Čteme a píšeme, sdílíme.. Malochov žije jen díky vašim příspěvkům! Pro další fungování však potřebujeme doplnit finance na účtu. Předem děkujeme za vaší podporu! č. účtu: 123-1207850277/0100
KHO - katarální horečka ovcí
-
Františka.
- Dal poděkování: 5755 poděkování
- Dostal poděkování: 4892 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: KHO - katarální horečka ovcí
Napadlo mě v souvislosti s umístěním varlat a vlivem teploty na plodnost, že skotské kilty jsou ideálním mužským oblečením
. Trochu jsem odbočila, no.
-
honzauta
- Dostal poděkování: 412 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nedokáži odpovědět jestli beran horečku měl či neměl. Blbec jsem na začátku září ostříhal ovečky ( tím jsem umožnil lepší přístup tiplicím) a už se to rozjelo.
Jen jsem chtěl podotknout, že všude se píše o flushingu, aby ovce byly v kondici a měli velké množství jehňat. No ale moje ovce byly ztrápené po nemoci, berana jsem pustil k ovcím jako každý rok v neděli nejbližší ke státnímu svátku 28. října, výsledkem byly v hodně případech trojčata, v jednom i čtyřčata, velikostně hodně vyrovnaná, což je je vzhledem ke stavu ovcí při připouštění paradox.
Jen jsem chtěl podotknout, že všude se píše o flushingu, aby ovce byly v kondici a měli velké množství jehňat. No ale moje ovce byly ztrápené po nemoci, berana jsem pustil k ovcím jako každý rok v neděli nejbližší ke státnímu svátku 28. října, výsledkem byly v hodně případech trojčata, v jednom i čtyřčata, velikostně hodně vyrovnaná, což je je vzhledem ke stavu ovcí při připouštění paradox.
-
Františka.
- Dal poděkování: 5755 poděkování
- Dostal poděkování: 4892 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé. To ale mohl být svým způsobem flushing,ne? Ztrápené ovce překonaly nemoc a začaly zase žrát a spravovat se, i když nestihly nabýt svou původní kondici. Mám podobnou zkušenost s kozou, která ke mně přišla extrémně hubená. Dostala prostě normálně nažrat a měla tři mladé. Pak už vždycky jen jedno nebo dvě, protože se udržovala ve stejné kondici.
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6162 poděkování
- Dostal poděkování: 6991 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem tu psala,i fotku dala, že naše bahnice co rodila první, konec ledna, měla také čtyřčata, dvě plně vyvinutá, velká, byla už mrtvá když jsem je našla. Dvě jsou zdravá,ťuk,ťuk, jsou jim tři měsíce nyní.
Díky, že jsi zmínil to stříhání ovcí před létem. Také si myslím , že vzhledem k ochraně proti hmyzu a slunci je lepší stříhání na podzim. Skrz vlnu se otravný hmyz dostane jen na tvář a trochu břicho. Ocasy také necháváme záměrně. Mají se čím ohánět. A dávám Sputop
Díky, že jsi zmínil to stříhání ovcí před létem. Také si myslím , že vzhledem k ochraně proti hmyzu a slunci je lepší stříhání na podzim. Skrz vlnu se otravný hmyz dostane jen na tvář a trochu břicho. Ocasy také necháváme záměrně. Mají se čím ohánět. A dávám Sputop
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3624 poděkování
- Dostal poděkování: 6731 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Honzo, to je fakt zajímavá zkušenost!
Ale napadlo mě, co psala Františka… dává to smysl..
A zvládly to dohnat přes zimu, tu kondici? Ty máš i senáž, viď? Si vyrábíš.. tak to se pak jinak nahání vrstvy tuku..
Ale napadlo mě, co psala Františka… dává to smysl..
A zvládly to dohnat přes zimu, tu kondici? Ty máš i senáž, viď? Si vyrábíš.. tak to se pak jinak nahání vrstvy tuku..