Čteme a píšeme, sdílíme.. Malochov žije jen díky vašim příspěvkům! Pro další fungování však potřebujeme doplnit finance na účtu. Předem děkujeme za vaší podporu! č. účtu: 123-1207850277/0100

KHO - katarální horečka ovcí

chov ovcí a koz...
Františka.
Dal poděkování: 5755 poděkování
Dostal poděkování: 4892 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KHO - katarální horečka ovcí

Nový příspěvek od Františka. »

Napadlo mě v souvislosti s umístěním varlat a vlivem teploty na plodnost, že skotské kilty jsou ideálním mužským oblečením :usmev: . Trochu jsem odbočila, no.
honzauta
Dostal poděkování: 412 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od honzauta »

Nedokáži odpovědět jestli beran horečku měl či neměl. Blbec jsem na začátku září ostříhal ovečky ( tím jsem umožnil lepší přístup tiplicím) a už se to rozjelo.

Jen jsem chtěl podotknout, že všude se píše o flushingu, aby ovce byly v kondici a měli velké množství jehňat. No ale moje ovce byly ztrápené po nemoci, berana jsem pustil k ovcím jako každý rok v neděli nejbližší ke státnímu svátku 28. října, výsledkem byly v hodně případech trojčata, v jednom i čtyřčata, velikostně hodně vyrovnaná, což je je vzhledem ke stavu ovcí při připouštění paradox.
Františka.
Dal poděkování: 5755 poděkování
Dostal poděkování: 4892 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Zajímavé. To ale mohl být svým způsobem flushing,ne? Ztrápené ovce překonaly nemoc a začaly zase žrát a spravovat se, i když nestihly nabýt svou původní kondici. Mám podobnou zkušenost s kozou, která ke mně přišla extrémně hubená. Dostala prostě normálně nažrat a měla tři mladé. Pak už vždycky jen jedno nebo dvě, protože se udržovala ve stejné kondici.
Jana P.
Dal poděkování: 6162 poděkování
Dostal poděkování: 6991 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Už jsem tu psala,i fotku dala, že naše bahnice co rodila první, konec ledna, měla také čtyřčata, dvě plně vyvinutá, velká, byla už mrtvá když jsem je našla. Dvě jsou zdravá,ťuk,ťuk, jsou jim tři měsíce nyní.
Díky, že jsi zmínil to stříhání ovcí před létem. Také si myslím , že vzhledem k ochraně proti hmyzu a slunci je lepší stříhání na podzim. Skrz vlnu se otravný hmyz dostane jen na tvář a trochu břicho. Ocasy také necháváme záměrně. Mají se čím ohánět. A dávám Sputop
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3624 poděkování
Dostal poděkování: 6731 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Honzo, to je fakt zajímavá zkušenost!
Ale napadlo mě, co psala Františka… dává to smysl..

A zvládly to dohnat přes zimu, tu kondici? Ty máš i senáž, viď? Si vyrábíš.. tak to se pak jinak nahání vrstvy tuku.. :souhlas:
:Hhippie: Bubáci forever!
Odpovědět