Čteme a píšeme, sdílíme.. Malochov žije jen díky vašim příspěvkům! Pro další fungování však potřebujeme doplnit finance na účtu. Předem děkujeme za vaší podporu! č. účtu: 123-1207850277/0100
Brojler chov
-
Františka.
- Dal poděkování: 5755 poděkování
- Dostal poděkování: 4892 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3624 poděkování
- Dostal poděkování: 6731 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Kouťák
- Dal poděkování: 8799 poděkování
- Dostal poděkování: 4467 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brojler chov
Hhippie,chtěl jsem pomoci a tak jsem dlouze hledal můj sešit chovatelských vychytávek.Našel,ale u oštipování peří jsem zjistil,že tam mám odkaz na knihu "Zdraví zvířat v drobných chovech" str.209.Tak jsem hledal znovu.
Oštipování peří má mnoho příčin a v hejnu se projevuje jako psychoza.Dá se to zastavit.V krmné dávce je nutné zvýšit podíl soli.2 polévkové lžíce na 1kg krmiva po dobu 3 dnů.Vyzkoušet to můžeš né.
-
přezdívka
- Dal poděkování: 467 poděkování
- Dostal poděkování: 1254 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
S brojlery zkušenost nemám, ale housatům a kachňatům, když se oštipovaly jsem přidávala do míchanice tekuté polévkové koření Klasik, dřív se to jmenovalo Maggi.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
To jsou zvláštní nápady, jak na to někdo přišel? Jak někoho napadlo, že dá tohle a pak zjistil, že to účinkuje?
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si, že je to vlastně kombinace toho Kouťákova nápadu a tipu od Přezdívky…že pak žrádlo voní po mase a je slané…
Už jsem o tom taky slyšela a měla připravené pro káčata před pár lety, ale už si nevybavuji, jak to vlastně dopadlo.. každopádně tady by to pomoci mohlo… ale teď už je pozdě, v pátek jdeme porážet. Tak do té doby se snad už žádné vraždy konat nebudou..
A díky za tipy. S tou solí jsem to neslyšela a to Maggi mě nenapadlo..
Už jsem o tom taky slyšela a měla připravené pro káčata před pár lety, ale už si nevybavuji, jak to vlastně dopadlo.. každopádně tady by to pomoci mohlo… ale teď už je pozdě, v pátek jdeme porážet. Tak do té doby se snad už žádné vraždy konat nebudou..
A díky za tipy. S tou solí jsem to neslyšela a to Maggi mě nenapadlo..
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2381 poděkování
- Dostal poděkování: 5186 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
jsou venku, už jen o chlebu a mačkané pšenici s BK 30
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to nejlepší, venku volně, nemají pak hloupé nápady. Mají silnější kosti a prokrvenější maso.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Také jsou menší a rostou déle. Ale někomu to nevadí.
Ale také si myslím, že jsou ty venkovní vitálnější. Ty halové jsou takové princezny.
Ale také si myslím, že jsou ty venkovní vitálnější. Ty halové jsou takové princezny.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, ale je rozdíl ve výživových hodnotách, podobně jako třeba u hovězího z uzavřeného kravína a u paseného dobytka, to samé platí u mléka. Ale někomu to nevadí
. Všechno má své výhody i nevýhody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Určitě nějaký rozdíl je, ale neměla by tam být rezidua život ovlivňující, pokud je poráží v tu dobu, co my je kupujeme, a jdou rovnou na pult, kdežto naše jsou ještě měsíc krmena nechemických žrádlem bez léčiv a aditiv… 
Tak tak to beru. Že pořád ta kvalita masa je oproti konvenčnímu masu v krámě jinde…
Asi samozřejmě když by si to člověk vypiplal z ničeho bez kupovaných granulí, tak je to jinde… ale za mě - jestli to je krmené průmyslově vyráběným žrádlem doma nebo v hale… už je skoro jedno. Protože většina lidí doma to stejně krmí tím průmyslovým, první 3 týdny, aby přežilo co nejvíc kusů… takže vlastně jde o to, že se alespoň částečně vyčistěj ty poslední týdny domácího výkrmu oproti prům. výkrmu.. zajímaly by mě laborky takovéhleho masa, kdyby někdo udělal… porovnání. Jestli je to jen nějaký náš “vnitřní dobrý pocit ze zdravějšího masa” nebo reálně míň chemické je…
Tak tak to beru. Že pořád ta kvalita masa je oproti konvenčnímu masu v krámě jinde…
Asi samozřejmě když by si to člověk vypiplal z ničeho bez kupovaných granulí, tak je to jinde… ale za mě - jestli to je krmené průmyslově vyráběným žrádlem doma nebo v hale… už je skoro jedno. Protože většina lidí doma to stejně krmí tím průmyslovým, první 3 týdny, aby přežilo co nejvíc kusů… takže vlastně jde o to, že se alespoň částečně vyčistěj ty poslední týdny domácího výkrmu oproti prům. výkrmu.. zajímaly by mě laborky takovéhleho masa, kdyby někdo udělal… porovnání. Jestli je to jen nějaký náš “vnitřní dobrý pocit ze zdravějšího masa” nebo reálně míň chemické je…
- PavelIV
- Dal poděkování: 6496 poděkování
- Dostal poděkování: 3895 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Františko, u toho hovězího je to možná jinak než si myslíte. Do gurmánských restaurací chtějí voly nebo jalovice, krmené mimo objemové krmivo jádrem, kteří nemají moc pohybu. Důvodem je množství tuku, který dělá chuť
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
To nepopírám, nemluvím o chuti. Výzkumy se dělaly, možná jsem sem dávala odkaz na nějakou diplomku. Zkoumali hovězí, ale předpokládám, že u kuru také bude platit, že volně pasený má maso vhodnějšího složení. Nejde jen o pocit, který bych z toho snad měla.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé. Tentokrát jsme našli prodejce kousek od nás, tak zas byla jiná kuřata. Prý nějaké pomaleji rostoucí, ale zas lepší maso. Zatím neumím posoudit.
Ale jak se jiným dřív během škubání lámala ve škubačce křídla a někdy i nohy, jak byla kuřata křehká, tak tahle byla bytelná.
Taky jsem vymyslela, že jsem chodila chytat rovnou s trychtýřem, tedy vůbec nikam navolno nepřenášela, protože si strašně snadno udělají křídly modřiny na prsou, když je člověk nese za nohy… takhle jsem nejšetrnější možnou manipulací naprosto eliminovala jakékoli poškození…
A koza na vykrvovací trychtýře je boží!
Sice jsme pořád děsně pomalí a úklid všeho trvá další půlden… ale zvládli jsme to
Ale jak se jiným dřív během škubání lámala ve škubačce křídla a někdy i nohy, jak byla kuřata křehká, tak tahle byla bytelná.
Taky jsem vymyslela, že jsem chodila chytat rovnou s trychtýřem, tedy vůbec nikam navolno nepřenášela, protože si strašně snadno udělají křídly modřiny na prsou, když je člověk nese za nohy… takhle jsem nejšetrnější možnou manipulací naprosto eliminovala jakékoli poškození…
A koza na vykrvovací trychtýře je boží!
Sice jsme pořád děsně pomalí a úklid všeho trvá další půlden… ale zvládli jsme to