicemi, asi čtvrt až půl hektaru na 30 slepic a 5 krůt), naprosto bez problémů, jen je potřeba mít dostatečný počet krmítek, krůty mají občas tendence slepice vyhánět (ale u nás to je i naopak). Proti černohlavosti přidávám prostředek do vody (deltadigest), žádné problémy zatím nebyly.