Koupě a péče.

chov ovcí a koz...
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě a péče.

Nový příspěvek od oreb1 »

Aulay píše: 10 říj 2019 14:48 ...ale stará koza, to je jinší kafe, včera mě zas kousla, ona to nedělá ze stresu, jak jsem si myslela, ona normálně místo trkání kouše, tak mám další modřinu, včera doběhla i synka a zahryzla se mu do kaťat, ten to nečekal, tak na ni jen vyjeveně koukal, co ona tropí, pak ju pohladil a ona odběhla, ale teda nevím, jak ji podobný excesy odnaučit...
Aulay, jak jste dopadli s tím kousáním? Když jsem teď četla Váš příspěvek, vzpomněla jsem si na některé věci, které jsem zažívala při ochočování a "výcviku" koz, a zdá se mi to pohlazení jako nejlepší řešení. Při každém útoku, i chystaném nebo nenápadném, pohladit a slovně pochválit se mi osvědčilo. Překazí se tím koze plány, protože ona většinou chce konfrontaci. A když se jí nedočká, vzdá to. Opakováním tohohle postupu se koza zklidní a získá důvěru.
Aulay
Příspěvky: 178
Registrován: 24 úno 2019 18:40
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 44 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě a péče.

Nový příspěvek od Aulay »

Na ni tohle nefunguje, čím víc takhle ty útoky "vykryvam" tím víc je ona rozhodnuta mě hryznout. Včera mi chodila za zadkem jak špion, jen jen kousnout, byla vím dál vzteklejší, když jsem uhla a ona nemohla kousnout, stačilo se jen podívat a otočit čelem. Pak už vzdala schovavani a šla napřímí hryznout, tak jsem ji zavřela do ohrady a byla v trestu. Pižďa byl dál s náma na pastvě, byla tak uražená, že zalezla do domku a nevylezla, dokud jsme nepřivedli i kozla. A ani pak se nebavila. Normálně fakt nasrata až na půdu. Že se jí nepodařilo kousat a že byla v trestu.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se objeví nějakej blbec co to neví, a udělá to...
Uživatelský avatar
xchipsy
Příspěvky: 903
Registrován: 25 říj 2018 09:47
Dal poděkování: 135 poděkování
Dostal poděkování: 176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě a péče.

Nový příspěvek od xchipsy »

Je pravda, že na každé zvíře funguje něco jiného. Vidím to třeba doma u fen - něco se někde šustne, jaga se rozeřve jak pavián, můžu desetkrát zahulákat, ať toho nechá a je to prd platný. Ale stačí říct Ta je hodná, hlídá... a ještě dvakrát bafne a nechá toho.
U koz totéž. Na jednu nejlíp zabírá po dobrém, na druhou spíš přísnost a občas nějaký ten štulec. Zatímco jedna se už jen při zvýšení hlasu urazí nebo podvolí, na druhou to nemá efekt žádný a člověk ji musí prostě přeprat. Třeba naposledy u těch paznehtů - Ála jednou cukla, řekla jsem Buď hodná, stůj.. Cukla podruhé, Nech toho a stůj! A už stála. U Kiry ani omylem, tam člověk musel hučet pořád, aby nezapomněla, že pořád na tom druhém konci nohy jsem a stejně se kroutila a kopala (naštěstí teda nekouše ani jedna :blazen: (jen když se přijdou pomazlit stylem Budu si svůj ksicht otírat o ten tvůj... a někde zpod čepice mi kouká kousíček vlasů, to by mi vyškubaly obě :vytlem:
Člověk by měl mluvit, když má nějakou myšlenku...
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 15 hostů