Dnes k ránu nám napršelo 7mm, je zataženo a prý ještě pršet bude, říká meteoradar, takže se také pustím do kečupu.

rajčata jsou letos pěkná, pěstuji tři rezistentní odrůdy Crimson Crush a Rose Crush a Rubylicious,ty jsou na jídlo výborné, a nějaké obyč. Plísen nás nepostihla, nedostatek vápníků ano, hlavně u biftekových, ty já nejradši. asi dvakrát jsem to přestříkla wuxalem, nějaké ztráty jsou , ale jde to. Málo jsem asi zalévala v určitou dobu. Taky mi krtek pod rajčaty vrtá a pak jsou kořeny často ve volném prostoru a ne v hlíně.
Jíme je už dlouho, tuhle jsem udělala omáčku na pizu či těstoviny, nebo tak. Dám do pekáče pokrájená rajčata, přidala jsem něco cibule, česneku, oregano,tymián,šalvěj, sůl, trocha octa, trocha cukru, peču. Když ubude, rozmixnu ponorákem, přidám množství bazalky, ještě krátce do troby,pár minut. Pak do sklenek, zavařím do sklenek. Hodí se to do ledasjakého vaření, i pod maso, prostě až se zima zeptá.
Rajčata jsem zas sadila do vrstveného záhonu. A budu v tom pokračovat, až nynější rajčata odklidím, začnu na stejné místo kupit vrstvy všeho co se na zahradě a u zvířat najde, padané ovoce, posekanou trávu, bude li jaká, listí, králičí a slepičí podestýlku, popel ze dřeva, skořápky, prosypu vápnem, trochu štěpky, a na jaře zasadím sazenice. Je to takové lenivé zahradničení.

Rajčata se mohou pěstovat na stále stejném místě. Tedy pokud netrpí chorobou, obzvláště při mém způsobu pěstění.