Naši ušáci
-
čtenářka
- Dal poděkování: 2184 poděkování
- Dostal poděkování: 750 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6145 poděkování
- Dostal poděkování: 6949 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naši ušáci
Mno tak až mi prozradíte, jak to mám ke komu daleko, tak se rozhodnu .
já Borotín u Tábora, a směr Praha Stodůlky jezdím co týden či dva. Jezdím ráda. 
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- andre.marek
- Dal poděkování: 1411 poděkování
- Dostal poděkování: 1615 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
-
čtenářka
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3588 poděkování
- Dostal poděkování: 6695 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych měla v plánu chovat masné králíky, volila bych taky stříbrňačku. Moc se mi líbí!
Škoda, že v dnešní době jsou ty kožky už skoro odpadní záležitost… protože mají ty kožíšky přenádherné..
-
čtenářka
- Kontaktovat uživatele:
Posílám je na vyčinění p. Kubátová do Lázní Bělohrad a v Praze na Lužinách můj bývalý kolega kožešiny ještě šije
tak možná budu mít vestu na zimu 
- Kouťák
- Dal poděkování: 8766 poděkování
- Dostal poděkování: 4455 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Najde se zde nějaký gurmán,který u králíků také řeší,které plemeno má nejchutnější maso? Je hezké chovat čistokrevné plemeno, jak masné,tak jen na krásu,nebo křížence a nebo stokrát kříženou vesnickou směs,ale chuť masa nikdo moc neřeší a to je velká chyba.Dnes jsem již zatím nechovatel králíků,ale myslím si,že jsem choval mnoho plemen a mohu posoudit.Tak co králíkáři.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4430 poděkování
- Dostal poděkování: 5028 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já dával minulý týden dvě králičí kožky pojízdnému "koškaři" snad po dvaceti letech, byly spíš menší a dal mě za obě 30,- Kč. Úplně jsem čuměl. Dal bych mu je i zadarmo. 15,- Kč je krásné, to je čtvrt krmítka 
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
Kožky prodávám do Tonaku, dávají kolem 120-130 za kg. To je tak 5-6 kožek. Při cca 100 kusech za rok už se vyplatí je usušit.
Co se týče chuti masa, nepoznám rozdíl mezi plemeny. Choval jsem cca 8 plemen, spoustu různých kříženců. Více podle mě rozhoduje termín zabití a krmení.
Co se týče chuti masa, nepoznám rozdíl mezi plemeny. Choval jsem cca 8 plemen, spoustu různých kříženců. Více podle mě rozhoduje termín zabití a krmení.
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
André,krmení má obrovský vliv na chuť králičího masa,ale to ty víš.Kup si králíka v marketu a dej ho péci s vlastním králíkem a rozdíl poznáš okamžitě.Zde nepíši o krmení granulema,senem atd.,ale zde píši o plemenu.Králík Bu,které chováš má nejjemnější maso a k tomu byl vyšlechtěn.Např.Vss má nejšťavnatější maso.Velká plemena mají tzv.dlouhé maso a malá krátké.Angorský má žlutý tuk a maso nevalné chuti.Z vlastní zkušennosti vím,že třeba Německý strakáč,který patří mezi velká plemena a musí se dlouho krmit, se hodí velmi dobře na omáčky a např.divoký králík,nebo jiné malé plemeno je nejlepší na pečení.Není to jen z mé hlavy.Žil jsem mnoho let v králíkařské ZO a od třech řezníků jsem se toho hodně naučil a dělal jsem to podle nich i sám doma.Dělali na ples z králíků tlačenky,klobásy atd.. Řezníci si vždy poroučeli jaké plemeno králíků máme na tyto pochutiny přinést. Dnes mě jen tak napadlo toto téma ušáků nějak oživit.
- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
Právě to s tím krátkým, dlouhým, jemným šťavnatým apod. masem jsem nikdy nepozoroval...
Prostě více poznám, jestli má králík 3-5-10 měsíců, než jakého plemene byl. Měl jsem pár Vss, pak Bu, Vmš, Ca, Nos a spoustu jejich kříženců, ČA, BOA, ČV - prostě mi to na talíři chutná vše stejně - dobře

Prostě více poznám, jestli má králík 3-5-10 měsíců, než jakého plemene byl. Měl jsem pár Vss, pak Bu, Vmš, Ca, Nos a spoustu jejich kříženců, ČA, BOA, ČV - prostě mi to na talíři chutná vše stejně - dobře
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Andre,můj táta vždy říkal:Dokud ti chutná jíst,tak je dobře.
Choval jsem snad všechna plemena králíků.Stříhal i angory a manželka má ještě kožich z Ca ve skříni.Kopec za chalupou byl plný divokých králíků a jejich maso je opravdu nejlepší.Nyní to mám jednodušší.Když mám chuť na králíka,tak na trhu v Soběslavi si ho od kamarádů koupím.
Sehnal jsem tam i dva divoké a to jsem si pochutnal.Mám dvě devítikotcové králíkárny,ale do králíků už nikdy.Na to už nemám věk. 
-
přezdívka
- Dal poděkování: 463 poděkování
- Dostal poděkování: 1243 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jaképak nemám věk-------Jsem jen o dva dny starší a myslím si jaká jsem mladice.
Někdy mám nápady jak puberťák. 
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Naši ušáci
Samec byl v zimě černý, ted je krásně stříbrný. Samice Kal s ním má šest malých černoušků.
Samec byl v zimě černý, ted je krásně stříbrný. Samice Kal s ním má šest malých černoušků.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4430 poděkování
- Dostal poděkování: 5028 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Proč jen jedno hnízdo, když může mít dvě.
Když byla dvakrát na skok, tak ..... někdy se to tak stane.
Když byla dvakrát na skok, tak ..... někdy se to tak stane.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)