Zavařování masa
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zavařování masa
Včera se můj manžel zmínil, že bychom mohli jet příští rok k moři. Nebyli jsme už několik let a naše malému moře pomáhá na alergii. Tak mně napadlo, že bych mohla zavařit pár sklenic s masem. Zkusila jsem to jenom jednou a po příjezdu do Chorvatska jsem to vyhodila, protože to nebylo k jídlu. To mně odradilo a už jsem to nezkoušela. Tehdy ještě nebyl Malochov, abych se s vámi poradila, co a jak?
Na vaše rady se těším a pak se i pochlubím, jak to dopadlo. Díky.
Na vaše rady se těším a pak se i pochlubím, jak to dopadlo. Díky.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11576
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5320 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Mno, Arus, jestli to planujete zavarovat uz ted, obavam se, ze se za rok opet nebudete mit cim chlubit
Zavarovani masa se tu uz nekde resilo, myslim...?
Zavarovani masa se tu uz nekde resilo, myslim...?
Bubáci forever!
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
taky mám dojem, že něco někde o zavařování proběhlo, ale asi je to skryté v nějakém vlákně.
Shánět info. musím s předstihem...zavařovat budu později, ale i tak, zavařené maso by mělo vydržet dlouho, ne?
Shánět info. musím s předstihem...zavařovat budu později, ale i tak, zavařené maso by mělo vydržet dlouho, ne?
- Kouťák
- Příspěvky: 2885
- Registrován: 21 říj 2018 12:38
- Dal poděkování: 7237 poděkování
- Dostal poděkování: 3784 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Arus,mám 30 let starou ŘEZNICKOU KUCHAŘKU a tam je o zavařování podrobně naprosto všechno.Nedávno jsem jí půjčil bratrovi a tak jí vyzvednu,ofotím zavařování a zašlu,ale napiš do SZ Tvou adresu.
Re: Zavařování masa
Měl bych lepši napad, co to místo nafocení naskenovat a v pdf dát na uložto a heslo zaslat do sz? To bych měl taky zájem.
- Kouťák
- Příspěvky: 2885
- Registrován: 21 říj 2018 12:38
- Dal poděkování: 7237 poděkování
- Dostal poděkování: 3784 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Pavle,mě to také napadlo,ale on to není jeden recept.Je to zavařování syrového,předvařeného,dušeného,pečeného,uzeného a třeba polotovaru řízků a dle mého je to asi nejméně 10 stran A4.Až kuchařku budu mít doma,tak to napíši přesně.Třeba to naskenuju,ale Tobě a i komukoliv zde to zašlu rád.
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Je to tahle kuchařka?:
https://www.trhknih.cz/kniha/12kv3hzad4 ... 3UEALw_wcB
Pokud áno tak se dá stáhnót tady:
https://docplayer.cz/13266099-Domaci-re ... satko.html
https://www.trhknih.cz/kniha/12kv3hzad4 ... 3UEALw_wcB
Pokud áno tak se dá stáhnót tady:
https://docplayer.cz/13266099-Domaci-re ... satko.html
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- Kouťák
- Příspěvky: 2885
- Registrován: 21 říj 2018 12:38
- Dal poděkování: 7237 poděkování
- Dostal poděkování: 3784 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Irčane,ještě že tě tu máme.To je ona.Já mám tu první,bez toho domácí,ale autor je stejný Josef Dušátko.
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Děkuju.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Dostala se ke mně informace že ta kuchařka na tem PDFku není celá.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Možná by eště byla zajímvá tahle knížka:
https://www.reznicke-potreby.cz/reznick ... zenarstvi/
Vo zavařování tam ale možná bude hodně moc málo.Dyž já su takové staromilec.Nebo totální magor?
https://www.reznicke-potreby.cz/reznick ... zenarstvi/
Vo zavařování tam ale možná bude hodně moc málo.Dyž já su takové staromilec.Nebo totální magor?
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Kouťáku, já tvoji nabídku ráda příjmu a nechám si stránky od tebe poslat. Adresu ti napíšu do sz. A moc děkuji za nabídku.
-
- Příspěvky: 8379
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
A já jsem koncem letošního března po zabijačce maso zavařovala. Do sklenic. Bylo skvostné. Je snězené.
Maso, např.1/3 libovější bůček a 2/3 plecko , jsem nakrájela na kostky, posolila a důkladně se solí promíchala, na dno sklenice dala kousek kůže, na to natlačila maso, trochu vody, zavíčkovala, první den zavařovala hodinu na 90 a druhý den znovu, hodinu na 90.
Maso, např.1/3 libovější bůček a 2/3 plecko , jsem nakrájela na kostky, posolila a důkladně se solí promíchala, na dno sklenice dala kousek kůže, na to natlačila maso, trochu vody, zavíčkovala, první den zavařovala hodinu na 90 a druhý den znovu, hodinu na 90.
-
- Příspěvky: 308
- Registrován: 06 črc 2019 22:23
- Dal poděkování: 67 poděkování
- Dostal poděkování: 294 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
My při zabijačce taky zavařujeme maso, říkáme tomu šunkové. Jelikož zabíjíme vždy více než jedno prase je toho masa dost, přeženeme přes řeznický mlýnek na "tři díry" 10 kg libového masa, přidá se 160-180 g soli, 20g pepře, 4-5 kostek cukru(kvůli barvě) a česnek, promíchá se to, na dno sklenic se dá kůže nacpe maso, zavíčkuje (bez vody) a druhý den 2hod zavařujem. Je to výborné jak na chleba tak třeba do špaget. V receptu byla sůl půl na půl s pragandou(rychlosůl), ale tu nedáváme. Vydrží to klidně do další zabijačky, pokud se nesní dřív
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Pamijo výborně!
Zkoušeli jste někdy směs? Například vepřové a králík. Vepřové a jehněčí.
Zkoušeli jste někdy směs? Například vepřové a králík. Vepřové a jehněčí.
-
- Příspěvky: 308
- Registrován: 06 črc 2019 22:23
- Dal poděkování: 67 poděkování
- Dostal poděkování: 294 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
určitě by to šlo, ale když je hromada vepřového nikomu se nechce ještě piplat s králíkama , jehněčí občas dostaneme, ale to je na zavařování škoda, to se uvaří a sní hned , dělala jsem šunku z králíka a trochu vepřového byla výborná, ale bohužel mám teď málo času na takové chuťovky, při zabijačce ještě děláme paštiky játrovou a škvarkovou - tu mají všichni rádi, recept napíšu až budu doma teď jsem v pracovním procesu
-
- Příspěvky: 308
- Registrován: 06 črc 2019 22:23
- Dal poděkování: 67 poděkování
- Dostal poděkování: 294 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
recept na škvarkovou pomazánku: 2kg škvarků, 1kg syrového masa, 10 vajec,200g smažené cibulky, 2 sklenice hořčice (0,3 l), 2 sklenice leča (0,7 l)sůl
Všechno se pomele ,smíchá naplní do sklenic a zavařuje cca 2 hod.
Všechno se pomele ,smíchá naplní do sklenic a zavařuje cca 2 hod.
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Jani, jak dlouho maso ve sklenicích může vydržet?Bosorka Jana píše: ↑30 říj 2019 23:21 A já jsem koncem letošního března po zabijačce maso zavařovala. Do sklenic. Bylo skvostné. Je snězené.
Maso, např.1/3 libovější bůček a 2/3 plecko , jsem nakrájela na kostky, posolila a důkladně se solí promíchala, na dno sklenice dala kousek kůže, na to natlačila maso, trochu vody, zavíčkovala, první den zavařovala hodinu na 90 a druhý den znovu, hodinu na 90.
Už si nepamatuji, jak jsem postupovala při zavařování, ale tenkrát mi zavařené maso nevydrželo ani tři dny. Postupovala jsem podle nějaké kuchařky a dopadlo to naprd.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti